Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».



Μιλώντας σήμερα στον τ/σ «MEGA», στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», (Ι. Χασαπόπουλος, Μ. Αναγνωστάκης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
ΝΑΙ στην ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία ΟΧΙ στα υβριστικά συνθήματα εναντίον του προέδρου της δημοκρατίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ


 
  Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, αλλά και επίκαιρα ταιριαστό, το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να εκδηλώνει την οργή και την απόφασή του να αντισταθεί στη νέα Κατοχή κατά τις επετείους επικής λαϊκής έξαρσης.
Είναι ταυτόχρονα θλιβερό το γεγονός ότι οι άμεσοι και οι έμμεσοι συνεργάτες των Γερμανών και των συνεταίρων τους στην επιχείρηση υποδούλωσης και διάλυσης της κοινωνίας και της χώρας μας έχουν το θράσος να υποδεικνύουν(!) τους τρόπους αντίδρασης εναντίον τους.

Πλουσιότερη κατά 55 δισ. ευρώ η Γερμανία από... λογιστικό λάθος!



Ο εντοπισμός και συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δισ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο. 
 

Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της «FMS Wertmanagement», αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της «HRE Bank», το 2009. 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.Ενάντια στον αντικομμουνισμό και τη στρατηγική του κεφαλαίου


Την αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία, με τις διώξεις νέων κομμουνιστών με ψεύτικες κατηγορίες από την πλευρά του αστικού κράτους για «τρομοκρατία» και «αντίσταση κατά της αρχής», κατήγγειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων του, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτώβρη στη Μαδρίτη στην αίθουσα «Αθήναιον» της Ιβηροαμερικανικής Ενωσης.

Πάμπλουτοι σε φτώχεια...Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.



Όταν έφτασαν οι Καίσαρες από τις Βρυξέλλες και παραμάζωξαν τον κόσμο στις γυάλινες αρένες έκλεισα τα μάτια και τ' αυτιά μου για λίγο. Να περισωθώ. Να σκεφτώ σαν άνθρωπος, ανθρώπους γύρω μου. Γνωστούς κι αγνώστους. Ολους αυτούς που υποχρεωθήκαμε ν' ακούμε πόσο πάμπλουτοι σε θεσμοθετημένη φτώχεια είμαστε, πόσο περισσότερα από μας θα συνεισφέρουν εθελοντικά οι τραπεζίτες στο θηριώδη βωμό, στο θυσιαστήριο της ανθρώπινης υπόστασης.

Δημοσκόπηση Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.Όχι στη απόφαση της συνόδου κορυφής λέει ο λαός.Μπροστά η Ν.Δ,κάτω από 15% το ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την σύνοδο κορυφής οι ερωτηθέντες διαφωνούν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται με 7,5 μονάδες διαφορά. Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την σύνοδο κορυφής οι ερωτηθέντες διαφωνούν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και την Κάπα Research, οι πολίτες σε ποσοστό 54,9% τάσσονται αρνητικά με την απόφαση της συνόδου κορυφής για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ- Ο συμβιβασμός θα αποδειχτεί εύθραυστος - Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα στην Ολομέλεια


Σε παρέμβαση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Ευρωκοινoβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, επισήμανε τα ακόλουθα:
«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ευρωζώνη και τη "συντεταγμένη χρεοκοπία" της Ελλάδας σημαίνουν ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του ελληνικού λαού, μνημόνια διαρκείας, συντριβή της ζωής των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ για να καλυφθούν απώλειες των τραπεζών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, που δημιουργεί η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης.

"Δεν φθάνει που τους πληρώνουμε μας προσβάλουν κι από πάνω…" «Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν τη Μέρκελ με τους Ναζί»


Με αυτόν τον τίτλο συνοδεύει η γερμανική εφημερίδα “Bild” ανταπόκρισή της από την Αθήνα για τον τρόπο που βλέπει μερίδα των σημερινών Ελλήνων την Καγκελάριο της Γερμανίας. Με ειρωνική διάθεση η εφημερίδα αναφέρει πως παρ’όλο που η Γερμανία πρωτοστάτησε στην αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας και στη συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, οι Έλληνες επιμένουν να συγκρίνουν την Άνγκελα Μέρκελ με το ναζιστικό καθεστώς.