Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ



Την στιγμή που τα μέτρα ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά παίρνονται με την μορφή καταιγίδας και δεν έχουν τελειωμό, που πληθαίνουν οι εκβιασμοί ότι αν δεν πληρώσουν τα χαράτσια θα τους βυθίσουν στο σκοτάδι κόβοντας τους το ρεύμα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για νέες αυξήσεις φωτιά.
Προετοιμάζονται να αυξήσουν το ρεύμα από 10-19% από 1-1-2012 έτσι ώστε να διασφαλίσουν την είδη μεγάλη κερδοφορία των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το τέλος για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), δηλαδή τα χρήματα που εισπράττουν από τους λαϊκούς καταναλωτές προκειμένου να πριμοδοτήσουν τους μεγάλους βιομήχανους στις επενδύσεις τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δηλώσεις του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα μετά την επίσκεψη του στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το «ΚΕΘΕΑ - Ιθάκη»



Σήμερα επέλεξα να επισκεφθώ το Ψυχιατρείο και την ΙΘΑΚΗ. Θεωρώ ότι στην περίοδο της κρίσης πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βαρύτητα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να διεκδικήσουν. Στους συμπολίτες μας που έχουν άμεση την ανάγκη της στήριξης και της θαλπωρής των κοινωνικών κρατικών δομών. Και οι πρώτοι οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την αναλγησία της κρίσης θα είναι αυτοί.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Π.Ε. ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ



Πυκνές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς με επίκεντρο την Ε.Ε.  Στην Ελλάδα, με την στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου. Πρόκειται για το τέλος μιας περιόδου, που σφραγίστηκε με την μνημονιακή πολιτική και τα καταστροφικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την τρόικα και την αρχή μιας νέας κατά την οποία συνεχίζεται η ίδια πολιτική αλλά σημειώνεται και η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να ανατάξει την ηγεμονία του, να κερδίσει χρόνο, ώστε με επιμονή να επιβάλλει στην κοινωνία τη δική του λογική εξόδου από την κρίση σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας και των κοινωνικών αναγκών και συμφερόντων. Από την αρχή ο χαρακτήρας αυτής της κυβέρνησης και της εντολής που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ήταν καθαρός.

ΠΑΜΕ- Καταγγελία για τις δολοφονίες εργατών στο Καζακστάν


AP- Αστυνομικοί  στην πρώτη γραμμή στο Καζακστάν αντιμέτωποι με τον λαό



Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας καταγγέλλουμε την νέα εγκληματική επίθεση της κυβέρνησης του Καζακστάν σε βάρος των απεργών στη πόλη Zhanaozen που είχε ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες τραυματίες.
Το ΠΑΜΕ έχει εκφράσει την συμπαράστασή του στους εργάτες της πετρελαϊκής εταιρίας που απεργούν εδώ και 7 μήνες και έχει οργανώσει διεθνή καμπάνια ενάντια στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Καζακστάν: Άγρια καταστολή με πάνω από 50 νεκρούς!




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις δύο τελευταίες μέρες στο Καζακστάν. Το δικτατορικό καθεστώς του Ναζαρμπάγιεφ αιματοκύλησε τις ειρηνικές διαδηλώσεις των απεργών εργατών των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της OzenMunaiGaz στην πόλη Ζαναόνεν που βρίσκεται στο δυτικό Καζακστάν.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν προχθές (Παρασκευή) το πρωί μαζί με τις οικογένειές τους στην κεντρική πλατεία της πόλης δέχτηκαν επίθεση από αυτοκίνητο της αστυνομίας το οποίο κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα μέσα στο πλήθος! Την απρόκλητη αυτή επίθεση ακολούθησαν προβοκατόρικες επιθέσεις, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι απεργοί, ενάντια στα γραφεία της δημαρχίας της πόλης και των γραφείων της πετρελαϊκής εταιρείας OzenMunaiGaz.

(19 Δεκ.2012) Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για την επιβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ το 2012



Η καταβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ σε δόσεις δεν το κάνει λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν τη μονιμοποίησή του. Τα κόλπα, η προπαγάνδα και οι εκβιασμοί της συγκυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό. Με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει η άρνηση πληρωμής και η πάλη για την κατάργησή τους.

Εκδήλωση για τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας



Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε!
50 μέρες απεργία...

50 ημέρες ενός ηρωικού ταξικού αγώνα για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά,
σε μια ζωή με αξιοπρέπεια...

50 ημέρες αντίστασης στα άθλια σχέδια του κεφάλαιου, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, τις απολύσεις και την τρομοκρατία...

50 ημέρες στην πύλη του εργοστασίου
αντάμα με το μεγαλειώδες κίνημα ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης
απ’ όλη τη χώρα, απ’ όλο τον κόσμο...

Τιμώντας και θέλοντας να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα,
το βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών»
διοργανώνει συζήτηση
την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, στις 7:00 το απόγευμα,
με τη συμμετοχή απεργών χαλυβουργών
και εργαζομένων από χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Εκτός των Τειχών
Γραβιάς 10 - 12, Εξάρχεια
2103303348

Θρήνος στην Κορεατική χερσόνησο.Απεβίωσε ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ.Γράφει ο Red Star.

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών.Ο Βορ.Κορεάτης Πρόεδρος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας από το 2008.Διάδοχος του φέρεται να είναι ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ουν που εδώ και καιρό έχει αναλάβει αρκετά κρατικά αξιώματα.Ουσιαστικά η ηγεσία της χώρας είναι κληρονομικό προνόμιο της οικογένειας των Κιμ.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ είχε πάρει την εξουσία το 1974 όταν πέθανε ο πατέρας του.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ ήταν αντίθετος σε αυτήν την παράδοση, αλλά παρόλα αυτά εξαιτίας του σοβαρού εγκεφαλικού που υπέστη το 2008, "αναγκάστηκε" να ακολουθήσει ορίζοντας διάδοχο τον γιο του γιατί ήθελε να διασφαλίσει την σταθερότητα στην χώρα του σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κορεατική Χερσόνησο.Ο Αμερικανικός στρατός σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και οι προκλήσεις της Νότιας Κορέας αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.Κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας και Γιάνκηδων στα θαλάσσια σύνορα με την Βόρεια Κορέα τα 3 τελευταία χρόνια δυναμίτιζαν την περιοχή.

Η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με τον  καλό "Χριστιανό" πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α Τζ.Μπους ανήκε στον άξονα του κακού και του διαβόλου ! Κάτι θα ξέρει ο Τζ.Μπους Τζιούνορ αφού όπως έχει ισχυριστεί στο παρελθόν, ο Θεός ο ίδιος του έχει μιλήσει !

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις «τριβές» στη συγκυβέρνηση και τις εσωκομματικές κόντρες στα κόμματα της.



Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποδεικνύεται ανήμπορη να βρει φάρμακο για την κρίση, είναι αντιλαϊκή και επικίνδυνη, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση.
Τα κόμματα που την απαρτίζουν, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξουν, όσες μεταμφιέσεις  και συνεργασίες και αν κάνουν, θα γίνονται πιο αντιλαϊκά και επικίνδυνα, γιατί τα μονοπώλια που υπηρετούν  γίνονται πιο αντιδραστικά και το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει πιο αποφασιστικά να εγκαταλείψουν τα ιδεολογήματά τους, τους εκβιασμούς και τα ψέματα.

Όλοι την Δευτέρα 19/12, 11:30 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας.


ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ!

Καμία αυταπάτη,καμία αναμονή.
Κάνεις μόνος του στην επίθεση που δεχόμαστε!
Μετά την κατάργηση του ΕΙΝ, οι εστίες μένουν στον αέρα. Σχετική εγκύκλιος του υπουργείου το επιβεβαιώνει.
Από την 1η Γενάρη 2012:
αποσύρονται τα συνεργεία που είναι υπεύθυνα για τη σίτιση, τη συντήρηση, τη φύλαξη και την καθαριότητα των εστιών.
δεκάδες εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο, τα σπίτια μας θα ρημάξουν χωρίς τη δουλειά του προσωπικού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πολιτική εξόρμηση, πρόταση για μέτωπο ανατροπής.



Σε πολιτική εξόρμηση και πρωτοβουλίες προχωρά το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με στόχο την προβολή των θέσεών της στη συγκυρία αλλά και για να προωθηθεί πιο συγκεκριμένα η απόφαση της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής της σχετικά με το μέτωπο ρήξης και ανατροπής που απευθύνει σε οργανώσεις, συλλογικότητες, κινήσεις, πρωτοβουλίες και αγωνιστές  της αριστεράς και του κινήματος. Αμέσως μετά τις γιορτές θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εκλέχθηκε από την Συνδιάσκεψη για να συζητήσει και να χαράξει τα επόμενα βήματα του μετώπου, μέσα στην απαιτητική συγκυρία.