Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Άγνοια δηλώνει το Πεντάγωνο Μυστηριώδης εκτόξευση πυραύλου στην Καλιφόρνια



ΠΗΓΗ : www.in.gr -
Newsroom ΔΟΛ

Τα ίχνη του πυραύλου κατά την άνοδό του


Τα ίχνη του πυραύλου κατά την άνοδό του   (Φωτογραφία:  Associated Press )



Ασαφείς είναι οι πληροφορίες για την εκτόξευση ενός πυραύλου ανοιχτά της Καλιφόρνιας καθώς το Πεντάγωνο δεν μπορούσε εξαρχής να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού.
Το περιστατικό κατέγραψε ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού το απόγευμα της Δευτέρας: στο βίντεο φαίνονται τα ίχνη από την εκτόξευση ενός πυραύλου προς τα δυτικά σε απόσταση 35 μιλίων από τις ακτές.
Δεν είναι σαφές αν η εκτόξευση έγινε από τη ξηρά ή κάποιο από τα νησιά της περιοχήw ή από τη θάλασσα, ενδεχομένως από υποβρύχιο.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι σύμφωνα με τις (πρώτες) ενδείξεις δεν προκύπτει εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων στην εκτόξευση αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για απειλή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ παρακάτω :

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - Μάχη για το δήμο σε Ικαρία και Πετρούπολη

Ο Θωμάς Κοτσαμπάς και ο Στέλιος Σταμούλος οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι με το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση» δίνει τη μάχη για την πρωτιά στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική διοίκηση, στους δήμους Πετρούπολης και στην Ικαρία. Στην πρώτη περίπτωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Θωμά Κοτσαμπά, πέρασε στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 21,64%, έναντι 30,17% του νυν δημάρχου Στέφανου Βλάχου.
Ο συνδυασμός του Στ. Βλάχου υποστηρίχτηκε επίσημα από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Κατά έναν περίεργο τρόπο, όμως, από αργά χτες το βράδυ, αποσύρθηκαν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών τα διακριτικά τους, προφανώς για να πλασαριστεί το ψηφοδέλτιο σαν δήθεν ανεξάρτητο στο δεύτερο γύρο! Μπροστά στη μάχη της Κυριακής που έρχεται, ο Θωμάς Κοτσαμπάς δήλωσε στο «Ρ»:
«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από ποιον συνδυασμό στήριξαν στον πρώτο γύρο, να ψηφίσουν την Κυριακή τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Μια ταινία για τον Αλέξη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την ταινία, «December Riots» ή οι «Μαχητές του Δεκέμβρη», η οποία σχετίζεται με τα όσα συνέβησαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Δημήτρης Βόρρης ο σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας, ήρθε στην Αθήνα και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι πρόβες και ξεκινούν τα γυρίσματα, που θα γίνουν εδώ και στο Λος Άντζελες.

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα των αντικαπιταλιστικών συνδυασμών στις Περιφέρειες

Αποτελέσματα (μέχρι στιγμής) των ψηφοδελτίων που στηρίχθηκαν από το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Περιφέρειες:

 1. Περιφέρεια Αττικής, «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Ανταρσία σε Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ» (Χάγιος Άγγελος): ψήφοι: 32.112, ποσοστό 2,29%, εκλέγεται 1 περιφερειακός σύμβουλος. (μένουν ακόμα 119 εκλογικά τμήματα) 
2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ -Ανταρσία σε Kυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» (Κούτρας Γιάννης): ψήφοι: 16.635, ποσοστό 1,70%, εκλέγεται 1 περιφερειακός σύμβουλος. (μένουν ακόμα 3 εκλογικά τμήματα)
.
 3. Περιφέρεια Ηπείρου, «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» (Ζήκος Νίκος): ψήφοι: 5.915, ποσοστό 2,63%, εκλέγεται 1 περιφερειακός σύμβουλος (τελικό αποτέλεσμα) 
. 
4. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» (Δεσύλλας Δημήτρης): ψήφοι: 8.878, ποσοστό 2,28%, εκλέγεται 1 περιφερειακός σύμβουλος. (μένουν ακόμα εκλογικά τμήματα)
.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Συνασπισμού για δηλώσεις Γιουνκερ

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου προσπαθεί να ανακαλύψει τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αγνοώντας το αντικυβερνητικό-αντιμνημονιακό μήνυμα της κάλπης, ο κ. Γιούνκερ του υπενθυμίζει την υποχρέωσή του για νέα σκληρότερα μέτρα μέχρι το 2011.Έχει όμως ο κ. Παπανδρέου τη νομιμοποίηση, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, για κάτι τέτοιο; Ασφαλώς όχι.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης


Στις 8 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων». Η ΚΕ θα επεξεργασθεί τα πρώτα συμπεράσματα με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου, θα τα θέσει σε συζήτηση στις κομματικές οργανώσεις, στις οργανώσεις της ΚΝΕ, στους φίλους, οπαδούς, συνεργαζόμενους και όσο γίνεται ευρύτερα, ώστε να διαμορφωθούν τα τελικά.
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια, που πανελλαδικά στήριξε το ΚΚΕ με τον τίτλο ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε ανερχόμενη δύναμη με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009, σημειώνεται αύξηση των ψήφων κατά 75.000. Το ποσοστό προσεγγίζει το 11%, δηλαδή αυξάνεται κατά 3,3%.

Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου για το εκλογικό αποτέλεσμα


Αναλαμβάνω την ευθύνη για ένα αποτέλεσμα που δεν είναι καλό.
Εξακολουθώ όμως να πιστεύω βαθιά στην ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση επειγόντως πριν η ζημιά για τη χώρα γίνει ανεπανόρθωτη.

Μια μικρή ομάδα από συντρόφους και συντρόφισσες έδωσε υπόσταση στο εγχείρημά μας για την ανασυγκρότηση της αριστεράς. Ευχαριστούμε όσες και όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη. Θα συνεχίσουμε.

Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων

Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων

 Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους. Το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο του.
  • Σημειώνεται μεγαλύτερη αύξηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις μεγάλες περιφέρειες, στις εργατικές, λαϊκές περιοχές με οξυμένα προβλήματα στους μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες, εκεί δηλαδή που υπάρχουν αυξημένες προϋποθέσεις να διαμορφωθεί και να αποκτήσει γερά θεμέλια το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Με νέα ορμή, μαζικά στους δρόμους στις 15 Νοέμβρη

Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις

Με εφόδιο και το προχτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, χιλιάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, παράλληλα με τον εκλογικό αγώνα του δεύτερου γύρου, ρίχνονται από σήμερα στη μάχη για να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ.
Εκείνη τη μέρα, φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα, για να συζητήσει με την κυβέρνηση τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Στην Αθήνα, η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.
Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις. Πρώτον, για να βρει αποφασιστική συνέχεια το βήμα που έγινε χτες στην κάλπη, να δείξουν τη δύναμή τους και στο δρόμο όσοι συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στις εκλογές.

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στη Συναυλία προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ


Από μέρους της Κ.Ε. ΑΚΕΛ σας καλωσορίζω στη σημερινή συναυλία προς τιμήν του 21ου Συνεδρίου. Καλωσορίζω και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φίλους καλλιτέχνες Θάνο Μικρούτσικο, Χρίστο Θηβαίο, Γιάννη Κούτρα, το συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» και τη Βούλα Κωνσταντίνου. Η παρουσία τους εδώ μας τιμά. Είμαι βέβαιος ότι θα μας χαρίσουν μια μουσική πανδαισία, ανάλογη της σημασίας του 21ου Συνεδρίου. Η αποψινή μας εκδήλωση συμπίπτει περίπου ημερομηνιακά με την επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Θάταν αδιανόητο στη σύντομη μου ομιλία να μην αναφερτώ στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός.
 Το Κόμμα μας ανέκαθεν τιμά τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Η 84χρονη πορεία του ΑΚΕΛ είναι ταυτισμένη με τον αγώνα του Ανθρώπου να δημιουργήσει˙ να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για τα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου και να εκφράσει τις αγωνίες και τα οράματα του μέσα από την πολιτιστική δημιουργία.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WWW.ISKRA.GR


ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ!
ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!
Το πιο ηχηρό και ελπιδοφόρομήνυμα που έστειλαν οι κάλπες της Κυριακής είναι η ανάγκη της πιο ευρείας ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στη βάση ενός σύγχρονου και ριζοσπαστικού προγράμματος προοδευτικής και σοσιαλιστικήςαπάντησης στην κρίση.   Αν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς είχαν συνεργασθεί μεταξύ τους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, θα μπορούσε η αριστερή ριζοσπαστική συμπαράταξή τους να γίνει αφετηρία ακόμα πλατύτερης συσπείρωσης δυνάμεων της ριζοσπαστικής οικολογίας, οι οποίες συνδέουν τη μάχη για το περιβάλλον με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και δυνάμεων που προέρχονται από τον αποκαλούμενο «σοσιαλιστικό» χώρο και οι οποίες έχουν πραγματικά και όχι ευκαιριακά ριζοσπαστικοποιηθεί και στοχεύουν σε μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση υπέρβασης του καπιταλισμού.

Αλβανία: 6 νεκροί και πολλοί τραυματίες από πτώση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων σε χαράδρα 100 μέτρων

Πηγή:www.agelioforos.gr


Έξι νεκροί, 20 τραυματίες από τους οποίους οι τρεις πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.


Γύρω στις 9:30 απόψε το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Τίρανα, στην περιοχή Μπόλσι, στο χωριό Βράτανα, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων.

Ήδη συνεργεία διάσωσης έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος και ανασύρουν πτώματα και τραυματίες.

Τώρα η ώρα για το επόμενο βήμα !

Τώρα η ώρα για το επόμενο βήμα

Είναι βέβαιο ότι χτες χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου έκαναν το βήμα, αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, προσπέρασαν τα εμπόδια και ψήφισαν «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως βέβαιο είναι ότι πολλοί ακόμα βρέθηκαν ένα βήμα από το να ψηφίσουν τους συνδυασμούς που στήριξε το Κόμμα, άσχετα με το αν τελικά δεν περπάτησαν μέχρι το τέλος του δρόμου. Για όλους αυτούς, ανεξάρτητα απ' το τι ψήφισαν χτες, το σήμερα ξημέρωσε με μία βεβαιότητα: Της ανάγκης να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, να γίνουν θαρρετά βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού στα ταξικά συνδικάτα και στις αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος, να σπάσουν οι εκβιασμοί, οι απειλές και η τρομοκρατία, η απογοήτευση με την οποία θέλουν να τους δηλητηριάσουν τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία τους, ότι τίποτα δε γίνεται, πως η βαρβαρότητα της στρατηγικής του μνημονίου είναι δήθεν μονόδρομος.

Ανδρέας Παπαδόπουλος:Συστράτευση όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων για να αλλάξει ο δήμος χέρια

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 (Δημήτρης Μπούκας), για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, είπε:

"Τα αποτελέσματα είναι απολύτως ενθαρρυντικά για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αποτελούν διαβατήριο για την είσοδο στη βουλή, οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές. Τώρα πρέπει όλοι να δώσουμε τη μάχη για αλλάξει το γκρίζο αυτοδιοικητικό τοπίο στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Είναι η χρυσή ευκαιρία.