Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σε δίκη ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου και ο γραμματέας του EEK Σάββας Mιχαήλ ύστερα από μήνυση της φασιστικής Xρυσής Aυγής!

  Σε δίκη ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου και ο γραμματέας του EEK Σάββας Mιχαήλ

Aρχικά, η μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης», είχε υποβληθεί σε δεκάδες πρόσωπα του χώρου της αριστεράς από το  ΚΚΕ και τον Σύριζα μέχρι την Ανταρσύα και το ΕΕΚ. Tελικά, ύστερα από καταθέσεις μαρτύρων ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Aθήνας έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη οι προαναφερθέντες δύο.
O πρώτος, ο κ. Mουτζούρης, γιατί ως πρύτανης, επέτρεψε τη λειτουργία του γνωστού εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση.

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην τρικομματική κυβέρνηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Αναλυτικά αναφέρει:

«Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στο λαό.

Ευχαριστήριο μήνυμα στο ΚΚΕ για την έμπρακτη αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3

«Τις μέρες αυτές μετρήσαμε τους αληθινούς φίλους μας», σημειώνουν στο κείμενο


Ευχαριστήριο μήνυμα προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τη διεύθυνση του «902 Αριστερά στα fm», τη διεύθυνση του «904 Αριστερά στα fm» και τους εργαζόμενους στον «904 Αριστερά στα fm» έστειλαν οι εργαζόμενοι των δημόσιων ραδιοφώνων της ΕΡΤ 3. Στο κείμενό τους σημειώνουν:

Το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη : Βούρδουλας μετά ψεύδους.

Βούρδουλας μετά ψεύδους.


Τις τελευταίες μέρες, και ειδικά μετά το «βούρδουλα» και το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η τόση κουβέντα για τους συγκυβερνήτες αρχηγούς που «αναζητούν συμφέρουσες λύσεις για όλους», η τόση ανάλυση για τα Συμβούλια της Επικρατείας και για τη Δικαιοσύνη, η τόση προπαγάνδα για την προστασία των αδύναμων από τα «κάστρα των βολεμένων» - κατά την ορολογία του Σαμαρά ενάντια στους εργαζόμενους,
μας θύμισε τα παρακάτω λόγια:

Το "success story" Σαμαρά συνεχίζεται - Έτοιμο να αναστείλει την πληρωμή των δόσεων προς Ελλάδα το ΔΝΤ



Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αναστείλει τις πληρωμές των δόσεων προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, εκτός και εάν οι ηγέτες της ευρωζώνης καλύψουν το κενό των 3-4 δισ. ευρώ που έχει προκύψει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι FT, επικαλούμενοι αξιωματούχους.

Όπως επισημαίνεται, το κενό προέκυψε καθώς οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αρνήθηκαν να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν, και έρχεται σε μια στιγμή που ακόμη και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο συμφώνησε η Αθήνα πέρυσι, βρίσκεται εκτός στόχων.