Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Μεγάλη απήχηση με αυξημένη συμμετοχή
Εκπρόσωποι 83 Κομμάτων από 64 χώρες αναμένονται στην τριήμερη Συνάντηση στην Αθήνα που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη




Πάνω από 100 ξένοι αντιπρόσωποι, που θα εκπροσωπήσουν 83 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 64 χώρες του κόσμου, κι όλες τις ηπείρους, αναμένονται στις εργασίες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα φιλοξενήσει το ΚΚΕ στην Αθήνα από τις 9 έως τις 11 Δεκέμβρη 2011.


Το ΚΚΕ, πριν από 13 χρόνια, ξεκίνησε τις Διεθνείς Συναντήσεις των ΚΚ, που βρήκαν μεγάλη και θερμή ανταπόκριση κι από δεκάδες άλλα ΚΚ, που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα οι κομμουνιστές να μπορούν να ανταλλάσσουν εκτιμήσεις, να συζητούν τις εξελίξεις και τα καθήκοντα που βρίσκονται μπροστά, να ανταλλάσσουν πείρα, αλλά και να συντονίζουν την κοινή δράση.

Νεολαία Συνασπισμού : Νίκη στον αγώνα των απεργών εργατών της ελληνικής Χαλυβουργίας.



Για πάνω από ένα μήνα οι απεργοί εργάτες στην Ελληνική Χαλυβουργία,δίνουν παράδειγμα ανυποχώρητου αγώνα υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα τους αρνούμενοι να δεχτούν τα σχέδια της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία και μείωση 40% στους μισθούς τους.
Η εργοδοσία Μάνεση,απαντά με απειλές και απολύσεις.Στους 34 απολυμένους της Χαλυβουργίας,προστίθενται ακόμα 16 δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο του κεφαλαίου που δε διστάζει να καταδικάσει στη φτώχεια και την ανεργία δεκάδες οικογένειες προς όφελος της κερδοφορίας του.

Θράσος της μαύρης κυβέρνησης Παπαδήμου.Κατέβασαν τις κλούβες των ΜΑΤ για την πορεία των τυφλών!


Η ειρηνική πορεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τις περικοπές των επιδομάτων τους επισκιάστηκε από την... έντονη έως και προκλητική παρουσία της αστυνομίας. Αρκετά μεγάλος αριθμός αστυνομικών και κλούβες των ΜΑΤ έκαναν την εμφανισή τους έξω από τη Βουλή ώστε να αποτρέψουν (;) τυχόν επεισόδια και να προστατεύσουν τη Βουλή από μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών... 

Αθλιότητες Μπόμπολα ! Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη νέα αθλιότητα του Έθνους της Κυριακής σε βάρος του ΚΚΕ.



Μια νέα αθλιότητα σε βάρος του ΚΚΕ διαπράττει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα. Ο δημοσιογράφος Π. Τσούτσιας, ενώ γνωρίζει όλα τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα, τα διαστρεβλώνει.
Γράφει για  «κεραυνό εν αιθρία» και για «σοκ που υπέστη το ΚΚΕ» από την άρση της ασυλίας, όταν γνωρίζει ότι εδώ και μέρες το ΚΚΕ έχει καταγγείλει ως εντελώς αβάσιμη την κατηγορία της εισαγγελίας Πειραιά σε βάρος του ευρωβουλευτή, γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση που κράτησε ο Γ. Τούσσας στο ΔΣ του ΝΑΤ, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συνεδρίασης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»



Οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία Ελλάδας για 36η ημέρα βρίσκονται σε απεργία. Βρίσκονται σε απεργία διότι η εργοδοσία απειλεί να απολύσει σχεδόν τους μισούς και να μειώσει τις αποδοχές τους στο 40%, την ίδια στιγμή που το 2010 παρουσίασε τζίρο περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που έχει κέρδη και ακολουθεί εναρμονισμένες πρακτικές, δηλαδή καρτέλ, με τις δυο άλλες μεγάλες επιχειρήσεις χαλυβουργίας στη χώρα.
Γνωρίζουμε βέβαια ότι αυτό τον αγώνα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν τον αναδεικνύουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.



Πέρασαν τρία χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τρία χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας, των μαθητών που πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας, διεκδικώντας σεβασμό στη ζωή και στο μέλλον τους. Τότε, απέναντι στην εξεγερμένη νεολαία, απέναντι στη δικαιολογημένη οργή, το κράτος απάντησε με γενικευμένη καταστολή, φοβήθηκε την ορμή της νιότης, την ανυπακοή της εφηβείας.
Πέρασαν τρία χρόνια, αλλά δεν ξεχνάμε. Ο Δεκέμβρης του 2008 θα μείνει στην ιστορία: για την αγριότητα του κράτους και των δυνάμεων καταστολής.

Μεγάλη άνοδος των Κομμουνιστών.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 95,7 % ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ

1) ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΣΙΑ  ( ΚΕΝΤΡΩΟΙ-ΠΟΥΤΙΝ -2007 -64,3 % - 315 / 450 έδρες)

49, 5 %                              ( - 14,8 )


238 έδρες (-77)
                               


2) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣ.ΟΜΟΣ. (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ-2007 - 11,5  % - 57 / 450 έδρες)





19, 2 %                               ( + 7,5 )
92 έδρες (+35)


3) ΔΙΚΑΙΗ ΡΩΣΙΑ (ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ- 2007 - 7,7  %-  38 / 450 έδρες )






    13, 2 %                             ( + 5,5 )
64 έδρες  (+26)         



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης.



Το Δικαστήριο της Χάγης είναι ένα όργανο προώθησης των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, δικαιολόγησης επεμβάσεων και πολέμων και βαρύνεται με φρικτά εγκλήματα σε βάρος των λαών, τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης.
Όπως το «διεθνές δίκαιο», έγινε χειρότερο τα τελευταία 20 χρόνια, αφού είναι πλέον αποτέλεσμα του συσχετισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, έτσι κι η «τήρησή» του, είναι αποτέλεσμα των «λύκο-συμμαχιών», που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής πραγματικότητας και δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της απόδοσης δικαιοσύνης.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!

Με 16 νέες απολύσεις απάντησε η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο συνεχιζόμενο σπουδαίο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι 400 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.
Εφαρμόζοντας τον αντεργατικό νόμο 3863/2010 που ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ, και αύξησε το ποσοστό των απολύσεων στο 5% το μήνα για επιχειρήσεις με πάνω από 150 εργαζόμενους, η εργοδοσία έφτασε στις 50 συνολικά απολύσεις.
Με αυτόν τον τρόπο ο Μάνεσης και τα κυβερνητικά του στηρίγματα πιστεύουν ότι θα σπάσουν αυτόν τον απεργιακό αγώνα που συμπλήρωσε ένα μήνα και αποτελεί ήδη παράδειγμα και αναφορά για όλη την εργατική τάξη της χώρας. Έναν αγώνα που έχει προκαλέσει ένα σημαντικό, πλατύ κίνημα ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα και πέρα από αυτή. Έναν αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Έναν αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Έναν αγώνα για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς όρους και μεροκάματα.

ΝΑΡ- 6 Δεκέμβρη: Δεν ξεχνάμε, αγωνιζόμαστε!

alexis10.gif


Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Η 6η Δεκέμβρη παραμένει σύμβολο ανυπακοής και εξέγερσης της νεολαίας. 
Οργανώσεις της Αριστεράς και μαζικοί φορείς διοργανώνουν Πορεία, την Τρίτη 6/12, στις 5.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής»



Τάσσεστε υπέρ μιας οργανωμένης αποχώρησης από το ευρώ και την Ε.Ε., αλλά χαρακτηρίζετε καταστροφική την έξωσή μας εδώ και τώρα. Εκ του αποτελέσματος, δεν είναι το ίδιο πράγμα;
«Είναι το ίδιο πράγμα να βγει ο λαός από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με δική του πρωτοβουλία και με το κεφάλι ψηλά με το να τον πετάξουν έξω με  τις κλοτσιές; Δεν νομίζω.
Καταστροφή για το λαό είναι αυτό που γίνεται. Πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης, της χρεοκοπίας και τους οξυμένους ανταγωνισμούς στην ΕΕ. Το ζήτημα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα τον βυθίσουν οριστικά στη φτώχεια, αυτό αφορά τα τμήματα της πλουτοκρατίας που τσακώνονται για το ποιος θα τον λεηλατήσει περισσότερο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ


Οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ,  συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια και τις απολύσεις μέσω της εφεδρείας.  Ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο οι συλλογικές εγγυήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά η  περαιτέρω συρρίκνωση της ανεξαρτησίας και της  πολυφωνίας,  η χειραγώγηση της ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα δεν είναι «κρατικοί υπάλληλοι» και δεν μπορούν να είναι στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας.