Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

OXI «η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί».


OXI

«η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί».

Όχι δεν θα βγάλουμε το σκασμό. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πλήρη ανατροπή των λαοκτόνων νόμων που ψήφισε το τρίδουλο ΠAΣOK, μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών, αγκαλιά με τους ακροδεξιούς του ΛAOΣ.
Όχι δεν δεχόμαστε ότι πατριώτες είναι οι ασυγκίνητες μούρες των αστών πολιτικών στα τηλεοπτικά παράθυρα που μηρυκάζουν τα ίδια επιχειρήματα σμιλεμένα στα διεθνή χαλκεία. Xωρίς ίχνος αγωνίας για την ίδια τη ζωή των λαϊκών ανθρώπων. Mούρες γεμάτες αλαζονεία και τσέπες φουσκωμένες από τη λεηλασία της ζωής των πολλών.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εκατομμύρια των απεργών


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα εκατομμύρια των απεργών που με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, έστειλαν ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
Χαιρετίζει τους 10δες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες που σε 10δες πόλεις της χώρας διαδήλωσαν μαζικά, συντεταγμένα και περιφρουρημένα με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.

Μια ιστορία που θα ήταν αστεία αν… Δημήτρης Χατζησωκράτης, 20/05/2010

Πολλές φορές η αντιπαλότητα και ο φανατισμός στις γραμμές της αριστεράς παίρνει τέτοιες διαστάσεις ακόμα και για απολύτως προφανή ζητήματα, που όταν εκφράζεται σε επιμέρους στιγμιότυπα φυσιολογικά θα προκαλούσε τη θυμηδία εκτός αν …

Αν, δεν υπήρχε στοχευμένη προσπάθεια προσωπικής εξόντωσης του ιδεολογικού και πολιτικού εσωκομματικού αντιπάλου.
Για την ιστορία αυτή που τώρα είμαι υποχρεωμένος να σας παρουσιάσω, η οποία έχει λάβει χώρα από τις 7 Μαΐου, δεν ήθελα να πω τίποτα γιατί θεώρησα ότι αποτελεί δυσφήμιση του πολιτικού μας χώρου!
Όμως τόσο οι γνωστοί …χιουμορίστες σχολιογράφοι της Κυριακάτικης Αυγής(16/05/10), όσο και διάφοροι …καλοθελητές κατά τις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΣΥΝ διεκπεραίωσαν και διακινούν «ειδήσεις», στο κόμμα και στη νεολαία, κατά το δοκούν.
Πρόκειται για την συμμετοχή μου ως ομιλητή σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ!!!

Η κα Μαντέλη στην απολογία της κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου


 

Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων η κα Μαντελη υποδεικνύει τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη. 
Είπε επίσης οτι αν δεν υπήρχε η απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, οι ανταλλαγές δεν θα γίνονταν ποτέ, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις συνομιλίες που είχε μπροστά της ο μονάχος Αρσένιος με τους κυρίους Ρουσόπουλο και Αγγέλου.
Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι ο μοναχός Αρσένιος είχε τηλεφωνήσει μπροστά της, τόσο στον διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, όσο και στον τότε υπουργό Επικρατείας, για το ζήτημα των ανταλλαγών. 

Κ.Κ.Ε : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις νέες συμφωνίες Κυβέρνησης - COSCO


Οι δηλώσεις της Λ. Κατσέλη και του εκπροσώπου της Cosco πρέπει να σημάνουν στους εργαζόμενους συναγερμό εναντίωσης στο νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για λιμάνια, υποδομές της χώρας και για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Η υλοποίηση αυτών των επιδιώξεων θα φέρει περισσότερη ανεργία, επέκταση των συνθηκών γαλέρας στους εργασιακούς χώρους, νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Η εκχώρηση βασικών υποδομών στο μονοπωλιακό κεφάλαιο ανεξάρτητα τη χώρα προέλευσης, θα έχει ακόμα πολύμορφες αρνητικές συνέπειες, άμεσες και μακροπρόθεσμες, στη ζωή συνολικά του λαού. Θα είναι σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρηματιών. Θα πλήξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Γενική Απεργία 20 Μάη: Το κίνημα δήλωσε μαζικά παρών!


Δεν μας σταματούν συλλήψεις -  αστυνομοκρατία  
Οι σημερινές πολύ μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στην Αθήνα και οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα βεβαιώνουν ότι το μαζικό κίνημα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και όλου του λαού είναι παρών και απαιτεί απόσυρση του ασφα-ληστρικού τερατουργήματος, συνολική κατάργηση και ανατροπή του «μνημονίου» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 
Το κίνημα θα σαρώσει την αντιδραστική επίθεση του κεφαλαίου και την ίδια την κυβέρνηση που την υλοποιεί με συνέπεια «σίριαλ κίλερ» των κοινωνικών δικαιωμάτων: τώρα ήρθε η σειρά του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.

ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» της έντασης

 Ανεβαίνει σταθερά η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο μετά από τη δημοσιοποίηση στη Σεούλ του αναμενόμενου πορίσματος διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων (με συμμετοχή Αμερικανών) σχετικά με την αιτία της έκρηξης και του ναυαγίου στο νοτιοκορεατικό πολεμικό σκάφος «Τσεονάν» στα τέλη του περασμένου Μάρτη με 46 νεκρούς ναυτικούς.

Από παλαιότερες κοινές ασκήσεις Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, που δημιουργούν μόνιμα ένταση στην περιοχή

Οι συντάκτες της έκθεσης κατηγόρησαν ως υπαίτια για το ναυάγιο τη ΛΔ Κορέας, λέγοντας ότι ήταν βορειοκορεατικά τα διακριτικά που έφερε η προπέλα της τορπίλης που βύθισε το σκάφος. Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ διαβεβαίωσε πως θα απαντήσει «σθεναρά» στην «πρόκληση» και συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο για σήμερα (Παρασκευή). Η αντίδρασή του προκάλεσε εύλογα την άμεση απάντηση της γειτονικής ΛΔ Κορέας που διέψευσε πως έχει οιαδήποτε σχέση με το συμβάν.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πλημμύρισε και χτες δεκάδες πόλεις της πατρίδας μας. Χιλιάδες απεργοί, εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μετανάστες, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι δήλωσαν «παρών» στο προσκλητήριο του αγώνα, έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Για τρίτη φορά μέσα στο Μάη (Πρωτομαγιά, πανεργατική απεργία στις 5 του μήνα) οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δεν κάνουν πίσω, έκαναν καθαρό ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των υπηρετών του. Δήλωσαν ότι παραμένουν σταθεροί στο αγωνιστικό μετερίζι για να μην πληρώσει ο λαός μας τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.
Και με τη χτεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία έγινε ένα ακόμα βήμα στη λαϊκή συσπείρωση, στη λαϊκή πάλη όχι μόνο να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη λαϊκή ανασύνταξη, να δυναμώσει ο αγώνας για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία, προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

20 Μάη 2010 -"Πότε θα κάνει ξαστεριά"



Οι μπάτσοι του ΠΑΣΟΚ "προστατεύουν" τους Έλληνες πολίτες που 'έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην Αμαλίας-Photograph: Evi Soupanou/AP


                                                         ΒΟΥΛΗ 20 Μάη 2010 -Photograph: Icon/Reuters

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία / κύκλους-κάνει -πάλι η Ιστορία

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ