Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

KKE - KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ/ΛΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΤΑΛΙΑΣ Ανταλλαγή αγωνιστικής πείρας και συμπερασμάτων για τη στρατηγική των κομμουνιστών.


Κοινή ανακοίνωση των δύο κομμάτων


Από την εκδήλωση στη Ρώμη όπου μίλησαν ο Δ. Αρβανιτάκης και ο Μάρκο Ρίτσο που διακρίνονται στο κέντρο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Ιταλία αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, μετά από πρόσκληση του Κόμματος Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Οκτώβρη στη Ρώμη. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τους αγώνες των κομμουνιστών και του ταξικού εργατικού κινήματος, ενώ αντίστοιχα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην Ιταλία σε σχέση με την καπιταλιστική κρίση αλλά και την κατάσταση του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος στη χώρα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Κάλεσμα Αγώνα.



Προς όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του μαχόμενου μαζικού κινήματος 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 - 20 Οκτωβρίου: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! 
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι συγκλονιστικές! Τεράστιες λαϊκές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε ένα πρωτοφανές ποτάμι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που απειλεί να πνίξει το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  Με αγωνιστικό σταθμό τη διήμερη Γενική Πανεργατική Απεργία 19-20/10, ο εργαζόμενος λαός μπαίνει στη μάχη για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, την κυβέρνηση και συνολικά το σάπιο πολιτικό σύστημα. Μυριόστομη έρχεται η κραυγή: ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή επιστολή των τριών υπουργών


Είναι απίστευτο το απύθμενο θράσος αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής κατεδάφισης. Με την πολιτική της κυβέρνησης να έχει οδηγήσει, πέραν των άλλων, τη δημοκρατία σε εκφυλισμό, είναι να απορεί κανείς πως αυτοί που έχουν «μακελέψει» την κοινωνία  επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον. Η επιστολή των τριών εντάσσεται φανερά στην προσπάθεια ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ, όπως αυτή επιχειρείται έντονα τις τελευταίες μέρες με μπροστάρηδες την  κ. Μπακογιάννη, τον κ. Καρατζαφέρη, καθώς και εξωθεσμικών  παραγόντων και διάφορων ΜΜΕ. Θέλουν μια κοινωνία ανενεργή όπου το δικαίωμα της διεκδίκησης στην αξιοπρέπεια βαφτίζεται «συντεχνία».

Ενότητα της ευρύτερης αριστεράς: Αν όχι τώρα, τότε πότε; - Του Δημήτρη Παπαδημούλη


Τους τελευταίους έξι μήνες ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνε καλύτερα. Αυτό αποτυπώνεται και στην κοινωνία και σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις.
Αυτό οφείλεται σε τρεις βασικούς λόγους:
Διατυπώνουμε πιο δυναμικό, συνεκτικό και καθαρό πολιτικό και προγραμματικό στίγμα στην αντιπολίτευσή μας προς το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται μέσα στη Bουλή, στους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα.

Ενδεχόμενο κοινών δράσεων συζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία συζητήθηκε η πιθανότητα «ανάληψης κοινών δράσεων για την ανακούφιση των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης και την διαφύλαξη δημόσιων αγαθών, όπως η αποτροπή της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και της πώλησης του Ελληνικού».

Ως επίδειξη μίσους και θράσους απέναντι στο λαό, χαρακτήρισε την κοινή επιστολή-δήλωση των Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου-Ραγκούση, το ΚΚΕ.


    Ως επίδειξη μίσους και θράσους απέναντι στο λαό, χαρακτήρισε την κοινή επιστολή-δήλωση των Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου-Ραγκούση, το ΚΚΕ.

"Οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν επίδειξη μίσους, θράσους και υποκρισίας. Συναγωνίζονται σε αντιδραστικότητα, φιλοδοξώντας να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυριανό κυβερνητικό όχημα που θα περάσει πάνω από το λαό, συνθλίβοντάς τον", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

"Τώρα πρέπει ο λαός να υψώσει το ανάστημά του, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ. Έτσι θα διαπιστώσουν αυτοί και όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας πόσο μικροί είναι μπροστά στην ενωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Συνένοχη στο διαρκές ταξικό έγκλημα -Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μην το στηρίζει επί της ουσίας και εργατικός αγώνας που να μην τον συκοφαντεί


Παπαγεωργίου Βασίλης
«Είμαι αντίθετος με όσους νοιάζονται μόνο για το πώς θα διασώσουν τα προνόμιά τους. Είμαι αντίθετος με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, αντίθετος με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν την οικονομική ζωή της πόλης, με καθημερινές πορείες εκατό ατόμων, που αναστατώνουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων. Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς! Και δεν θα τους κοροϊδέψω. Τους το λέω ευθέως. Τους το λέω κατάμουτρα: Να μη μας ψηφίσουν ποτέ!» (Α. Σαμαράς - Ομιλία στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ την περασμένη Δευτέρα).

Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από τη Βουλή. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.

  • Αθήνα, Τετάρτη 11 π.μ. Ομόνοια, Πέμπτη 9 π.μ. οι προσυγκεντρώσεις για την περικύκλωση
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ. Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 11 π.μ. Ηλεκτρικός Σταθμός
Motion Team
  • Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, γειτονιά τη γειτονιά, όλοι και όλες στον αγώνα. Τα σωματεία και τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς οργανωμένα, συντονισμένα, μαζικά με τα μέλη τους, για να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από τη Βουλή. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.

ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ, ΡΙΞΤΕ ΜΑΣ! -Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
 
Η πρόκληση του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν ευθεία: "Αν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ανήμπορη, αναποτελεσματική και χωρίς ηθικό υπόβαθρο για να νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τότε ρίξτε την!" τους είπε κατάμουτρα και χωρίς περιστροφές την Τρίτη. "Αν τολμάτε, ρίξτε μας!" ήταν δηλαδή σε απλά ελληνικά η αλαζονική και ταυτόχρονα περιφρονητική για το πολιτικό ανάστημα και κύρος των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ «ΝΕΟ ΕΑΜ».Μπάζουν βαθύτερα την αστική πολιτική στο κίνημα

Γρηγοριάδης Κώστας



Οπορτουνιστικές και άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, κύρια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκαν με το αντιλαϊκό του πρόγραμμα και αποχώρησαν όταν η λαϊκή δυσαρέσκεια φούντωσε, άφησαν στην άκρη προς στιγμήν τα κηρύγματα για την «ενότητα της αριστεράς» και λανσάρουν την πρόταση για ένα «νέο ΕΑΜ». Η πρότασή τους έχει για αφετηρία την εκτίμηση ότι σήμερα η χώρα βρίσκεται υπό κηδεμονία και οικονομική κατοχή από το μνημόνιο και την τρόικα και άρα αυτό που χρειάζεται είναι ένα μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, το οποίο, μέσα από εκλογές, θα διασφαλίσει την «εθνική ανεξαρτησία» της χώρας, η οποία κατά την εκτίμησή τους θίγεται και κινδυνεύει.

ΚΟΚΚΙΝΟ : Κάτω η κυβέρνηση της κοινωνικής αντεπανάστασης! Κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» της Αριστεράς με πρόγραμμα ανατροπής του «καθεστώτος» του μνημονίου και της δικτατορίας του κέρδους και των αγορών.


Για την εξουσία των εργαζομένων



Τα ψέματα τελείωσαν! Η κυβέρνηση του μνημονίου και της κοινωνικής αντεπανάστασης παραπαίει, έχει γίνει ένα καθεστωτικό ζόμπι που παραμένει γαντζωμένο στην εξουσία με βασικό της στήριγμα τις δυνάμεις καταστολής, τους τραπεζίτες και την τρόικα. Στην απέναντι πλευρά, οι διαθέσιμες δυνάμεις που παλεύουν ενάντιά της είναι για πρώτη φορά στους καιρούς του μνημονίου σημαντικές, ξεπερνούν γοργά τις παλιότερες αυταπάτες, έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη του πολιτικού αγώνα και θέτουν όλο και πιο ανοιχτά το στόχο της ανατροπής της.

Το κέρατο το τράγιο... Της Λιάνας Κανέλλη.



Δεν υπάρχει, προσώρας τουλάχιστον, παιδί σε σχολείο που θα λιποθυμήσει απ' την πείνα και δε θα ντραπεί να το πει. Με πολύν κόπο και απέραντη αγάπη συμμαθητών και δασκάλων θα του αποσπάσεις τη φοβερή πληροφορία, τη φρικιαστική είδηση.

Δεν υπάρχει γονιός που γυρνάει στο παγωμένο σπίτι του, με κομμένο ηλεκτρικό, αφού έχει ξεποδαριαστεί να ζητάει δουλειά, βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε και να πονάνε και να μην αισθάνεται μαζί μ' όλα τ' άλλα - οργή, θυμό, θλίψη και ήττα - και εκείνη τη φονική ντροπή, την αιδώ που κάνει σπουδαίους κι ωραίους τους τίμιους ανθρώπους της δουλειάς.

Προβοκατόρικη δήθεν αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ !


Ανήσυχοι οι τυφλοπόντικες του συστήματος από την άνοδο της πάλης των εργαζομένων και του λαού για την ανατροπή της κυβέρνησης και του κοινωνικού σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ, τον ρόλο που παίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτή την κοινωνική εργατική ανταρσία, αποφάσισαν να κτυπήσουν με βρόμικα κόλπα. Με εκτελεστικά όργανα λαθρόβια σάιτ και μπλογκ της ακροδεξιάς κατασκεύασαν μια δήθεν αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την οποία δήθεν το μέτωπο ζητά την απελευθέρωση των συλληφθέντων Αλβανών, υπονοώντας ότι αναφερόμαστε στους κατηγορούμενους για ληστείες, κακοποιήσεις, βιασμούς κλπ!

Αλέκα Παπαρήγα στην Ρόδο :Τώρα ο λαός πρέπει, συνειδητά, οργανωμένα, σχεδιασμένα, να ξεσηκωθεί. Να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης...


ΛΕΠΙΔΗΣ
H κατάσταση στο Αιγαίο αφορά όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Οι ανταγωνισμοί, ο πόλεμος ανάμεσα σε κράτη και επιχειρήσεις για τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή, των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν ανάψει ήδη και πολλαπλασιάζονται οι εστίες. Eχει δρομολογηθεί η συνδιαχείριση και συγκυριαρχία στο Αιγαίο, που σημαίνει νέα εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. H κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Είμαστε πολύ κοντά στο «κούρεμα» του χρέους.

19-20 Οκτώβρη ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ!ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Στις 19/10 όλοι στην Ομόνοια 11:00! Στις 20/10 όλοι στην περικύκλωση της Βουλής!



Συνάδελφε-ισσα, 
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας!
Αποδέσμευση από την ΕΕ με εξουσία στα χέρια του λαού
Ως τώρα έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας με την ανεργία να φτάνει στη νεολαία το 35%, τη δραστική μείωση μισθών, το ξήλωμα των συλλογικών συμβάσεων, ενώ με το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα, φέρνουν τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου, μισθωτών συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών στα 5.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ).