Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Προς όλους τους φοιτητές και απόφοιτους των Γεωτεχνικών, Γεωλογικών σχολών και τους Μηχανικούς Μεταλλείων.



«Για τις εξελίξεις σχετικά με τη διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών»
Η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας των τριών κομμάτων οδηγεί ουσιαστικά σε διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) 
Συνεχίζοντας  την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμόκαι τη νέα καταιγίδα των απολύσεων μέσω εφεδρείας, βάζει στόχο:να παραδοθεί η επιστημονική γεωλογική έρευνα στους ιδιώτες και τους μεγαλοεργολάβους.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε : Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.



Ο εγχώριος εσμός των υποτακτικών στην Ε.Ε., τραπεζιτών, πολιτικών και λοιπών κολαούζων, νομίζουν ότι, κουνώντας το μπαμπούλα της δραχμής, θα τρομοκρατήσουν το χειμαζόμενο από τα αλλεπάλληλα μνημόνιά τους ελληνικό λαό, για να δεχθεί τα νέα πιο ανελέητα, σκληρά και αδιανόητα μέτρα που εξυφαίνονται από τους τροϊκανούς, για να τα εφαρμόσει ο εκλεκτός τους κ. Παπαδήμος.
Και τι δε λένε για τη δραχμή. Επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων, στο μεσαίωνα, στο 1950. Ενώ με τη «στρατηγική» τους «επιλογή», το ευρώ, πεινάμε πολιτισμένα, ευρωπαϊκά, γερμανικά, με τη χώρα μας υποτελή.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή πρωινό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.<< Εμείς ημερομηνία αλλαγής του πολιτικού συστήματος δεν μπορούμε να βάλουμε, να πούμε σε ένα χρόνο, δύο και τρία, γιατί αυτό εξαρτάται από την πλειοψηφία του λαού, δεν θα είναι έργο του ΚΚΕ και μόνο του. Αν δεν αποφασίσει ο λαός, δεν θα γίνει αυτή η αλλαγή.>>




Τι προτείνει το ΚΚΕ, είναι ένα κόμμα που δεν προσβλέπει στην εξουσία την αστική. Δεν λέει ψηφίστε με να κάνω κυβέρνηση και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Τι προτείνετε εσείς προκειμένου να φύγουμε από το αδιέξοδο;
Όταν λέμε στο λαό ότι το καπιταλιστικό σύστημα - και μιλάμε και για το καπιταλιστικό σύστημα της Ευρώπης το οποίο έχει κάνει όλο τον κύκλο του - αντικειμενικά σήμερα δεν μπορεί να δώσει λύσεις, ότι είχε να δώσει το έδωσε, αυτό σημαίνει ότι δεν περιμένει από το ΚΚΕ να συμμετάσχει στο αστικό πολιτικό σύστημα, σε μια κυβέρνηση διαχείρισης ενός συστήματος το οποίο δεν μπορεί να δώσει τίποτα.
Μιλάτε για ανατροπή του συστήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 13ου &14ου ΜΙΣΘΟΥ.



Η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε συνδυασμό με τη  δραματική μείωση των μισθών και την κατάργηση του 13oυ  και 14ου μισθού θα επιταχύνουν την κινεζοποίηση των συνθηκών εργασίας στη χώρα μας .
 Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως το μνημόνιο, με αφορμή το χρέος, αποτελεί το όχημα υλοποίησης της πιο ακραίας ταξικής πολιτικής  των τελευταίων δεκαετιών .

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε σχετικά με τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης – ΣΕΒ για μισθούς, εργασιακό, ασφαλιστικό.



Η συγκυβέρνηση και ο ΣΕΒ με τη συνέργεια της ΓΣΕΕ στήνουν νέο σφαγείο για τους μισθούς, το εργασιακό, το ασφαλιστικό. Με ψέματα και εκβιασμούς μεθοδεύουν την εξαθλίωση της εργατικής τάξης με την πιο στυγνή εκμετάλλευσή τους για να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου στη χώρα μας.  
Με πρόσχημα τη μη κατάργηση του κατώτατου μισθού που έχουν χιλιοϋπονομεύσει (με το ειδικό καθεστώς για τους νέους κάτω των 25 και την εκ περιτροπής εργασία), τώρα θέτουν πρώτο στόχο την καταβαράθρωση όλων των μισθών στο επίπεδο των 600 ευρώ, στο όνομα της μείωσης του μέσου μισθού.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ



Για άλλη μια φορά θα υπογραμμίσουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται, στο όνομα του μνημονίου και στο όνομα της κρίσης, να ανέβουν οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και των συναφών επαγγελμάτων και μάλιστα σε μια περίοδο που η κρίση χτυπά την πλειοψηφία του κλάδου, όλους και ιδιαίτερα τις νεώτερες ηλικίες. Είμαστε επίσης ριζικά αντίθετοι με τη ληστεία που έχει γίνει στα ασφαλιστικά Ταμεία, στα αποθεματικά τους, ανάμεσα σε αυτά είναι και το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο μάλιστα έχει το ειδικό πλεονέκτημα μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων, πολύ μεγαλύτερου σε σχέση με τον αριθμό των συνταξιούχων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΣΤΟΝ ALTER ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ



Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, στον ALTER και στον Κόσμο του Επενδυτή, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι αγώνες αυτοί έχουν ως κοινή συνισταμένη την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μετακύλιση των όποιων απωλειών στα κέρδη της πλουτοκρατίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, στις πλάτες της εργατικής τάξης.