Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ν. Χουντής: «Η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το μνημόνιο».

«Η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από το μνημόνιο και να υπάρξει αγώνας – πανευρωπαϊκός αγώνας - Τώστε να ακυρωθούν αυτά τα μέτρα για τα οποία δεν υπάρχει τελειωμός», σχολίασε σε συνέντευξη τύπου σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής,ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στους νομούς Ροδόπης και Έβρου.
 
   "Το μνημόνιο έχει γίνει ευαγγέλιο, από το μνημόνιο απορρέουν πολιτικές όχι μόνο μακριά από αυτά που προεκλογικά έλεγε η κυβέρνηση, αλλά πολιτικές που αποτελούν προπομπό και για την Ευρώπη στον τομέα περιστολής εισοδήματος, περιστολής εργασιακών δικαιωμάτων, περιστολής  ασφαλιστικών δικαιωμάτων" ειπε ο κ. Χουντής, και πρόσθεσε:

ΔΗ.Κ.ΚΙ :H ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΣ 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΩΠΩΡΟ ΣΕ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Σε μεθοδευμένη οικονομική κατάρρευση και τελική χρεοκοπία οδηγείται πλέον ανοιχτά από το φθινόπωρο η Ελληνική Οικονομία μετά την χθεσινή συνάντηση του κλιμακίου της Τρόικας (στην ουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχεται από την Γερμανία και του Δ.Ν.Τ. που ελέγχεται από τις ΗΠΑ), με την Κυβέρνηση.
Κατά την χθεσινή συνάντηση ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι ο στόχος για την μείωση του δημοσίου ελλείμματος κατά 5,4% το 2010, στόχος ο οποίος προβλέπεται στο μνημόνιο αλλά εθεωρείτο εν΄ μέρει «ελαστικός» λόγω της μικρότερης μείωσης που προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια (3% για το 2011 και 2% για το 2012), θα επιχειρηθεί πλέον να εφαρμοστεί κατά γράμμα ως τον Δεκέμβρη!

To ΠΑΜΕ για την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών-Η Απάντηση σε αυτή την πολιτική είναι το ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων

Tο ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών προκειμένου πραγματικά μέσα από φωτιά και σίδερο να επιβάλει ότι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου απαιτούν. Να απορρίψουν την αισχρή προπαγάνδα και τους τόνους ψεμάτων που συνοδεύει την επιβολή αυτού του μέτρου.
Ψέμα 1ον: Η κυβέρνηση δεν επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού από μια συντεχνία όπως αποκαλεί τους οδηγούς φορτηγών αλλά το ακριβώς αντίθετο. Επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών και χρησιμοποιεί το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον τους για λογαριασμό μιας ελάχιστης κάστας παρασίτων (καπιταλιστών και πολυεθνικών) που θέλουν να μονοπωλήσουν τον χώρο των μεταφορών για να εξασφαλίσουν νέα υπερκέρδη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ


Το ΕΕΚ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να κηρύξει πολιτική επιστράτευση της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων. Το μήνυμα είναι σαφές από τη μεριά της κυβέρνησης: οποιαδήποτε παρέκκλιση από την εφαρμογή του Μνημονίου θα απαντηθεί με καταστολή. Πρόκειται για την πρώτη πολιτική επιστράτευση απεργών μετά τη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών το 2006. Η κυβέρνηση της Τρόικας ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ βρίσκει στο γκλομπ της αστυνομίας το μοναδικό μέσο επιβολής της πολιτικής της.

Μέλλον μας η Σέχτα; Nein danke

Του Θανάση Καρτερού

Μετά την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δόθηκε από τη Σέχτα και το σκεπτικό της απόφασης για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Και ενημερωθήκαμε ότι δεν είχαν προσωπικά μαζί του. Με τη θέση του στο σύστημα εξουσίας τα είχαν. Άσχετα αν τελικά δεν σκότωσαν τη θέση του, την οποία θα πάρει φυσικά κάποιος άλλος, αλλά τον ίδιο. Ούτε βέβαια με την οικογένειά του τα είχαν - πήραν μάλιστα μέτρα για να την προστατεύσουν. Άσχετα αν την αφάνισαν, αφήνοντας στη θέση της μια χήρα με ένα ορφανό στην αγκαλιά κι ένα στην κοιλιά.
Αν έχει όμως κάτι εντυπωσιακό η προκήρυξη, δεν είναι η βιαιότητα των εκφράσεων, οι απειλές, η φαιά έπαρση που φτάνει στον μαύρο ναρκισσισμό. Είναι η αυταρχική,εξουσιαστική νοοτροπία που αποπνέει. Ανακατεύουν στη χύτρα τους την ποίηση της επανάστασης με σάλια και αίματα, για να αναδείξουν σε απόλυτη εξουσία, απόλυτους δικαστές, απόλυτους δημίους, απόλυτους εξουσιαστές τελικώς, τους εαυτούς τους.

Ενα τεράστιο χαλί από φύκια σκοτώνει τη θαλάσσια ζωή

Κινείται µε ταχείς ρυθµούς, έχει ήδη καταλάβει πολύ µεγάλη έκταση της Βαλτικής, αναδίδει απαίσια µυρωδιά και απειλεί τόσο τη θαλάσσια ζωή όσο και τον τουρισµό στις ακτές. Είναι ένα γιγάντιο χαλί από φύκια. Τον νέο θαλάσσιο κίνδυνο που αποτελείται από κυανοπράσινες άλγες αποτύπωσαν δορυφορικές κάµερες. Το χαλί εκτείνεται από τη Φινλανδία έως τις νότιες ακτές της Σουηδίας καταλαµβάνοντας µια περιοχή 377.000 τετραγωνικών χιλιοµέτρων, περίπου όση και η έκταση της Γερµανίας. 




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα Κολέγια

 Οι άδειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε 30 κολέγια, στον άξονα των κατευθύνσεων της ΕΕ και με τις ευλογίες ΝΔ - ΛΑΟΣ, σφραγίζουν και με τη βούλα τα ιδιωτικά μαγαζιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους εμπόρους κάθε είδους πιστοποιητικών και σεμιναρίων, ώστε ο σπουδαστής, ο αυριανός εργαζόμενος, να ακριβοπληρώνει το χρυσωμένο χάπι της δια βίου εκμετάλλευσης. Να μετρά πιστοποιητικά και ώρες πρακτικής άσκησης - απλήρωτης εργασίας για να τον προτιμήσει το αφεντικό.

Τι είναι η πολιτική επιστράτευση ;

Ο όρος πολιτική επιστράτευση σημαίνει την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, δηλαδή την αναγκαστική - υποχρεωτική παροχή των προσωπικών υπηρεσιών (εργασίας) που επιτάσσονται. Η πολιτική επιστράτευση αποτέλεσε και αποτελεί, για τις εκάστοτε κυβερνήσεις που την έχουν χρησιμοποιήσει, έναν τρόπο αντιμετώπισης μιας απεργίας. Με την πολιτική επιστράτευση οι εργαζόμενοι που απεργούν, υποχρεώνονται να σταματήσουν την απεργία τους και να παρέχουν αναγκαστικά τις υπηρεσίες τους, δηλαδή να εργαστούν υποχρεωτικά.
Η χρήση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης είναι αντισυνταγματική.

Τα κινητά τηλέφωνα πιο βρώμικα από μία τουαλέτα!


Έως 18 φορές περισσότερα μικρόβια έχει ένα κινητό τηλέφωνο από αυτά που βρίσκονται στο καζανάκι της τουαλέτας, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.Οι ερευνητές της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών «Which?», ανέλυσαν δείγμα από 30 κινητά τηλέφωνα και ανακάλυψαν ότι περίπου ένα στα τέσσερα ήταν τόσο βρώμικο, που είχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων (TVC) σε σχέση με το αποδεκτό όριο, ώστε να μην μεταδώσει ασθένειες στο χρήστη.


ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Red Star-Η ταλαιπωρία των επιβατών του ηλεκτρικού δεν έχει τελειωμό και μάλιστα καλοκαιριάτικα! Για 5 μήνες κλείνουν οι πιο κεντρικοί σταθμοί.

Παρακάτω παραθέτω ένα άρθρο από το www.newsit.gr,για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ(συνεχίζοντας το έργο της Ν.Δ), τον απλό "κοσμάκη" αλλά και τους τουρίστες.Όσοι ζούμε στην Αθήνα και χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρικό δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιες υπηρεσίες δίνουμε το 1 ευρώ στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο...
Γιατί όχι μόνο τα δρομολόγια έχουν αραιώσει τόσο ,που γινόμαστε σαρδέλες.Όχι μόνο τα τρένα είναι πιο αργά από ποτέ και σταματάνε στο πουθενά, περιμένοντας το τρένο από την απέναντι γραμμή...Αλλά έχουμε και τα μπλε λεωφορεία που κάνουν την διαδρομή από τον ένα σταθμό που γίνονται τα έργα στον άλλο , με ρυθμούς ...χελώνας.Μήπως να αναφερθώ στους ξένους τουρίστες που μέχρι να καταλάβουν πως θα μετακινηθούν ,έχουν χάσει μισή μέρα ; ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ  ΓΑΡΓΑΡΑ.Τους φταίνε βλέπετε οι απεργοί-ναυτεργάτες στα λιμάνια ή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που πλήττουν τον τουρισμό! Για το αναίτιο κομφούζιο που προκαλεί η κυβέρνηση, τις καθυστερήσεις στα έργα, καμιά κουβέντα.ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ...

Red Star


Από www.newsit.gr

Μοναστηράκι, Ομόνοια και Βικτώρια τέλος μέχρι το... τέλος του χρόνου. Ο εκσυγχρονισμός του ΗΣΑΠ είναι ταλαιπωρία για τους πολίτες. Οι περισσότεροι σταθμοί είχαν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Όμως τότε φαίνεται πως δεν...έφτασαν τα χρήματα για να εκσυγχρονιστεί ο ηλεκτρικός της Αθήνας!

Καταγγελία της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Κολομβίας ενάντια στην Βενεζουέλα

Με την παρακάτω επιστολή προς την Κάθριν Άστον, ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Κολομβίας ενάντια στην Βενεζουέλα.

Προς την Κάθριν Άστον, ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας.

Το Κολομβιανό κράτος, η Κολομβιανή κυβέρνηση, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ, για ακόμη μια φορά κλιμακώνει τις απειλές ενάντια στη Βενεζουέλα, οξύνοντας την κατάσταση στην περιοχή, και με ευθύνη της διαμορφώνονται προϋποθέσεις για σοβαρή πολεμική σύρραξη. Οι προκλήσεις ενάντια στη Βενεζουέλα έχουν πάρει τα τελευταία δύο χρόνια συστηματικό χαρακτήρα, με πολιτικές και διπλωματικές επιθέσεις, με την εγκατάσταση 7 νέων αμερικανικών βάσεων στο έδαφός της, με συνεχείς διεισδύσεις παραστρατιωτικών, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για δράση Κολομβιανών πρακτόρων και κομάντος και για εμπλοκή τους σε σχέδια δολοφονίας συνδικαλιστικών και πολιτικών αρχηγών.

Επίταξη των Φορτηγών - Στο "γύψο" και η Απεργία

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ WWW.ISKRA.GR
ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...
Την απόφαση  να βάλει στο "γύψο" το δικαίωμα της απεργίας αποφάσισε ο Πρωθυπουργός με την απόφασή του να προχωρήσει στην επίταξη των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων προκειμένου να αντιμετωπίσει την δυναμική αντίδραση των ιδιοκτητών απέναντι στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης που προωθεί την λεγόμενη απελευθέρωση των υπηρεσιών, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές τις τρόικας.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού με απόφαση του ο κ. Παπανδρέου, αναφέρει ότι σχετικά με την πολιτική κινητοποίηση των ιδιοκτητών και οδηγών αυτοκινήτων φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και εξουσιοδότηση Υπουργών και Νομαρχών να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών τους καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω φορτηγών
Η πολιτική αυτή οδηγεί στην πλήρη εκχώρηση των οδικών μεταφορών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα,ουσιαστικά στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στην δημιουργία καρτέλ και στην εκτίναξη των κομίστρων στα ύψη. Όπως έχουμε επισημάνει σε συνεχή δημοσιεύματα της iskra αυτό είναι απάιτηση της συντεχνίας των ιδιωτικών μονοπωλίων. Δείτε τα δημοσιεύματα της iskra  εδώ και εδώ
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα υπήρξαν αντιδράσεις των εκπροσώπων των κομμάτων της Αριστεράς στη Βουλή:
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση της κυβέρνησης. «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θ’ ανοίξετε εξορίες;» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Δηλώσεις του κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και ιδιοκτητών βυτιοφόρων καθ τη στάση της κυβέρνησης

Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μόνο η «τρόικα» και μια «παραδομένη» σε αυτήν κυβέρνηση! Υπάρχει και η κοινωνία!
Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές και να προχωρήσει σε έναν ευρύτατο διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.