Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Γραμματεία νέων ΠΑΜΕ : Στις 12 Γενάρη ξεκινούν τα μαθήματα χορού.

 Η Γραμματεία Nέων του ΠΑΜΕ ανακοινώνει στους εργαζόμενους, στα σωματεία και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι η έναρξη μαθημάτων χορού θα ξεκινήσει  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.



            Όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και φέτος, με τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε θέλουμε να παρέμβουμε αποφασιστικά ώστε κάθε εργατική οικογένεια να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερό της χρόνο.

            Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους που τους ενδιαφέρει ο χορός και θέλουν να ζωντανέψουν την καθημερινότητάς τους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου για να μπορέσουν να δημιουργηθούν τα τμήματα 1) Σύγχρονος χορός 2) Παραδοσιακοί χοροί και 3) Παιδικό τμήμα χορού.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τις απολύσεις στην Hellas On Line.

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα την απόλυση 460 εργαζομένων του τηλεφωνικού κέντρου της Hellas On Line (HOL).


Η διοίκηση της εταιρίας συμφερόντων Σ. Κόκκαλη και θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΟΜ προχώρησε σε αιφνιδιαστική εκκένωση του τηλεφωνικού κέντρου την Τετάρτη το βράδυ και εκβιάζει τους 460 από τους 800 εργαζόμενους να αποδεχθούν εντός 48 ωρών ατομικές συμβάσεις, με χαμηλότερο μισθό και μεταφορά σε άγνωστη νεοσυσταθείσα εταιρία.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ.Του Γιώργου Δελαστίκ.

  Τον ακούμε συχνά αυτό τον ισχυρισμό : 


«Σήμερα οι Τράπεζες έχουν γίνει σημαντικότερες από τα κράτη .» Συνήθως τον εκλαμβάνουμε ως σχήμα λόγου, μια μεταφορική έκφραση για να τονιστεί η επιρροή που ασκούν οι τράπεζες στην πολιτική των κυβερνήσεων. Ελάχιστοι ίσως υποψιάζονται ότι το ενεργητικό των τραπεζών μιας χώρας (οι συμμετοχές της σε άλλες επιχειρήσεις, η αξία των ακινήτων που κατέχει, τα χρήματα που έχει στα θησαυροφυλάκια της, τα κρατικά χρεόγραφα, τα δάνεια που έχει χορηγήσει κ.λ.π) μπορεί όντως να είναι μεγαλύτερο (!) από το ΑΕΠ της αντίστοιχης χώρας.

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever.20 Δεκεμβρίου...Από το αρχείο του k.k.4ever οι ειδήσεις των τελευταίων ετών.Γράφει ο Red Star.

Σαν Σήμερα στο k.k.4ever. 
20 Δεκεμβρίου


 1989 : Ο Αμερικάνικος στρατός εισβάλλει στον Παναμά.

Αθώα κρίθηκαν σήμερα και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ.

Αθώα κρίθηκαν και τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ σήμερα από το Δικαστήριο καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.



Η απόφαση έγινε δεκτή με βροχή συνθημάτων από εκπροσώπους Συνδικάτων και εργαζομένων που από το πρωί ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παραβρέθηκαν μαζικά στη δίκη των 35 στελεχών του στο κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ιδού οι πολιτικοί απατεώνες που μας κυβερνούν ! Το μαύρο άσπρο και η τέχνη του ελλειμματικού πρωτογενούς πλεονάσματος...Του Δημήτρη Μηλάκα.

Το μαύρο άσπρο και η τέχνη του ελλειμματικού πρωτογενούς πλεονάσματος
Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας
Αναδημιοσίευση από "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"


 Επάνω που είχαμε αρχίσει να μετράμε πώς θα μας μοιράσει η κυβέρνηση το πρωτογενές πλεόνασμα και βγάλαμε τα κομπιουτεράκια για να δούμε τι μας αναλογεί ως ανταμοιβή των θυσιών μας, ήρθε προ ημερών η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος και μας μπέρδεψε: όπως διαβάσαμε στην «Καθημερινή», «ταμειακό πρωτογενές έλλειμμα 4 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013».