Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μια μαρτυρία για τα επεισόδια...Από τους Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π». Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.


Από τους Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π». Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.
Σύνταγμα, 23/2/2011

Τρέμω ακόμα. Σήμερα, όταν έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι μείναμε μπροστά από τη Βουλή. Σύντομα ήμασταν πάνω από 5.000 άτομα. Αρκετές αριστερές οργανώσεις δεν στήριξαν καθόλου την προσπάθειά μας. Κατά τις 17:00, και ενώ είχε μείνει πολύς κόσμος (όχι πέντε χιλιάδες αλλά σίγουρα πάνω από τους μισούς), ενώ λέγαμε να μη φύγει κανείς και από τα σωματεία μάς έλεγαν ότι περιμένουν μικροφωνική για να γίνει συναυλία και να μαζευτεί κι άλλος κόσμος, σχεδόν όλες οι οργανώσεις πήραν τα πανό τους και έφυγαν. Μείναμε 500 άτομα. Πεντακόσιοι, πλην όμως αποφασισμένοι να κρατήσουμε την κατάληψη.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild



Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild  αποτελεί  ρεσιτάλ ευθυγράμμισης και ταύτισης με τα συμφέροντα των ισχυρών κύκλων του κεφαλαίου.Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη  επιχαίρει για το έργο του:  τη χρεωκοπία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2011.ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Σάββα Μιχαήλ



ΑΙΓΥΠΤΟΣ 2011


ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

του Σάββα Μιχαήλ


Η Αιγυπτιακή Επανάσταση της 25ης Γενάρη πέτυχε ένα πρώτο στόχο: ο δικτάτορας Μουμπάρακ έπεσε. Τώρα πρέπει να πέσει και το φιλοϊμπεριαλιστικό δικτατορικό καθεστώς των στρατοκρατών, και προπαντός, η Επανάσταση να γίνει διαρκής, να προχωρήσει, όπως το 1917 η Ρωσική Επανάσταση, από τον Φλεβάρη στον δικό της Οκτώβρη, με την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες και τους απόκληρους. Να κλιμακωθεί στην Τυνησία και να εξαπλωθεί σ’ όλο τον Αραβικό κόσμο, από το Μαρόκο ως την Υεμένη, από τον Ατλαντικό ως τον Ινδικό παραβιάζοντας και τις πύλες της κλυδωνιζόμενης Ευρώπης. Η δυναμική και το μέλλον της βρίσκονται στην παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.
Πριν ένα-δυο μήνες τα παραπάνω θα ηχούσαν εντελώς εξωπραγματικά, σαν τροτσκιστικό «ευχολόγιο», όπως θα λέγανε εχθροί κι άσπονδοι φίλοι. Ποιος όμως, απ’ αυτούς περίμενε να πέσει μέσα σε 18 μέρες η φαινομενικά ακλόνητη 30χρονη δικτατορία του Μουμπάρακ, του κυριότερου στηρίγματος στην περιοχή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του σιωνιστικού Ισραήλ; Ποιος περίμενε να πέσει μέσα σε λίγες εβδομάδες ο Μπεν Αλί, το όργανο του γαλλικού

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης 23 Φλεβάρη



Συναγωνιστές και συναγωνίστριες



Νέες και Νέοι
Στην συγκέντρωση μας, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ), της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΠΑΣΥ), του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ) και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας της ελπίδας και της προοπτικής, έφτασε ένα μήνυμα ξεχωριστό από ένα νεαρό ισπανό.
Ένα μήνυμα συγκινητικό, φλογερό, γεμάτο δύναμη. Σας το μεταφέρουμε και σας καλούμε να δώσετε προσοχή. Αξίζει να μπει στην καρδιά και στο μυαλό όλων μας.
Υπογράφεται ως εξής : «Ένας νέος που δεν έχει μέλλον και το μόνο που του μένει είναι ο αγώνας ». Είναι ένα δικό μας παιδί. Είναι ανάμεσα μας και ας βρίσκεται μακριά στην Ισπανία. Είναι η φωνή πολλών παιδιών της Ελλάδας,  της Ισπανίας, της Ευρώπης, όλου του κόσμου .
Το μήνυμα που μας στέλνει λέει τα παρακάτω:
«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είσαστε ένα παράδειγμα ενότητας, αλληλεγγύης και κατανόησης μιας και ήδη έχετε καταλάβει ποια είναι η κατάσταση και είσαστε ικανοί να οργανωθείτε για να υπερασπίσετε αυτά που είναι δικά σας .

KOE-Δελτίο τύπου για την απεργία, 23/02/2011


2011_02_23_vouliΧαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών σε όλη τη χώρα που πήραν μέρος στην πρώτη γενική απεργία του 2011. Ο όγκος των διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις πανελλαδικά προσέγγιζε αυτόν της 5ης Μαΐου 2010 και ξεπερνούσε σχεδόν σε όλες τις πόλεις τη μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων της 15ης Δεκέμβρη.
Η οργή, η αγανάκτηση και η επίγνωση πως δεν υπάρχει ατομική λύση μέσα στην κρίση, έσπρωξαν χιλιάδες ανθρώπους να πυκνώσουν τις διαδηλώσεις, να αψηφήσουν την φημολογία κομμάτων και ΜΜΕ για προβοκάτσιες και να δείξουν πως θέλουν και επιζητούν μια κλιμάκωση, μια άλλη πρακτική στάση στις μεγάλες απεργίες.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011-ΒΙΝΤΕΟ

Απεργία 23/2: Οργή Λαού-ξεσηκωμός παντού

apergia23_1.gif


Με πρωτοφανής απεργιακές κινητοποιήσεις, παλμό και οργή ο κόσμος της δουλειάς δημιούργησε στις 23 Φεβρουαρίου άλλον έναν μεγάλο σταθμό στις συνεχιζόμενες πανεργατικές απεργίες ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της τρόϊκας και του μνημονίου. Η οργή έκδηλη σε όλα τα μπλοκ σωματείων, εργαζόμενων και χιλιάδων λαού που κατέβηκε στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα να φύγει η κυβέρνηση και η πολιτική της. Στην Αθήνα από νωρίς ο χώρος του Μουσείου, όπου πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, κατακλύστηκε με χιλιάδες εργαζόμενους.

Αλέκος Αλαβάνος: Η κυβέρνηση αισθάνεται πανικό για την πλατεία Συντάγματος»


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ
Αλέκος Αλαβάνος: Η κυβέρνηση αισθάνεται πανικό για την πλατεία Συντάγματος»


«Η σημερινή μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα έκανε το συμπέρασμα οριστικό.

Η ανά τρίμηνο οργάνωση από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μιας τελετουργικής πορείας είναι λιτανεία που διευκολύνει αντί να κάμψει την κυβέρνηση. Ούτε καν για την τιμή των όπλων.

Οι επιμέρους συνδικαλιστικοί αγώνες, δύσκολοι και ηρωικοί, που παύουν όμως μόλις ψηφισθεί ο σχετικός νόμος αφήνουν εκ των πραγμάτων το κίνημα χωρίς συνέχεια.

Επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, κλιμάκωση της πάλης για την επιτυχία των κινητοποιήσεων μπροστά στις 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, εργάτες και εργάτριες, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μετανάστες, αυτοαπασχολούμενους που μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά συμμετείχαν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοστάτησαν μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, στην περιφρούρηση, για την επιτυχία της απεργίας ανά κλάδο και επιχείρηση.
            Παρά τα εμπόδια που μπήκαν από την εργοδοσία, τις απειλές για απολύσεις, την υπονόμευση από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, οι εργαζόμενοι πλαισίωσαν μαζικά τα μπλοκ των συνδικάτων του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. και σε όσους την στηρίζουν.