Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η ΚΝΕ σχολιάζει το ναζιστικό χαιρετισμό του Νότη Σφακιανάκη.


Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που εμφανίζει τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη να χαιρετάει ναζιστικά. Λέγεται ότι το έκανε ειρωνικά γιατί από πίσω ακούγεται η φράση “Deutschland über alles”. Βέβαια οι απόψεις του ίδιου είναι γνωστές, απαράδεκτες, ανιστόρητες και επικίνδυνες.
Ταυτόχρονα σε διάφορες ιστοσελίδες, με αφορμή και αυτό το γεγονός, αναφέρεται ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι αρχαιοελληνικός και άλλα παρόμοια.

Σχόλιο του K.K.E για τη «συμφωνία» των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το χαράτσι και τις συνομιλίες με την τρόικα.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη «συμφωνία» των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το χαράτσι και τις συνομιλίες με την τρόικα.


Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς - μεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς.

Ο Πάνος Χουντής μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών απαντά στις "7 ερωτήσεις" των μπλόγκερς του K.K.4ever.


Οι "7 ερωτήσεις" φιλοξενούν σήμερα τον  Πάνο Χουντή μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) και
των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, γραμματέα της ΕΛΜΕ Πειραιά
όπου κατέβηκε με το σχήμα Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής που συγκροτήθηκε
από τις Αγωνιστικές Κινήσεις και την Αγωνιστική Παρέμβαση.



 1)          Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ(μ-λ) διαφοροποιείται με το σύνολο σχεδόν των άλλων δυνάμεων της αριστεράς ως προς τη θέση της χώρας στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς της εξαρτημένη. Τι είναι αυτό που σας κάνει να καταλήγετε σε αυτό το συμπέρασμα; Και τελικά πόση σημασία έχει αυτή η εκτίμηση για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, για την στρατηγική ενός κόμματος της αριστεράς αλλά και για τον αγώνα για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Πόσο διαφορετικό είναι να μιλά κανείς για έξοδο ή για αποδέσμευση; Την βλέπετε σαν κάτι που μπορεί να προκύψει και πριν την ανατροπή της αστικής εξουσίας;

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ(μ-λ) διαφοροποιείται με το σύνολο σχεδόν των άλλων δυνάμεων της αριστεράς στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι οποίες άλλες δυνάμεις διαφοροποιούνται με τη σειρά τους με το… σύνολο του ελληνικού λαού αλλά και με την κοινή λογική, σε σχέση με τη θέση της χώρας στον παγκόσμιο καταμερισμό. Θα λέγαμε ότι με πολιτική υστεροβουλία αποφεύγουν μια στοιχειωδώς ειλικρινή ανάλυση της κατάστασης. Η άποψή μας είναι η εξής:

Να πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες...Ο Ριζοσπάστης για τον Λάκη Λαζόπουλο.


Να πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες...


Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Πώς να λείψει και ο Λάκης Λαζόπουλος από την ομοβροντία εναντίον του ΚΚΕ; Αλλωστε πάει καιρός απ' όταν ξεκάθαρα τάχθηκε απέναντί του. Και στο Τσαντίρι της Τρίτης φρόντισε να αποδείξει και στους τελευταίους που δεν τον είχαν καταλάβει, αυτή του την επιλογή: Να παίζει το ρόλο της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανακάλυψε κι αυτός «αποκεφαλισμούς», ίντριγκες και μαχαίρια στο ΚΚΕ, για να καταλήξει στο αμίμητο: «Βέβαια, τα κανάλια δε θα δώσουν μεγάλη έκταση σε αυτό, διότι την κυβέρνηση δεν τη συμφέρει οποιαδήποτε πτώση του ΚΚΕ, γιατί το θεωρεί ότι ψιλοσυνεργάζεται αφού μπορεί να κρατάει τα ποσοστά, να μην πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ». Πρέπει, βέβαια, να εξηγήσει στο κοινό του ο Λ. Λαζόπουλος, πώς ακριβώς συμβαδίζει αυτό που λέει με το θάψιμο του ΚΚΕ στα κανάλια, αντίθετα με την καθημερινή παρέλαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.