Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : Ψέματα των αστών με στόχο το λαό.


Νέες υπηρεσίες στο σύστημα που την γέννησε και το στηρίζει παρέχει τούτες τις μέρες η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με αφορμή το γιορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.



Το προηγούμενο διάστημα εξήγγειλε παιδομάζωμα, μάζεψε σε κατά τόπους γραφεία της παιδάκια να τους «μάθει» μυθολογία και «ιστορία», να δηλητηριάσει παιδικές ψυχές και μυαλά με ρατσιστικό μίσος, μίσος για βιοπαλαιστές, σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους επειδή έχουν άλλο χρώμα ή θρήσκευμα.
Τελευταία παρέδωσε «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Η Αλήθεια για το '21» σε πολυτελές ξενοδοχείο της λεωφόρου Κηφισίας. Έχοντας πίσω του σημαία με το χουντικό φοίνικα, μπροστά σε μερικές δεκάδες νεοναζί που ανά διαστήματα κραύγαζαν «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», ο αρχηγός των εν Ελλάδι νεοναζί, Ν. Μιχαλολιάκος, απειλούσε:

Δελτίο τύπου από την Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε: Να κλείσει η παράνομη χωματερή στην Αργολίδα

Με παρέμβασή του προς τον Επίτροπο Περιβάλλοντος και την επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, από κοινού με την ΕΕ και τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, όπως αυτή εκφράζεται και στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη θέση Σταυρός - Κλάδεμα Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων - κατοίκων της περιοχής και καταστρέφει το περιβάλλον.
Στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από κοινού με την ΕΕ, επιδεινώνει δραματικά τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και στο Δήμο Ερμιονίδας, Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

48ωρη απεργία των ηθοποιών το Σαββατοκύριακο

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κήρυξε διήμερη απεργία, από σήμερα Σάββατο στις 09.00 π.μ. έως και την Κυριακή και ώρα 12 τα μεσάνυχτα, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν την Πέμπτη, μέλη της διοίκησης του ΣΕΗ ενημέρωσαν ότι «εδώ και αρκετό καιρό, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διαπραγματευόταν με τους επιχειρηματίες την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης. Αυτοί, όμως, καλυπτόμενοι πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές στον εργασιακό χώρο, μετά από 4 μήνες και πολλές καθυστερήσεις, σήμερα υπαναχωρούν και προτείνουν όρους πιο δυσμενείς και εξευτελιστικούς ακόμα και απ' αυτούς που ανεπίσημα αρχικά είχαν προτείνει, περιφρονώντας έτσι τις προσπάθειές μας για εξεύρεση λύσης. Αντιδρώντας σ' αυτόν τον εμπαιγμό, το ΣΕΗ, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ξεκινά κινητοποιήσεις, αρχίζοντας με διήμερη απεργία».

Με κεντρικό σύνθημα «Λαϊκή Αντίσταση - Πραγματική Αριστερά - Kομμουνιστική Ανασυγκρότηση!» ξεκινάει το Σάββατο το απόγευμα το 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ.



Με κεντρικό σύνθημα «Λαϊκή Αντίσταση - Πραγματική Αριστερά - Kομμουνιστική Ανασυγκρότηση!» ξεκινάει το Σάββατο το απόγευμα το 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Μ-Λ ΚΚΕ

Σας προσκαλούμε στη δημόσια κεντρική πολιτική συγκέντρωση με την οποία ανοίγει τις εργασίες του το 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ Σάββατο, 23 Μάρτη, 7.00 μ.μ.

Ελένη Γερασιμίδου: "Δεν θα ήθελα να πάω στον Λαζόπουλο. Ως βουλευτής του ΚΚΕ δεν θα ένιωθα τόσο ευχάριστα, βάσει αυτών που λέει".Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη της.

 Για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, την κρίση στο χώρο του θεάματος αλλά και τους λόγους που την οδήγησαν να μην είναι φέτος στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλο μίλησε η γνωστή ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου στον Αχελώο tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα.

Η Ελένη Γερασιμίδου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στους λόγους για τους οποίους δεν την είδαμε φέτος στο "Τσαντίρι" στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου όπου όπως ανέφερε, παρόλο που υπήρξε διαπραγμάτευση τελικά η συμφωνία δεν κατέληξε καθώς δεν την φώναξαν, ενώ όπως με νόημα πρόσθεσε μετά απ'αυτό δεν θα μπορούσε πια να ξανασυμμετάσχει στο Τσαντίρι, καθώς ως βουλευτής του ΚΚΕ διαφωνεί με τις τοποθετήσεις που κάνει ο Λάκης το τελευταίο διάστημα: