Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

O στόχος της ποινικής δίωξης του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ.NAZIΣTIKH EΠIXEIPHΣH ΠOINIKOΠOIHΣHΣ TOY ANTIΦAΣIΣTIKOY ΛOΓOY KAI ΔPAΣHΣ

NAZIΣTIKH EΠIXEIPHΣH ΠOINIKOΠOIHΣHΣ TOY ANTIΦAΣIΣTIKOY ΛOΓOY KAI ΔPAΣHΣ 

Σε άλλες περιπτώσεις η μήνυση των ναζιστών κατά του πρώην πρύτανη του EMΠ K. Mουτζούρη και του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ θα είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα ως ανυπόστατη. Στην προκειμένη περίπτωση αποφασίστηκε να εισαχθεί σε δίκη για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Τάγματα εφόδου νεοναζί στην Ηλιουπόλη ξεφτίλιζαν την Ελληνική σημαία προκαλώντας καταστροφές.Σοβαρή καταγγελία για τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής.

Άλλη μια σοβαρή καταγγελία για τη δολοφονική δράση νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τις επιθέσεις τους κατά ηλικιωμένων και παιδιών, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Με επιστολή στο ηλεκτρονικό «ΒΗΜΑ» και που ο αποστολέας αποκαλύπτει μόνο την ιδιότητά του (αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού) περιγράφει όσα είδε κι έζησε την Τετάρτη 10 Ιούλη στη διάρκεια «καταδρομικής» επίθεσης νεοναζί στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, σε αποκαλούμενο «ελεύθερο κοινωνικό χώρο».

Αγγλία : Tablet αντί για τετράδιο και μολύβι !

Ψηφιακό χάσμα

Στην Ελλάδα οι γονείς ανησυχούν για το αν το Σεπτέμβρη το σχολείο των παιδιών τους θα έχει δασκάλους, αν οι μαθητές ανά τάξη θα είναι 25 ή 28 ή 38, αν θα υπάρχουν πούλμαν για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο απομακρυσμένο σχολείο τους, αν θα μπορέσουν να πληρώσουν το φροντιστήριο ή τα μαθήματα αγγλικών… ακόμα και αν θα υπάρχει φαγητό στο σπίτι όταν θα επιστρέφει το παιδί απ’ το σχολείο.
Και στην Αγγλία οι γονείς ανησυχούν για το πώς θα  βρουν 200-300 λίρες (230-430 ευρώ) για να αγοράσουν iPad καθώς όλο και περισσότερα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, χρησιμοποιούν τάμπλετ στην τάξη.

ΚΚΕ: Σχόλιο για το Υπουργικό Συμβούλιο και τις «κατευθύνσεις» του πρωθυπουργού.

Σε σχόλιό του για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τις «κατευθύνσεις» του πρωθυπουργού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει :

«Οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του για "καμία χαλάρωση" στο κυβερνητικό έργο σημαίνουν καμία χαλάρωση σε ό,τι αφορά το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών κατακτήσεων.

Κύπρος : Από δωρεάν τώρα θα πρέπει να πληρώνουν 30 ευρώ οι ανασφάλιστοι για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό στα Δημόσια Νοσοκομεία ! Αγριο χαράτσι στην Υγεία.

Να πληρώσουν για την επίσκεψη ή τη νοσηλεία τους στα δημόσια νοσοκομεία καλούνται από χτες οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, όσοι προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία και έχουν «ταυτότητα νοσηλείας», θα πληρώνουν 3 ευρώ για επίσκεψη στο γενικό γιατρό, 6 ευρώ για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό και 10 ευρώ για τα Επείγοντα.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις «διαθεσιμότητες» - απολύσεις.

Σε σχόλιό του για τις «διαθεσιμότητες» - απολύσεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε "διαθεσιμότητα", παίρνοντας αυτόματα το δρόμο της απόλυσης.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Είδες η ΕΕ; Μνημόνιο, χαράτσια, φτώχεια κι ανεργία για πάντα!

Πολλαπλά αποκαλυπτική είναι η προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί παραπέρα χρονική επέκταση του χαρατσιού της εισφοράς «αλληλεγγύης» καθώς και του χαρατσιού της ΔΕΗ, για τα τιμολόγια της οποίας προωθεί την μεγάλη αύξησή τους, για να γίνουν ελκυστικές στα αρπαχτικά των μονοπωλίων οι επενδύσεις στην ενέργεια!