Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ - Νέα νίκη για την Κούβα !

Με 187 ψήφους υπέρ υποστηρίχτηκε το ψήφισμα του Νησιού της Επανάστασης για άρση του βάρβαρου αποκλεισμού από τις ΗΠΑ
   
 
Για 19η φορά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε χτες υπέρ της άρσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν σχεδόν για 50 χρόνια οι ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα. Συγκεκριμένα, 187 χώρες ψήφισαν υπέρ της πρότασης που είχε καταθέσει η Κούβα, μόλις δύο κατά (ΗΠΑ και Ισραήλ), ενώ η Μικρονησία, το Παλάου και τα νησιά Μάρσαλ απείχαν.

Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ινδονησία

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το τσουνάμι που προκλήθηκε χθες έπειτα από το σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ινδονησία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 300 και οι αγνοούμενοι τους 412.
Ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη προκειμένου να φτάσουν σε περιοχές που θεωρούν ότι έχουν πληγεί και υπάρχουν αγνοούμενοι.

Από το σεισμό που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρας προκλήθηκε τσουνάμι τριών μέτρων και τα νερά έφθασαν έως και 600 μέτρα από την ακτογραμμή στο νησί Νότιο Παγκάι, που επλήγη περισσότερο.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του χωριού Μπέτου Μόνγκα που βρίσκεται στα νότια της νήσου Παγκάι από τους 200 κατοίκους έχουν βρεθεί ζωντανοί μόνο οι 40.
"Οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, αγνοούνται" δήλωσε.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κέρκυρα

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα την Κέρκυρα.
Το πρωί περιόδευσε στην πόλη της Κέρκυρα  και συνέχεια επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ , το ΙΚΑ και το Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
Όσες απορίες μας άφησε ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη ήρθε χθες να τις απαντήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και μας είπε ούτε λίγο-ούτε πολύ ότι αν το μήνυμα της κάλπης είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων, αυξήσεις στα εισιτήρια.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατά την περιοδεία της στον ΟΤΕ



Για τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση
Προχθές ο κύριος Παπανδρέου στη διακαναλική, αλλά και σήμερα το πρωί ο κύριος Ραγκούσης, είπε καθαρά ότι για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, του μνημονίου και όχι μόνο, αυτή η αντιδραστική αλλαγή της Ελλάδας, ο λαός πρέπει να συμμετέχει ενεργητικά, όχι παθητικά.
Καταλαβαίνετε δηλαδή, είναι τόσο σκληρή η πολιτική που θα εφαρμοστεί, που δε θέλουν ένα λαό που στενάζει μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του. Και μέχρι τώρα αυτό γίνεται. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού στενάζει, βαρυγκωμά, αγανακτεί. Βεβαίως έχουν μπει και νέες δυνάμεις στον αγώνα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών δυνάμεων που διαμαρτύρονται προς το παρόν δεν έχουν μπει στη δράση. Παρά το γεγονός ότι είχαμε σημαντικούς αγώνες τη νέα χρονιά. Όμως δεν φτάνει αυτό.
Θέλουν ενεργητική συμμετοχή, γιατί έρχονται πολύ χειρότερα και θα έλεγα ότι σχετικά, είμαστε στην αρχή. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν το μνημόνιο που έκανε την έναρξη της αρπαγής των κατακτήσεων, έχουν ξεκινήσει από το 1992 και μετά από τη Συνθήκη του Μάαστριχ.
Εάν αυτή η πολιτική τους επρόκειτο στην πορεία να είναι φιλολαϊκή, νομίζω ότι ο λαός δεν θα χρειάζονταν προσκλήσεις, ούτε εκβιασμούς.
Για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Η απάντηση της αριστεράς στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μπροστά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου»

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

Ο μεταπολιτευτικός κύκλος της χώρας, που σφραγίσθηκε από την εναλλαγή δύο κομμάτων στην εξουσία, ξεκίνησε πριν 36 χρόνια με το εκβιαστικό δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» και τελειώνει  σήμερα απ΄ ότι φαίνεται με το επίσης εκβιαστικό δίλημμα: Παπανδρέου ή χρεοκοπία.
Η διαφορά είναι ότι πριν 36 χρόνια η χώρα έβγαινε από το γύψο των συνταγματαρχών, ενώ σήμερα μπαίνει σε έναν άλλο γύψο, οικονομικής εξάρτησης, στο γύψο των αγορών.
Η διαφορά είναι ότι τότε υπήρχε αντικείμενο εκβιασμού γιατί ο Κ. Καραμανλής εκβίαζε λέγοντας ή αυτός ή το χάος και υπονοούσε ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής των συνταγματαρχών.
Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει αντικείμενο εκβιασμού

Αλέκα Παπαρήγα: Η Ιστορία, η πολιτική ζωή κοιτάζει μπροστά. Πρέπει να πάμε μπροστά, με ένα κίνημα αποφασισμένο να επιβάλει στην αρχή ρήγματα στον πολιτικό συσχετισμό και στην πορεία την ανατροπή του.

Αλέκα Παπαρήγα: Η Ιστορία, η πολιτική ζωή κοιτάζει μπροστά. Πρέπει να πάμε μπροστά, με ένα κίνημα αποφασισμένο να επιβάλει στην αρχή ρήγματα στον πολιτικό συσχετισμό και στην πορεία την ανατροπή του.
  • Ο πρωθυπουργός έκανε ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό στο λαό, λέγοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές, τότε ανακόπτεται η πορεία της κυβέρνησης, έρχεται η χρεοκοπία. Η συμφωνημένη χρεοκοπία ξεκίνησε με την υποτίμηση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κατακτήσεις που πάρθηκαν πίσω.
  • Η υποχώρηση στον εκβιαστή σημαίνει ότι θα ζητήσει καινούρια λύτρα, καινούριες θυσίες. Είναι ψέμα χοντρό ότι δε θα έρθουν νέα μέτρα. Οσο σταθεροποιείται το αντιδραστικό πολιτικό σύστημα, αποσταθεροποιείται το βιοτικό επίπεδο του λαού, τα δικαιώματά του.