Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη , της 7ης Δεκεμβρίου (Όλοι αγοράζουμε τον Ριζοσπάστη και ενισχύουμε τη φωνή του Κόμματος της εργατικής τάξης)

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη

-  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Στο απόσπασμα των ανατροπών η νέα γενιά. Καταστροφική η δραστική αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 σήμερα στα 6.000 ένσημα. Η κομπίνα με τη λεγόμενη «βασική σύνταξη».
- ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ «ΕΥΡΩΠΗ 2020»: Προσαρμοσμένοι στα μονοπώλια οι στόχοι για την απασχόληση. Πώς και γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ανεβάσει στο 75% το ποσοστό απασχόλησης στις ηλικίες 20 - 64 μέχρι το 2020.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Κυριακή.Κάλεσμα συμμετοχής από ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Όλοι στους δρόμους είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ ενόψει των συλλαλητηρίων που διοργανώνει την Κυριακή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Στις 5 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Την ώρα εκείνη, θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που ολοκληρώνεται με την ψήφισή του τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Στη συγκέντρωση της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Τα ΜΑΤ έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας με δακρυγόνα.Συνεχίζονται οι οδομαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία.Ασφαλίτες αλωνίζουν σε όλη την περιοχή.Γράφει ο Red Star.

Του Red Star
Πορεία στη μνήμη του Αλέξη | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Η Δημοκρατία σας βρωμάει φασισμό. Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό». Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν χιλιάδες λαού.

Στο τέλος της μεγάλης απογευματινής διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, ξεκίνησαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στα ΜΑΤ και κάποιους διαδηλωτές. 

Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συνέντευξη τύπου με θέμα : «Τις πολιτικές εξελίξεις και τη νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και την κοινωνική ασφάλιση».

Είναι φανερό ότι με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικα δρομολογούνται νέα, πολύ αρνητικά μέτρα, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού - για να είμαστε πιο ακριβείς σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μετά από 6 χρόνια κρίσης, μνημονίων και αντιλαϊκών μέτρων.


Με τη σημερινή μας παρέμβαση θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους, το λαό να μην πέσει στην παγίδα της αναμονής του αποτελέσματος των περιβόητων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, να οργανώσει την αντεπίθεσή του, να ξεπεράσει τον αποπροσανατολιστικό «θόρυβο» σχετικά με το ποιος είναι ο ικανότερος διαπραγματευτής, ποιος έχει τις πιο σκληρές κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση ή η αξιωματική αντιπολίτευση.

96 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 76 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΑΛΤΕΖΟΥ.Το παράδειγμα του αλύγιστου Γραμματέα της ΟΚΝΕ συνεχίζει να εμπνέει.

 Με μια πολύμορφη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση τίμησαν οι Τομεακές Οργανώσεις Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα 96 χρόνια του Κόμματος και τον ηρωικό Γραμματέα της ΟΚΝ, Χρήστο Μαλτέζο,«έναν απ' αυτούς που ξέραν τι είναι η ζωή και τη δόσαν», όπως τραγουδούσαν και οι φυλακισμένοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 76 χρόνων από τη δολοφονία του.


Η εκδήλωση περιελάμβανεβίντεο - αφιέρωμα για την ΟΚΝΕ και τον Χρ. Μαλτέζο, απαγγελία με αποσπάσματα από το περιοδικό «Νέος Κόσμος» του 1967 και ομιλία από τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αντάρτικα, που όλοι οι παρευρισκόμενοι σιγοτραγουδούσαν. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η κόρη και η εγγονή του Χρ. Μαλτέζου.

Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή, εργαλεία της αντιλαϊκής επίθεσης του συστήματος
Μαζικοί αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών – δημοκρατικών δικαιωμάτων!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία 
καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση για την 6η επέτειο απ΄τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Σάββατο 6/12, 1:30 μ.μ. Πεζόδρομος Κοραή και Πανεπιστημίου

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βρίσκουν το λαό και τη νεολαία μας, αντιμέτωπους με μια πολύ άσχημη κατάσταση, τόσο όσον αφορά τους όρους της ζωής τους, τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους, τις σπουδές και τη δουλειά τους, τις ελευθερίες τους, το δικαίωμά τους να ζήσουν χωρίς την απειλή ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιδρομών, όσο και το μέλλον που τους προδιαγράφουν. Μια κατάσταση που έχει υπαίτιους! Τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, την κυβέρνησή της και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποδέχθηκε πλήρως, κατά την πρόσφατη συνάντηση της στο Παρίσι με την Τρόικα-παρά τα όσα αντίθετα διαδίδει παραπλανητικά - όλες τις απαιτήσεις της, για συνέχιση της επίθεσης στο λαό, σ’ όλα τα επίπεδα, για νέα μέτρα και «μνημόνια». Με τη συνέχιση της λεγόμενης «επιτήρησης» απ΄ τους ιμπεριαλιστές «δανειστές» της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και με την επιδίωξη να παρουσιάσουν τα νέα μνημόνια με μεταμφίεση («πιστοληπτική γραμμή στήριξης»!) Έχοντας, η κυβέρνηση Σαμαρά, «εκτεθεί» και «αδειασθεί» απόλυτα απ΄ τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες, όσον αφορά την απατηλή προπαγάνδα περί «ανάπτυξης» και του «τέλους των μνημονίων», αλλά και βρισκόμενη και μέσα στις συμπληγάδες των ολοένα και πιο οξυμένων αντιθέσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές αυτούς, των ΗΠΑ και της ΕΕ, όπως αυτές εξελίσσονται στη χώρα και στην περιοχή, δεν της απομένει τίποτα περισσότερο απ’ την ένταση της τρομοκρατίας ενάντια στο λαό, της καταστολής, του εκφοβισμού, των απαγορεύσεων.

Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν και δολοφονούν, θα λογαριαστούν με την πάλη του λαού και της νεολαίας!

Το σύστημα δολοφονεί. Πριν έξι χρόνια δολοφόνησε με σφαίρα το δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Πριν από ένα περίπου χρόνο δολοφόνησε με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα. Είκοσι πέντε μέρες, τώρα, επιδεικνύοντας πολιτική «πυγμής», με αποδέκτη τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του  Νίκου Ρωμανού. Μακρύς είναι ο κατάλογος των στυγνών δολοφονιών του, ανεξάρτητα αν το εκτελεστικό όργανο είναι ο επίσημος κρατικός μηχανισμός ή παρακρατικοί και φασίστες.
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μερικές μέρες πριν από την έκτη επέτειο της δολοφονίας του  Αλέξη Γρηγορόπουλου, προχώρησε σε φασιστικού χαρακτήρα μέτρα και απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, αλλά και μαζικές συλλήψεις. Η ένταση της φασιστικοποίησης και η κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας εκφράζει το φόβο του συστήματος  μπροστά στη δύναμη των αγώνων. Ναι, το δικό του φόβο μπροστά στο οργανωμένο μαζικό λαϊκό-εργατικό-νεολαιίστικο κίνημα!