Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει το όργιο της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας κατά της μαζικής διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, φοιτητών και εργαζομένων, που τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

TO EEK KATAΓΓEΛΛEI



Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει το όργιο της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας κατά της μαζικής διαδήλωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, φοιτητών και εργαζομένων, που τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Aπό νωρίς, πριν αρχίσει η πορεία, η αστυνομία σε διάφορα σημεία του κέντρου της Aθήνας έκανε τρομοκρατικές προσαγωγές για να εμποδίσει την προσέλευση στην πορεία. Mεταξύ των προσαχθέντων ήταν το στέλεχος του EEK Mιχάλης Mπαρμπαρέσος.
Eπίσης, πριν αρχίσει η πορεία, κι ενώ έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, δυνάμεις των MAT στη συμβολή της Σταδίου με την Eδουάρδου Λω επιχείρησαν να διασπάσουν τη διαδήλωση αλλά η αντίδραση των διαδηλωτών τους ανάγκασε να υποχωρήσουν.
Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία υπήρχε ένας ασφυκτικός και προκλητικός κλοιός αστυνομίας.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της τρόικας.Επεισόδια και δακρυγόνα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Ρεπορτάζ : www.enet.gr

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της τρόικας. Η πορεία «έσπασε» από την έφοδο της αστυνομίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης κατά διαδηλωτών. Προηγήθηκε ρίψη φωτοβολίδων αλλά και πετροπόλεμος. Πραγματοποιήθηκαν 49 προσαγωγές ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.
Λίγο μετά τις 18:00 αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων. Αντίστοιχο σκηνικό επικράτησε λίγο αργότερα και έξω από το νοσοκομείο Παίδων, με τους αστυνομικούς να πετούν κρότους-λάμψης κατά ομάδας διαδηλωτών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε τρεις φωτορεπόρτερ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγο πριν την ΓΑΔΑ. Πρόκειται για φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, του ICON και του Έθνους.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης κοντά στη ΓΑΔΑ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από το σημείο και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Φέρει εγκαύματα στα πόδια.

Όλοι στο 210.5707000 ! Διαμαρτυρηθείτε που "έθαψαν" την τεράστια πορεία της νεολαίας.

210.5707000 (απαντάει μια ευγενική κοπέλα)

Τηλέφωνο ΑΛΤΕΡ -ALTER

Πάρτε τους να διαμαρτυρηθείτε ! (όχι βρισιές παρακαλώ)

Δεν έδειξαν ούτε μια εικόνα για το Πολυτεχνείο σε όλο το δελτίο Ειδήσεων ! Δεν είπαν τίποτα !


Red Star

Δημοσιοκάφροι : ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ! Επίκαιρο Σχόλιο του Red Star

Εώς 20:45  MEGA -ALTER : Καμία απολύτως είδηση για το Πολυτεχνείο ! Ούτε μισή εικόνα.

ΑLPHA-ΑΝΤΕΝΝΑ : Μονόλεπτο ρεπορτάζ με αναφορά στα επεισόδια - Βίντεο μόνο με συγκρούσεις των  ΜΑΤ με εξωκοινοβουλευτική αριστερά-αναρχικούς.Το ΑΝΤΕΝΝΑ έκανε αναφορά για μεγάλη πορεία παρά την βροχή και συμμετοχή 20.000 (κατά την αστυνομία) και 30.000 κατά τους διαδηλωτές.Το ΑLPHA καμιά απολύτως αναφορά.

Ένταση και επεισόδια έξω από την πρεσβεία των ΗΠA

Ένταση με επεισόδια σημειώνονται έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Αντιεξουσιαστές έριξαν καπνογόνα και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην πλατεία Καρύτση. Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Πηγή: www.skai.gr

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί - Νίκος Ξυλούρης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 37Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο χώρο του Πολυτεχνείου – Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο χώρο του Πολυτεχνείου όπου κατέθεσε  στεφάνι έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης, αλλά μια μέρα συλλογικού αναστοχασμού και εγρήγορσης.
Το μήνυμα του Νοέμβρη από τη μια μας δείχνει ότι οι αγώνες του λαού μπορούν να τα ανατρέψουν όλα, απ’ την άλλη όμως μας θυμίζει ότι χρειάστηκαν εφτά ολόκληρα χρόνια ώστε η αυθόρμητη εξέγερση της νεολαίας να ρηγματώσει το γύψο της ξενοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών.
Ελπίζω να μην χρειαστούν άλλα τόσα, ώστε ο ελληνικός λαός να σπάσει το γύψο του Μνημονίου και της οικονομικής εξάρτησης της πατρίδας μας.

Αϊτή: Συγκρούσεις κυανόκρανων - διαδηλωτών με φόντο τη χολέρα...

    Τους 1.000 ξεπερνούν οι νεκροί από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου, με συνολικά καταγεγραμμένους 1.034 θανάτους, δηλαδή 117 περισσότερους από τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το αϊτινό υπουργείο αναφέρει στον ιστότοπό του ότι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία 16.799 άνθρωποι από την αρχή της επιδημίας, δηλαδή 2.157 περισσότεροι από τον προηγούμενο απολογισμό. Εξάλλου, το υπουργείο κάνει λόγο για 38 θανάτους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, έναντι 27 την Κυριακή.
    Οι κακές συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς των πληγέντων από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου δημιουργούν φόβους για ταχεία εξάπλωση της επιδημίας της χολέρας.

    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το λερώσουν

    Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απάντησε στην αντιΚΚΕ προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ
    «Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι προβοκάτσιες σε βάρος του θα ενταθούν, επειδή τα αστικά κόμματα και οι προπαγανδιστές τους θέλουν το λαό φοβισμένο, ηττημένο και στριμωγμένο στη γωνία. Προϋπόθεση για να πετύχουν τα σχέδιά τους είναι να απαξιώσουν το ΚΚΕ στις λαϊκές συνειδήσεις, να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή του στα λαϊκά στρώματα.
    Στα πλαίσια αυτά, ο αποτυχών να εκλεγεί περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπατόλιας, και το επιτελείο του, "παπαγαλίζοντας" τις προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ και των εκδοτικών συγκροτημάτων που το στηρίζουν, δικαιολογούσαν την αποτυχία τους ισχυριζόμενοι, ξεδιάντροπα, ότι το ΚΚΕ στην Καρδίτσα στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ στο β' γύρο. Η ατιμία και ο γκεμπελισμός σε όλο τους το μεγαλείο!».

    Τα καταστήματα της Aldi κλείνουν. Τι κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα;

    ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
    Tου Νίκου Αναστασιάδη 

    Πριν μερικούς μήνες η εταιρία Άλντι (πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ) ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων της στην Ελλάδα. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στους εργαζόμενους, στους οποίους η εταιρία είχε κάνει υποσχέσεις για επέκταση, ενώ διαμήνυε ότι «από εμάς θα πάρετε σύνταξη». Και ενώ έχει αναπτυχθεί μια έντονη κινητικότητα μέσα στους εργαζόμενους ενάντια στην απόφαση αυτή της εταιρίας, δεν βλέπουμε να υπάρχουν κινήσεις υποστήριξης τους από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε μια περίοδο κρίσης, όπου κάθε κλείσιμο εταιρίας σημαίνει πρακτικά για τους εργαζόμενους που απολύονται την προοπτική της μακροχρόνιας ανεργίας, θα περίμενε κανείς τα συνδικάτα να δίνουν αποφασιστικές μάχες ενάντια σε τέτοιες αποφάσεις.

    Γιατί κλείνει η Άλντι;

    Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία αποχωρεί από μία χώρα. Το φυσιολογικό ερώτημα στα μυαλά των εργαζομένων είναι γιατί κλείνει μια τέτοια εταιρία (που βασίζεται στο μοντέλο των «εκπτωτικών» σούπερ μάρκετ, που πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα) ενώ μέχρι τώρα όλη η στάση της εταιρίας ήταν ότι ήρθε να κάνει μακροχρόνια επένδυση. Εδώ υπάρχουν διάφορα «αναπάντητα» ερωτήματα όσον αφορά τις κινήσεις της εταιρίας τα τελευταία χρόνια.

    Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα του β΄ γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

    Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για τα περιφερειακά και δημοτικά όργανα του κράτους, όπως και ο πρώτος, δείχνει ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι βαθιά και συσσωρευμένη. Εκφράστηκε με σταθερότητα και πιο διευρυμένη στο δεύτερο γύρο. Πρόκειται για μια πλατιά λαϊκή δυσανασχέτηση και διαμαρτυρία με ευρύτερα, ισχυρά και βαθύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με πριν. Στρέφεται ευθέως κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων και του μνημονίου που αφαιρούν τις τελευταίες εργατικές λαϊκές κατακτήσεις, προκειμένου να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και να υπηρετηθούν τα στρατηγικά συμφέροντα των μονοπωλίων. Καταμαρτυρά ότι η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν έχουν τη λαϊκή συναίνεση, όπως ψευδώς ισχυρίζονται. Διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αντίθεσης στην ασκούμενη πολιτική και στα κόμματα εξουσίας και θέληση για βαθύτερες αλλαγές και ανατροπές.

    ΔΗ.Κ.ΚΙ -Αναδιάρθρωση- ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ… ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ - ΦΙΑΣΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

    TΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ… ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ - ΦΙΑΣΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΜΗΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

    Μόνο σαν καλοστημένο φιάσκο εξόντωσης της χώρας μας μπορεί να ερμηνευθεί η δήθεν διόρθωση του Δημόσιου Ελλείμματος στην οποία προέβη σήμερα η Eurostat.
    Με το φιάσκο της διόρθωσης το γερμανογαλλικό μπλοκ της Ε.Ε. επιχειρεί να εξοντώσει οριστικά τη χώρα μας οδηγώντας τη στην περίφημη Αναδιάρθρωση του χρέους και στην ελεγχόμενη πτώχευση και γενική χρεοκοπία.
    Με την αναδιάρθρωση του χρέους την οποία παρά τις διαψεύσεις της προετοίμαζε από καιρό η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το πλήγμα θα είναι μοιραίο. Ο φόρος αίματος που θα καταβάλει η χώρας στον Ευρωπαϊκό Βορά αυξάνεται καθοριστικά και η περίοδος κατάλυσης της εθνικής της κυριαρχίας και μαζί η περίοδος οικονομικής υποδούλωσης και αφαίμαξης του λαού και της οικονομία της επεκτείνονται στο διηνεκές.