Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αντεπίθεση της Λιβύης στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τους αντικαθεστωτικούς.Το αεροδρόμιο της Τρίπολης βομβαρδίζει ο Καντάφι.Μάχες σε πολλά μέτωπα.


Δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου υπήρξε ανταλλαγή πυρών με αντικαθεστωτικούς, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι μάχες σε πολλές περιοχές και σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα αντικαθεστωτικοί και δυνάμεις πιστές στον λίβυο ηγέτη πολεμούν στο Ρας Ζντιρ στην μεθόριο της Λιβύης με την Τυνησία. Την ίδια ώρα γιατροί δήλωσαν ότι 80 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομείο της Τρίπολης λόγω της έλλειψης ιατρικής φροντίδας.
Σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα βρέθηκαν τα πτώματα περίπου 80 ανθρώπων σε νοσοκομείο συνοικίας της νότιας Τρίπολης, οι οποίοι πέθαναν, όπως φαίνεται, λόγω της έλλειψης ιατρικής φροντίδας.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για το νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση - Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση στην Αθήνα.



Πρώτον, ο φοιτητής και η φοιτήτρια πριν τελειώσει, στο τελευταίο έτος πριν πάρει το πτυχίο του, ήξερε πού θα πάει να δουλέψει.


Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρεις το πτυχίο και να ανοίγεις τις αγγελίες και να ψάχνεις τις ευκαιρίες στις εφημερίδες, για να πιάσεις δουλειά. Αυτό δεν αρέσει, βεβαίως, στον πρωθυπουργό. Δεν άρεσε ποτέ και δεν αρέσει και σήμερα.
Δεύτερον, η ειδίκευση που παρείχε το σοσιαλιστικό πανεπιστήμιο στηριζόταν σε ένα σφαιρικό επίπεδο γνώσεων - φιλοσοφικών, μαθηματικών, γλωσσικών, λογοτεχνικών - που όχι μόνο έδιναν ένα υψηλό μορφωτικό επίπεδο στον επιστήμονα, ανεξάρτητα της ειδίκευσης του πτυχίου που είχε, αλλά του έδιναν τη σοβαρή και τη σύγχρονη δυνατότητα, όταν απαξιώνονται οι γνώσεις - διότι οι γνώσεις απαξιώνονται και μάλιστα ταχύτατα σήμερα - να μπορεί να επιμορφώνεται, μέσα βεβαίως από το δημόσιο, κοινωνικό, σοσιαλιστικό σύστημα, ώστε να μη μένει πίσω από τις εξελίξεις και να μην έχει τις γνώσεις, οι οποίες έχουν ξεπεραστεί», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

Απάντηση Όλι Ρέν στο Ν.Χουντή: Μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα. Το Μεσοπρόθεσμο και το Πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων και πάλι δεν φτάνει!!!



•    Όλι Ρέν προς Νίκο Χουντή: Αφού οι αποτιμήσεις λόγω χρηματιστηρίου είναι χαμηλές, μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα σε συντομότερο διάστημα.
•    Το Μεσοπρόθεσμο και το Πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων που κόντεψαν να ρίξουν την κυβέρνηση και πάλι δεν φτάνει !!!
Μετά τις αφόρητες πιέσεις από την Τρόικα ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι μονόδρομος, μετά τον εκβιασμό του ελληνικού λαού ότι αν δεν πουλήσουμε δημόσια περιουσία ύψους 50 δις μέχρι το 2015 θα πτωχεύσει η χώρα, μετά τις διαγραφές βουλευτών των δύο κομμάτων και την οριακή σωτηρία της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά τους τόνους χημικών και την άγρια καταστολή του λαού της Αθήνας, μετά τη διεθνή αναταραχή και ανησυχία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή, ό,τι ψηφίστηκε στις 29 Ιουνίου του 2011, Μεσοπρόθεσμο, Ιδιωτικοποιήσεις, είναι στον αέρα !!!

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ : Με δολοφονίες αντιμετωπίζουν τους απεργούς !


Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου βρέθηκε το πτώμα της κόρης του προέδρου της συνδικαλιστικής επιτροπής Κουρντουμπεργκέν Καραμπαλάεβα, που ηγείται των απεργών σε μια από τις επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου στην πόλη Ζαναόζεν, όπου οι εργάτες συνεχίζουν την απεργία. Πρόκειται για τη 18χρονη Ζανσαούλ, που είχε εξαφανιστεί πριν 4 μέρες και βρέθηκε από ένα βοσκό με ίχνη κακοποίησης, έξω από την πόλη.

Δεν ήταν το πρώτο έγκλημα στο οποίο προχώρησε το κεφάλαιο για να βάλει τέλος στην απεργία των εργατών της κινεζο-καζαχικής πετρελαϊκής εταιρείας«Καραζανμπασμουνάι» και των θυγατρικών της, που έχει ξεκινήσει από το Μάη.
Στις 2 Αυγούστου είχε βρεθεί νεκρός στο χώρο εργασίας του ο 28χρονος συνδικαλιστήςΖαξιλίκ Τουρμπάεφ, λίγες ώρες πριν τη συνέλευση του σωματείου του, όπου αναμενόταν να εκλεγεί πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα μυστικά κονδύλια προς δημοσιογράφους.




Θα ήταν ασυγχώρητη αφέλεια να γίνει πιστευτή η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι καταργεί τα μυστικά κονδύλια που δίνονται σε δημοσιογράφους.
Αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μαζί με τα φανερά απ' τις αστικές κυβερνήσεις και μηχανισμούς, για να λαδώνουν τους προπαγανδιστικούς - συκοφαντικούς μηχανισμούς τους.
          Αν τολμάει η κυβέρνηση ας δώσει τα στοιχεία των μυστικά πληρωμένων κονδυλοφόρων. Αλλά αυτή είναι η διαφάνειά τους.
 

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το ζήτημα των εγγυήσεων.



Μπορεί το ζήτημα των εμπράγματων και άλλων εγγυήσεων που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 9 της απόφασης της 21 Ιουλίου,  η κυβέρνηση, κατά δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να το διαπραγματευόταν εβδομάδες, αλλά η συμφωνία με τη Φιλανδία αποτέλεσε μέγιστο πολιτικό σφάλμα. Η προθυμία που επέδειξε για χρηματικές εγγυήσεις στη Φιλανδία, οδηγεί εξ' αντικειμένου σε δυσμενέστερη θέση τη χώρα μας στη συνάντηση του Eurogroup για αποτροπή και νέων απαιτήσεων από άλλες χώρες.

Το Κ.Κ.Ε για το ζήτημα των εγγυήσεων και την ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή



Η κυβέρνηση και στην ουσία και τα άλλα κόμματα του συστήματος απαιτούν από το λαό να υποστεί νέες, ακόμα μεγαλύτερες, αιματηρές θυσίες για το δάνειο των 109 δισ. για το οποίο οι τραπεζικοί και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις - δανειστές της ευρωζώνης τσακώνονται όλο και πιο άγρια για το ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό «Ακύρωση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος».


•    Το πολιτικό συνοικέσιο κυβέρνησης και δεξιάς αντιπολίτευσης γίνεται για να διαχειριστούν από κοινού την κοινωνική πτώχευση, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή της κοινωνίας
•    Οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν είναι για πανηγυρισμούς, αλλά για τα πανηγύρια
•    Στην διαπραγμάτευση του Ιουλίου εκχωρήσατε δικαιώματα που μπορεί να υπερβαίνουν ακόμη και τα δυσθεώρητα χρέη και ελλείμματα που έχει η χώρα
•    Τα εκκαθαριστικά να τα στείλετε σε αυτούς που έχουν 600 δις στην Ελβετία και όχι σε αυτούς που παίρνουν μισθό 600 ευρώ

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»-Εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες,Παρασκευή 26-8 ως και Τετάρτη 31-8.


Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
Σήμερα Παρασκευή
-- Αταλάντη, κεντρική πλατεία, 8 μ.μ.
-- Πάτρα, Ζαρουχλέικα, στο αίθριο των Εργατικών Κατοικιών.
-- Νάουσα, στο κιόσκι στο δημοτικό πάρκο.
-- Καρδίτσα, Παυσίλυπο, 8.30 μ.μ. Ομιλητής Βασίλης Μεταξάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Σάββατο 27 Αυγούστου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ο νέος νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί - Η Παιδεία της Αγοράς δεν θα περάσει.


Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της καταστολής σε αγαστή συνεργασία και «συναίνεση» με τη ΝΔ και τους φασίστες του ΛΑΟΣ προχώρησε στην ψήφιση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, του νόμου που οδηγεί στο πανεπιστήμιο της αγοράς, καταργεί τη δωρεάν παιδεία, διαλύει τα πτυχία, επιβάλλει τη λειτουργία με όρους επιχείρησης, διώκει την κριτική σκέψη και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο δίνοντας τη δυνατότητα στις δυνάμεις καταστολής να εισβάλουν όποτε θέλουν στις σχολές ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα.
Η συναίνεση της ΝΔ, η οποία μάλιστα έθεσε ως όρο την «πλήρη κατάργηση» του πανεπιστημιακού ασύλου, δείχνει ότι πίσω από τις αντιπολιτευτικές κορώνες κρύβεται η ίδια ακραία αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική. 

Το πιο εξωγήινο τοπίο στη γη βρίσκεται στην Σοκότρα της Υεμένης.



Το πιο εξωγήινο τοπίο στη γη βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό. Η Σοκότρα είναι ένα μικρό σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών και ανήκει στη Δημοκρατία της Υεμένης. Το μεγαλύτερο νησί, ονομαζόμενο Σοκότρα, αποτελεί περίπου το 95% του συνολικού εδάφους του αρχιπελάγους της Σοκότρα. Βρίσκεται 240 χιλιόμετρα  ανατολικά του Κέρατος της Αφρικής και 380 χιλιόμετρα  νότια της Αραβικής Χερσονήσου. Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και, λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη.
Η Σοκότρα στα ιστορικά χρόνια εμφανίζεται με την ονομασία Διοσκουρίδα στο ελληνικό ναυτικό βοήθημα Περίπλους της Ερυθράς Θαλάσσης τον 1ο αιώνα μ.Χ. Η σύγχρονη ονομασία Σοκότρα δεν συνδέεται με την ελληνική, αλλά αποδίδεται στη σανσκριτική έκφραση ντβίπα σουκχαντχάρα που σημαίνει νησί της ευδαιμονίας.
    

Χέλμουτ Κολ: «Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ»-Αποκαλυπτική συνέντευξη του πρώην Γερμανού Καγκελάριου στο γερμανικό περιοδικό «Διεθνής Πολιτική».





Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο γερμανικό περιοδικό «Διεθνής Πολιτική», ο πρώην o καγκελάριος της Γερμανίας και πολιτικός μέντορας της Άνγκελα Μέρκελ, Χέλμουτ Κολ εκφράστηκε με ασυνήθιστα σκληρό τόνο για την κυβερνητική πολιτική της χώρας του αλλά και την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ.
Ο Κολ κατηγόρησε την νυν κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον πολιτικό της προσανατολισμό και ότι δεν είναι πια υπολογίσιμος εταίρος τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό:

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν.Επτά οι υποψήφιοι διάδοχοι του.


O  Naoto Kan.

Την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναότο Καν,μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Μάλιστα, η κίνηση αυτή γίνεται την ώρα που η Ιαπωνία προσπαθεί να συνέλθει από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου, αλλά και να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημόσιο χρέος.
«Παραιτούμαι σήμερα από πρόεδρος του κόμματος», δήλωσε ο Καν σε αξιωματούχους του κόμματός του, σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji.
Ωστόσο, η καταστροφή στη Φουκουσίμα, σήμανε και την προσωπική του πτώση, με τη δημοτικότητα του Καν να πέφτει κάτω από τις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

ΜΑΣ- Νέο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις.
«Ο ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ»
Την Τετάρτη 24 Αυγούστου το μαύρο μπλοκ κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ψήφισαν τον κατάπτυστο νέο νόμο-έκτρωμα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι συμφωνούν με τη στρατηγική που λέει ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι χώρος για μπίζνες, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής συμφωνίας τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και το ζήτημα των εγγυήσεων.



Η διαφωνία για τις εγγυήσεις αποτελεί φυσική συνέχεια των αποφάσεων της 21ης Ιούλη, στο βαθμό που αυτές επιβεβαίωσαν την πρωτοκαθεδρία των αγορών,  χωρίς να δίνουν απάντηση στη βιωσιμότητα των χρεών, στο βάθεμα της ύφεσης, την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παραίτηση του Χάρη Παμπούκη.



Οι περιπέτειες για την ελληνική ναυτιλία συνεχίζονται με την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί τις συγκρούσεις συμφερόντων στο χώρο αυτό.
Οι παλινωδίες και οι ανακολουθίες οξύνονται με την παραίτηση Παμπούκη. Η ναυτιλία χρειάζεται ένα πολιτικό / αναπτυξιακό Υπουργείο, όχι βέβαια στρατιωτικοποιημένο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά επέμενε ότι η μετάβαση σε αυτό το Υπουργείο απαιτεί το σεβασμό και την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος. Αυτός ο στόχος απαιτεί σχέδιο και συστηματική προσπάθεια.