Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πάρτυ «Bunga Bunga» ξανά ο Μπερλουσκόνι;



Τη στιγμή που η ιταλική οικονομία κρέμεται από μια κλωστή, την ώρα που οι οίκοι αξιολόγησης την υποβιβάζουν και το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ασταθές, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κάνει πάρτυ «Bunga Bunga», σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τα «Bunga Bunga» πάρτυ έχουν ολόκληρη ιεροτελεστία και αποτελούν μόδα στους Ιταλούς πολιτικούς. Ο οικοδεσπότης (Μπερλουσκόνι) καλεί φιλικά ζευγάρια στο σπίτι του. Διαθέτει μια περιστρεφόμενη καρέκλα, την οποία γυρνούν και σταματάει σε ένα ζευγάρι.

ΚΥΠΡΟΣ-Πολιτική σύνεσης και συναίνεσης για αντιμετώπιση της κατάστασης


 Μαρία Φράγκου-ΧΑΡΑΥΓΗ

Με άνοιγμα προς την κοινωνία και με πολιτική σύνεσης και συναίνεσης που θα αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχύουσα κατάσταση προχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά και τα νέα δεδομένα που επέφερε στο πολιτικό σκηνικό η έξοδος του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση.
Ο σχηματισμός νέας Κυβέρνησης, η οποία θα τυγχάνει της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης είναι ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ, ενώ η ανακοίνωσή του πρέπει να θεωρείται θέμα ωρών. Επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι με τη νέα Κυβέρνηση «πολύ δυναμικά και αποφασιστικά», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρονται ενώπιον της χώρας, ενώ την ίδια ώρα ο Δημήτρης Χριστόφιας εξακολουθεί να τείνει χέρι φιλίας και προσπάθειας στο ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση των προκλήσεων και των προβλημάτων που υπάρχουν. 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ GULAFERIT UNSAL ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ εκφράζει την συμπαράστασή του στην Τουρκάλα αγωνίστρια της αριστεράς και συνδικαλίστρια GULAFERIT UNSAL.
Zητάμε από την ελληνική δικαιοσύνη να δείξει κατανόηση και να μην συναινέσει στην έκδοση της GULAFERIT UNSAL  στην Γερμανία και από εκεί πιθανότατα στην Τουρκία. Η  Τουρκάλα αυτή πολίτης έχει παλαιότερα διωχθεί για τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς της αγώνες. Η Τουρκία έχει κατ’ επανάληψη δείξει αναλγησία απέναντι στις πολιτικές δραστηριότητες πολιτών με αριστερές πεποιθήσεις.

Κόλαση στη Βουλή για την Proton Bank. O Bενιζέλος τάβαλε με την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και υπερασπίσθηκε τις τράπεζες που δημιουργούν φούσκες τύπου Αlter!

WWW.KOURDISTOPORTOCALI.COM

Μπάχαλο στη Βουλή για τα μάτια του Λαυρεντιάδη!

Κεφαλογιάννης και Παπαδημούλης, στρίμωξαν άγρια τον Βενιζέλο για την υπεξαίρεση των 51 εκατ. ευρώ κι εκείνος υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν στην τράπεζα όταν ήταν υπουργός ο Παπακωνσταντίνου.

Ο Βενιζέλος επιτέθηκε άγρια στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" στήριζοντας το τραπεζικό σύστημα και δικαιολόγησε την απόφασή του να δώσει, στις 14 Ιουλίου, 160 εκατ. στη Proton Bank διαχωρίζοντας τους μετόχους από την τράπεζα!

Ανεργία-Υπόθεση του Λαού για ριζικές αλλαγές



Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και μήνα με το μήνα προστίθενται και χιλιάδες άλλοι.
Τα επιδόματα ανεργίας είναι στο εξευτελιστικό ποσό των 450 ευρώ, οι δικαιούχοι μειώνονται κατακόρυφα, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βαφτίζει πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας ένα ακόμα πρόγραμμα παροχής κρατικού χρήματος στους εργοδότες και ενίσχυσης της ολιγαρχίας με δεκάδες δις ευρώ, που προέρχονται από τον κλεμμένο πλούτο και τις άγριες στερήσεις των εργαζομένων.
Ποια θα είναι τα αποτελέσματα και αυτού του προγράμματος μερικής ανακύκλωσης της ανεργίας (60.000 θέσεις για 1 εκατομμύριο άνεργους) είναι γνωστά και από τα προηγούμενα ανάλογα προγράμματα.

Μεσοπρόθεσμες... απώλειες.



Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου επιφύλαξε για τους εργαζομένους στο Δημόσιο δυσάρεστες εκπλήξεις. Πριν καν ακόμη γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, ο Βενιζέλος ανακοίνωνε περικοπές οι οποίες με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου έγιναν πιο συγκεκριμένες και θα αρχίσουν να ισχύουν από τη μισθοδοσία του Ιουλίου ή του Αυγούστου.
Δίπλα λοιπόν στις περσινές περικοπές στα επιδόματα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, δίπλα στις περσινές περικοπές του μισθού της τάξης των 2.000-5.000 ευρώ και βαλε σε ετήσια βάση, από φέτος:

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:


  • Σήμερα Παρασκευή, στο Λιμάνι, στοΛηξούρι, στις 8.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Αντρέας Μεσολωράς, γραμματέας ΝΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ.
  • Σήμερα Παρασκευή, στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Θανάσης Χαυτάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει θέατρο σκιών και λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.
  • Το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο Λιμένα Θάσου, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει θέατρο σκιών και ροκ συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα.

Ανεστάλη η απεργία των ταξί.



Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.
Πάντως, στις ομιλίες τους οι πρόεδροι των σωματείων της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης και της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας μετέβησαν στα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ανοίγοντας τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα οι διερχόμενοι οδηγοί.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις απολύσεις στο δημόσιο & τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.



Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να πετάξουν στα σκουπίδια την κυβερνητική προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τις απειλές ότι τα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων στο δημόσιο παίρνονται για το καλό του λαού και σε ενιαίο μέτωπο να παρεμποδίσουν τις αντιδραστικές αυτές εξελίξεις.
Όσο προχωρούν η κατάργηση της μονιμότητας και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπάλληλων, όσο κλείνουν οργανισμοί και υπηρεσίες και προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, όσο περιορίζονται τα κονδύλια για τις κοινωνικές ανάγκες, τόσο αυξάνει και βαθαίνει ο αντιλαϊκός χαραχτήρας του κράτους και η δημόσια διοίκηση γίνεται όλο και πιο εχθρική για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

"Η διάλυση της «Διεθνούς Ενωσης Εργατών» (Α' Διεθνής)"-Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟΝ ΜΠΟΛΤΕ



Λονδίνο 23 του Νοέμβρη 1871
... Η Διεθνής ιδρύθηκε για να αντικαταστήσει τις σοσιαλιστικές ή μισο-σοσιαλιστικές αιρέσεις με την πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης για τον αγώνα. Το αρχικό καταστατικό, και η ιδρυτική Διακήρυξη το δείχνουν αυτό με την πρώτη ματιά. Από την άλλη μεριά, η Διεθνής δε θα μπορούσε να κρατηθεί αν η πορεία της ιστορίας δεν είχε τσακίσει κιόλας τις αιρέσεις. Η ανάπτυξη των σοσιαλιστικών αιρέσεων και η ανάπτυξη του πραγματικού εργατικού κινήματος είναι πάντα αντίστροφα ανάλογες. Οσον καιρό οι αιρέσεις είναι (ιστορικά) δικαιολογημένες, η εργατική τάξη είναι ακόμα ανώριμη για ένα ανεξάρτητο ιστορικό κίνημα. Μόλις φτάσει αυτήν την ωριμότητα, όλες οι αιρέσεις είναι ουσιαστικά αντιδραστικές. Ωστόσο, επαναλήφθηκε στην Ιστορία της Διεθνούς, εκείνο που δείχνει παντού η ιστορία.

ΠΑΜΕ-Κανένας συμβιβασμός με τη «Ναρκωκουλτούρα»



Κανένας συμβιβασμός με τη «Ναρκωκουλτούρα» και με τα προγράμματα που αντί να οδηγούν στην απεξάρτηση και στην πάλη για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, συντηρούν την εξάρτηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων κρατώντας τους στο περιθώριο της ζωής και οδηγώντας τους στο θάνατο.
Χρόνια ο Πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εξοικειώσουν τη νεολαία τόσο με τα ναρκωτικά, όσο και με ένα τρόπο ζωής που οδηγεί σε αυτά.

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν-Έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ διέταξε δικαστήριο της Γαλλίας


Το γαλλικό ειδικό δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση στην οποία ενδέχεται να εμπλέκεται η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για το ρόλο της Κριστίν Λαγκάρντ στην τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον Μπερνάρ Ταπί, επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επί των ημερών της στο υπουργείο Οικονομίας.
Το Δικαστήριο της Δημοκρατίας, ένα ειδικό δικαστήριο που έχει τη δυνατότητα να δικάζει υπουργούς, ανακοίνωσε την απόφασή του έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση σήμερα, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας από μια δικαστική επιτροπή.

Αποσπάσματα απο την πρωτολογία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών



  • Η μεγαλύτερη πρόκληση, η μεγαλύτερη ύβρις, είναι οι  κυβερνητικοί πανηγυρισμοί, στις 29 Ιουνίου καις τις 21 Ιουλίου. Και κάθε φορά να επιστρέφετε τροπαιούχοι, να πανηγυρίζετε και σε τρεις ημέρες να γίνεστε καταγέλαστοι.
  • Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ήταν μια τρύπα στο νερό. Η κρίση δε λύνεται με νέα δάνεια από ευρωπαίους φορολογούμενους για να διασωθούν χρεοκοπημένοι τραπεζίτες. Χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση όπως εδώ και καιρό έχει προτείνει η ευρωπαϊκή αριστερά.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πρωινή εκπομπή του Alter «Στο ρυθμό της ημέρας»




  • Nα βρούμε τρόπους και δρόμους να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, ούτως ώστε αυτοί οι οποίοι θα προστατεύονται να είναι οι χρήστες και αυτοί οι οποίοι θα τιμωρούνται αυστηρά να είναι οι έμποροι.
  • H αποποινικοποίηση του χρήστη και της χρήσης και η σκληρή εφαρμογή του νόμου και η αυστηρή ποινικοποίηση του εμπόρου και της εμπορίας, είναι ένα βήμα θετικό.
  • Τρέμουν τα πόδια της εξουσίας αυτή τη στιγμή, διότι ο κόσμος συνειδητοποιεί το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν οι επιλογές όσων ασκούν εξουσία. Και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να προστατευτούν μέσα από την αυταρχοποίηση της δημοκρατίας και μέσα από την ενίσχυση του κράτους καταστολής.
  • Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο, ένα ευρύ μέτωπο όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ιστορική ευθύνη διάσωσης της κοινωνίας, διάσωσης της χώρας από αυτή τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, από αυτή τη λαίλαπα που σαρώνει εισοδήματα, εργασιακές σχέσεις και είναι έτοιμοι πλέον να ξεπουλήσουν και τη δημόσια περιουσία.
  • Η αριστερά, λοιπόν, μπορεί να γίνει ο πυρήνας ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, ενός νέους συνασπισμού εξουσίας που δεν θέλει να πάρει την εξουσία, για να τη διαχειριστεί για λογαριασμό των πολιτικών δυνάμεων που θα το συγκροτούν, αλλά για να τη δώσει στον ίδιο τον λαό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την εξέλιξη της κρίσης στην ευρωζώνη Ιταλία – Ισπανία


Το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και γενικότερα, αποδείχνει τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης της κρίσης και δρομολογεί νέα μνημόνια διαρκείας κατά των εργαζομένων σε όλες τις χώρες. Η μόνη επιλογή για τους λαούς είναι να απαλλαγούν από ζυγό των μονοπωλίων και το κράτος που τα υπηρετεί.