Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ - Η... θέα του αίματος


«Αυτή η υπόθεση, η δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν είναι μια υπόθεση ρουτίνας, ούτε η δίκη μιας οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης. Οσο κι αν επιδιωχθεί να υποβιβαστεί σε υπόθεση ρουτίνας, λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών της, η υπόθεση και η δίκη αυτή δεν περιορίζονται μέσα στους τοίχους της δικαστικής αίθουσας. Απλώνονται έξω από τους τοίχους, μέσα στα σπίτια, στους δρόμους και στη σκέψη του λαού μας που παρακολουθεί, αφουγκράζεται, προβληματίζεται, ανησυχεί...

ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ!



ΟΧΙ στους ληστές ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ
ΟΧΙ στους ντόπιους συνεργάτες της τρόικας ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ

Το παιχνίδι τέλειωσε:
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Μόνη απάντηση στον Ντράγκι και την ΕΚΤ:

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος


Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος.
Παρατίθεται η διακήρυξη:
«Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αξιοποιήσει το δημοψήφισμα ως ευκαιρία, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση στην ΕΕ, να δυναμώσει η πάλη για τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα, που έχει μόνο ένα περιεχόμενο: ΡΗΞΗ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


  1. Οι απαιτήσεις/εκβιασμοί των δανειστών–τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ –ενθαρρυμένοι από τις διαρκείς και οδυνηρές υποχωρήσεις της κυβέρνησης– για να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό μια νέα επαίσχυντη συμφωνία, ανάγκασε την κυβέρνηση να σταματήσει (προσωρινά;) τη λεγόμενη «διαπραγμάτευση» και να καταφύγει στον λαό, ζητώντας του με δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου να απορρίψει τα απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα τους. Μέτρα όπως: μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, παράλογες αυξήσεις του ΦΠΑ σε είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση όλων των ευεργετικών φοροαπαλλαγών για τις εργατικές και λαϊκές μάζες και ανελέητη φορολογική αφαίμαξη, παράλογες αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης… και άλλα πολλά που οδηγούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Αποχή από το δημοψήφισμα! Ο λαός μιλάει με τους αγώνες του!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Π.Γ. του  ΚΚΕ(μ-λ)
Δεν νομιμοποιούμε τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής!
Δεν νομιμοποιούμε τους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς!
Αποχή από το δημοψήφισμα!
Ο λαός μιλάει με τους αγώνες του!
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινώντας από τη βασική προεκλογική θέση «ανήκουμε στη Δύση» καλούσε επί πέντε μήνες το λαό της χώρας να προσδοκά «ελπίδα» και «διέξοδο» από τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή μέσα από τις διαβουλεύσεις της με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, δηλαδή αυτούς που έχουν διαμορφώσει τους όρους και το πλαίσιο καταλήστευσης της χώρας και του λαού. Αυτούς, τους ληστές και τους φονιάδες των λαών, αναγόρευσε σε «συμμάχους», «εταίρους» και «εγγυητές» της δημοκρατίας και της προόδου για το λαό και τη χώρα.