Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 23/2/2011



Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σε κάθε πρωτοπόρο μαχητή του ΠΑΜΕ: Να δώσουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να σημειώσει απόλυτη επιτυχία η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ηςΦεβρουαρίου. Σε κάθε εργοστάσιο, γιαπί, καράβι, γραφείο, χώρο εκπαίδευσης και κατοικίας, πρέπει να σημάνει συναγερμός. Τίποτα να μην δουλέψει. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, στην κεφαλαιοκρατία και στην ΕΕ, στα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και στην τρόικα.
Έχει μεγάλη πολιτική σημασία να γίνει η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου μια νέα αφετηρία αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό, ξεπουλάει το πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συμβολική κατάληψη των σταθμών διέλευσης των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς


Σε συμβολική κατάληψη των σταθμών διέλευσης των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς,προχώρησαν σήμερα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης κατά των διοδίων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, (από τις 14:00 έως τις 18:00), όπου περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των σταθμών στην Αττική Οδό.
«Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί ένα μήνυμα αγώνα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματός μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα της πανελλαδικής κίνησης (www.DiodiaStop.gr).

Μπαχρέιν: Με τον στρατό απαντά το καθεστώς



    Ίσως το πιο ενδεικτικό γεγονός του κύματος εκδημοκρατισμού που εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο είναι η περίπτωση του Μπαχρέιν. Η μικρή νησιωτική χώρα των λιγότερων από 1,5 εκατομμύριο κατοίκων, με τη στρατηγικής σημασίας θέση στον Περσικό Κόλπο, δεν είχε δει ποτέ στην ιστορία της (ανεξάρτητο από το 1971) τόσο μαχητικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Και εδώ οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους (το 70%) σιίτες (σε αντίθεση με τη βασιλική οικογένεια των Καλίφα, που κυβερνά τη χώρα από τα τέλη του 19ου αιώνα και είναι σουνιτική), δεν προβάλλουν θρησκευτικά, αλλά πολιτικά συνθήματα.

    Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»


    1.    Πέρα από την προφανή προκλητική διάσταση της παρέμβασης των εκπροσώπων της τρόικας το ερώτημα είναι το εξής: μήπως έχουν δίκιο τελικά και είτε μας αρέσει είτε όχι το χρέος με άλλο τρόπο δεν αντιμετωπίζεται;
    Ακόμα και αν σκοτώσουμε βουνά και παραλίες, ακόμα κι αν εκχωρήσουμε τον ορυκτό και ενεργειακό μας πλούτο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το περίφημο swap δημόσιου χρέους – δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις, που μας ζητάνε,  το χρέος δεν αντιμετωπίζεται. Από 350 δις ευρώ θα γίνει 300. Ε, και; Μετά τι θα γίνει; Το χρέος αντιμετωπίζεται με έναν μόνο τρόπο. Με επαναδιαπραγμάτευση ως προς τους όρους αποπληρωμής και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους. Αλλά για να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπραγματευτεί, όχι κυβέρνηση λογιστών.
    2.    Πάντως ο κ. Θ. Πάγκαλος σας είπε προ ημερών σε τηλεοπτική αντιπαράθεσή σας ότι «το μνημόνιο είναι για το έλλειμμα ενώ τώρα μιλάμε για το χρέος»…

    Η απεργία να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός!


    Ολοι στην απεργία στις 23 Φλεβάρη! Να μη λείψει κανείς από τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε 66 πόλεις σε όλη την Ελλάδα! Λίγες μέρες πριν την απεργιακή μάχη, τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Την ώρα που κυβέρνηση, εργοδοσία, τρόικα και οι κάθε λογής σύμμαχοί τους εντείνουν την επιθετικότητά τους, η μυριόστομη απάντηση που πρέπει να δοθεί την Τετάρτη είναι: «Καμιά συναίνεση, καμιά υποταγή».

    Τραγικός απολογισμός των διαδηλώσεων στη Λιβύη.Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 85 - Μόνο χθες βράδυ στη Βεγγάζη σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι



     ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ - www.tovima.gr
    Αιματηρή τροπή έχουν πάρει οι διαδηλώσεις εναντίον του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, καθώς τουλάχιστον 36 άτομα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής στη Βεγγάζη , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων κατά τις τρεις ημέρες των διαμαρτυριών στους 85.
    Παρά τις απειλές των κρατικών μέσων ενημέρωσης για αντίποινα εναντίον των διαδηλωτών, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Οι κρατικές αρχές έχουν μπλοκάρει ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.