Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ξεσπάθωσε ο Πάγκαλος ενάντια στους λιμενεργάτες !


Ο γνωστός αντικομμουνιστής Πάγκαλος ,νούμερο 2 της κυβέρνησης Παπανδρέου έδειξε για άλλη μια φορά τον πραγματικό του εαυτό.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  μετά το υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να δει εάν τα αιτήματα των εργαζομένων συνάδουν με την έννομη τάξη και το συμφέρον της χώρας».Ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αυτόν τον τρόπο ανοίγει τον δρόμο ακόμα και επιστράτευση των λιμενεργατών, κάτι που απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Αλλά όπως όλοι ξέρουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ συστηματικά ψεύδεται και κρύβει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.







Για το Μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα .

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του Μνημείου για τους νεκρούς μαχητές και τις μαχήτριες στη μάχη της Φλώρινας, απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη της, σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους απόγονους, τους φίλους, τους πολιτικούς πρόσφυγες, σε κάθε δημοκράτη, να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανέγερση του Μνημείου:


1) Καταθέτοντας την προσφορά τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ. 9800312636-6 (Κατάστημα Μάρνη). Ο λογαριασμός ανοίχτηκε αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.


2) Με την αγορά μπλοκ - κουπονιού ενίσχυσης, που θα διακινηθεί από όλα τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


3) Με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που θα γίνουν κεντρικά και τοπικά, με αυτό το περιεχόμενο και γι' αυτόν το σκοπό.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο στις 17:00, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό το Σάββατο στις 17:00, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία καλεί η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό».



Με ανακοίνωσή της η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό" καλεί όσους πιστεύουν στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία εναντίον στην ισραηλινή κατοχή και τη διεθνή σιωπή".


"Η ισραηλινή κατοχή, με την ανέχεια του διεθνούς καθεστώτος υπονομεύει ένα ιερό και αρχαίο μνημείο της αραβικής εποχής, το τέμενος Αλ Άκσα, σκάβοντας κάτω από το εν λόγω κτίριο δεκάδες τούνελ, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κτιρίου και των χιλιάδων προσκυνητών που το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση, τους οποίους εμποδίζουν να επισκεφτούν το τέμενος.

Παράλληλα, η κατοχή συνεχίζει την πολιτική εθνοκάθαρσης εναντίον των Αράβων πολιτών στην πόλη των Ιεροσολύμων, διώχνοντας τους από τα σπίτια στα οποία μένουν εδώ και δεκάδες γενιές.


Η παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων περικυκλώνεται από ισραηλινές αποικίες, γεγονός που κάνει τη ζωή των Αράβων κατοίκων της, ένα συνεχή κύκλο από βάσανα και δυσκολίες.", σημειώνει η Πρωτοβουλία.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού



 Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, το οποίο παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί άλλη πολιτική από της ΝΔ, αλλά σηματοδοτεί τη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά. Στο όνομα της «ανάταξης της οικονομίας» ικανοποιεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικαλείται το «δημοσιονομικό εκτροχιασμό», ο οποίος συνέβαλε στη στήριξη της κερδοφορίας και στη συγκέντρωση του πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο, για να επιταχύνει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό. Προσφέρει ένα φθηνό εργατικό δυναμικό στους κεφαλαιοκράτες, μέσα από την επέκταση της μερικής προσωρινής απασχόλησης και τη μετακύλιση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του κεφαλαίου στους φορολογούμενους. Για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στο όνομα της «δίκαιης αναδιανομής» εμπαίζει τα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα με προνοιακού χαρακτήρα επιδόματα πτωχοκομείου. Προσπαθεί να συγκαλύψει την εισοδηματική πολιτική λιτότητας για τους μισθωτούς, αλλά και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας.
Δίκαιη αναδιανομή στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά αποτελεί το άλλοθι για τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος για να μη διεκδικεί το σύνολο του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
Καμία ανοχή στην κυβερνητική πολιτική.

Ομιλία Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην εκδήλωση για την επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης


 Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του  Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην εκδήλωση για την επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης

Αμερικανική έρευνα για τους σεισμούς Πολλοί πρόσφατοι σεισμοί σήμερα μπορεί να είναι μετασεισμοί από μεγάλες δονήσεις πριν από εκατοντάδες χρόνια

Πολλοί πρόσφατοι σεισμοί ίσως είναι μετασεισμοί από μεγάλους σεισμούς που συνέβησαν πριν από εκατοντάδες χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 



Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, σύμφωνα με το BBC, έγινε από τον καθηγητή γεωεπιστημών του πανεπιστημίου Northwestern Σεθ Στάιν και τον κινεζικής καταγωγής γεωφυσικό Μίαν Λιού του πανεπιστημίου του Μισούρι. 


Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο πρότυπο στη συχνότητα των μετασεισμών, το οποίο μπορεί πιθανότατα να ερμηνεύσει μερικούς μεγάλους πρόσφατους σεισμούς, οι οποίοι ίσως αποτελούν τον "απόηχο" παρελθόντων σεισμών προ αιώνων. 


Μια τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι, κατά τους επιστήμονες, ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,9 Ρίχτερ του 2008 στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, ο οποίος είχε ξαφνιάσει τους επιστήμονες, επειδή ποτέ εδώ και αιώνες δεν είχε υπάρξει σεισμός σε αυτή την περιοχή. 


Επίσης οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι σημερινοί σεισμοί στην κοιλάδα Σεν Λόρενς του Καναδά αποτελούν μετασεισμούς ενός μεγάλου σεισμού στην περιοχή το 1663. 


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν στοιχεία που στηρίζουν την θεωρία τους, στη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται σε διάφορα ρήγματα ανά τον κόσμο και ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορούν να προβλέπουν την τοποθεσία όπου θα συμβούν μεγάλοι σεισμοί. 


Όπως υποστηρίζουν, όσο πιο αργά κινείται ένα ρήγμα, σε τόσο μεγαλύτερο βάθος χρόνου μπορεί να εμφανιστούν οι μετασεισμοί.



ΠΗΓΗ:www.skai.gr

Έμμεσοι φόροι σε τσιγάρα ,ποτά και καύσιμα από τον Ιανουάριο 2010 !

Οι πράσινοι ψεύτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ , που προεκλογικά έλεγαν ότι δεν θα μπει κανένας φόρος για τα χαμηλά εισοδήματα, τώρα ετοιμάζουν νέα φοροκαταιγίδα με άδικους έμμεσους φόρους σε τσιγάρα,ποτά και καύσιμα.Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλων των εφημερίδων του κυβερνητικού και αντιπολιτευόμενου τύπου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου , αποφάσισε χτες βράδυ την επιβολή έμμεσων φόρων για την είσπραξη 4,5 δις. ευρώ ! Με λίγα λόγια συνεχίζει ακάθεκτος την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.Όταν λέγαμε εμείς ούτε μια ώρα ανοχής στην κυβέρνηση του Παπανδρέου, κάποιοι μας είπαν ότι βιαζόμαστε...Και βρισκόμαστε ακόμη στον πρώτο μήνα του "σοσιαλισμού" του Γιωργάκη...

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Παραγουάης καταγγέλλει προετοιμασία πραξικοπήματος !

Τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Παραγουάης με προετοιμασία ενός πιθανού πραξικοπήματος και τον τερματισμό των όποιων θετικών μέτρων έχουν επιτευχθεί από την κυβέρνηση του Φερνάντο Λούγκο, καταγγέλλει το Παραγουανό Κομμουνιστικό Κόμμα. Ταυτόχρονα, σημειώνοντας ότι στηρίζει τα θετικά βήματα της κυβέρνησης και κριτικάρει τα αρνητικά, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη συνέχιση της παρουσίας αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα ως πλήγμα στα λαϊκά συμφέροντα. Επίσης, κατακρίνει την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, την ιδιωτικοποίηση ορισμένων κρατικών επιχειρήσεων. Συγχρόνως, οι κομμουνιστές καταγγέλλουν ότι τόσο στην αστυνομία όσο και στον κρατικό μηχανισμό εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδραστικές δυνάμεις από την περίοδο δικτατοριών (η χώρα μέχρι το 1989 είχε δικτατορία).



Απάντηση σε όλα αυτά το Παραγουανό ΚΚ βλέπει στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του λαϊκού κινήματος μέσα από τον Ενωτικό Χώρο - Λαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο να διεκδικηθούν ριζοσπαστικές αλλαγές, μια ευρεία αγροτική μεταρρύθμιση και επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στο παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του επισημαίνει:


«Στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση δεν ακούστηκε ούτε ο πόνος των ξεριζωμένων και πεινασμένων, ούτε το δάκρυ για τους σκοτωμένους στα σύνορα, ούτε η κραυγή των φυλακισμένων στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε η οργή των μεταναστών που τους αρνούνται τη νομιμοποίηση. Δεν ήταν αυτός ο στόχος των διοργανωτών. Σκόπιμα δεν μίλησαν για τις αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς για να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την κατοχή και την εκμετάλλευση.


Στο πλαίσιο αυτό ήταν ενταγμένη και η ομιλία του πρωθυπουργού. Κούφιες λέξεις ευαισθησίας και στην ουσία, για μια ακόμη φορά, υποστήριξε την πολιτική της ΕΕ για "ρυθμιζόμενη" μετανάστευση με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλίων και "μηδενική ανοχή", στρατόπεδα συγκέντρωσης και βάρβαρη επαναπροώθηση για όσους περισσεύουν».





Προβλήματα δημιούργησε στο Πεκίνο, η τεχνητή χιονόπτωση που αποφάσισε η Κινεζική κυβέρνηση.


Η «Υπηρεσία Τροποποίησης Καιρού» της κινεζικής κυβέρνησης δέχεται οργισμένες επικρίσεις επειδή προκάλεσε μια τεχνητή χιονόπτωση που, αντί να λύσει απλώς το πρόβλημα της λειψυδρίας, πάγωσε το Πεκίνο και παρέλυσε την κυκλοφορία.


Περισσότεροι από 16 εκατομμύρια τόνοι χιονιού εκτιμάται ότι έπεσαν την Κυριακή στην κινεζική πρωτεύουσα, λίγες ώρες μετά το νυχτερινό βομβαρδισμό των νεφών με χημικές ουσίες, σχεδιασμένες να επιταχύνουν το σχηματισμό παγοκρυστάλλων.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια που χιονίζει στο Πεκίνο από τις αρχές Νοεμβρίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τροχαία ατυχήματα, προκάλεσε καθυστερήσεις σε 200 πτήσεις και ανάγκασε τις αρχές της πόλης να ενεργοποιήσουν το δημόσιο σύστημα κεντρικής θέρμανσης πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία στις 15 Νοεμβρίου.

«Η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης  να προκαλέσει χιονόπτωση δείχνει περιφρόνηση για τα συμφέροντα του λαού .Θα έπρεπε να είχαμε εκτιμήσει τους δυνητικούς κινδύνους του βομβαρδισμού των νεφών» γράφει η Ημερησία της Κίνας σε ένα από τα πολλά επικριτικά δημοσιεύματα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία παραδέχτηκε ότι η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου: «Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για το εθνικό σύστημα προειδοποίησης χειρισμού του καιρού» σχολίασε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ο βομβαρδισμός των νεφών, μια τεχνική που λίγοι μετεωρολόγοι στη Δύση αποδέχονται ως αποτελεσματική, εφαρμόζεται συχνά στην Κίνα, είτε για να προκαλέσει είτε για να εμποδίσει τη βροχή και τη χιονόπτωση, όπως συνέβη και πριν από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 1ης Οκτωβρίου για τα 60 χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

ΠΗΓΗ:www.tovima.gr

Επιπλέον 200 εκατ. ευρώ ζητά το ΙΚΑ για το δώρο των Χριστουγέννων!

Ενα βήμα πριν κηρύξει στάση πληρωμών βρίσκεται το ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, καθώς ζητά κάθε μήνα έξτρα επιχορήγηση για να πληρώσει τις συντάξεις.
Η διοίκηση του ΙΚΑ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς με επιστολή της στα υπουργεία οικονομικών και απασχόλησης, ζητά επιπλέον 200 εκ ευρώ για να καταβάλει στους συνταξιούχους το δώρο των Χριστουγέννων.
Το ΙΚΑ είχε υποβάλλει αίτημα πριν ένα μήνα για έξτρα επιχορήγηση 600 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι περιμένει ακόμα τα ομόλογα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έναντι οφειλών του δημοσίου προς το ίδρυμα ΙΚΑ. Ωστόσο οι οικονομικές υπηρεσίες του ταμείου διαπίστωσαν ότι είχαν κάνει ...λάθος στον υπολογισμό των εξόδων και με δεδομένη την υστέρηση εσόδων εξαιτίας της κρίσης εντόπισαν μεγαλύτερη " μαύρη τρύπα" και προχώρησαν σε νέο αίτημα προς το οικονομικό επιτελείο.

Αλλά και το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών ( ΟΑΕΕ) βρίσκεται σε δεινή κατάσταση!
Ο διοικητής του ζήτησε επιπλέον 160 εκατ. ευρώ για να καταβάλει τις συντάξεις του Οκτωβρίου καθώς και άλλα 232 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου και για το δώρο των Χριστουγέννων.

της Μαίρης Λαμπαδίτη
ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Επαιζαν τρίλιζα στον Παρθενώνα ! Πάνω από 50 λαξευμένα παιχνίδια στα δάπεδα και στα σκαλιά των ναών της Ακρόπολης εντόπισαν οι αρχαιολόγοι κατά τις εργασίες αναστήλωσης

Οι αρχαίοι Αθηναίοι φαίνεται πως περνούσαν πολλές ώρες παίζοντας τρίλιζα, γουβίτσες και σκάκι στα σκαλιά του Παρθενώνα, όπως και στο δάπεδό του. Η Αθηνά και ο οίκος της ήταν κάτι πολύ δικό τους. Ετσι, χάραζαν στο δάπεδο και στα σκαλιά του παιχνίδια στρατηγικής και δεξιοτεχνίας. Το κακό είναι πως δεν μπορούμε να τα χρονολογήσουμε, «αφού τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι διαχρονικά. Ξεκινούν από τα μυκηναϊκά χρόνια και φθάνουν μέχρι σήμερα».

Πάνω από πενήντα είναι τα λαξευμένα παιχνίδια επάνω στο αρχαίο μάρμαρο που εντόπισαν αρχαιολόγοι κατά την αναστήλωση του Παρθενώνα, όπως διαβάζουμε στο Ενημερωτικό Δελτίο της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Και όταν το εργοτάξιο απομακρυνθεί, δεν αποκλείεται να βρούμε κι άλλα
Τη βόρεια πλευρά τη «χτυπούσε» ο καιρός. Επομένως, οι άνθρωποι προτιμούσαν τη δυτική και τη νότια, όπως διαπίστωσε η αρχαιολόγος Ελενα Καρακίτσου. Εχει καταγράψει 20 παιχνίδια στο δυτικό πτερό, 25 στο νότιο, 4 στο ανατολικό και 1 στο βόρειο. Αναγνώρισε, επίσης, τα είδη τους. Οπως σημειώνει, τα 47 παιχνίδια είναι δεξιοτεχνίας (τρόπας) και τα 3 πεσσείας (εννεάδας και διαγραμμισμού), δηλαδή στρατηγικής που παίζονταν με πεσσούς (πιόνια). Η τρόπα χρειαζόταν λαξευμένες τρύπες μέσα στις οποίες προσπαθούσαν οι δύο παίκτες να ρίξουν έναν αστράγαλο ή έναν καρπό. Ομοιο, δηλαδή, με τη σημερινή τρύπα (και λάκκα, γουβίτσα, ή λεφτοκάρυα). Η αρχαιολόγος θεωρεί πως τα παιχνίδια αυτά κατά πάσα πιθανότητα παίζονταν από ενηλίκους, καθώς θα ήταν δύσκολο σε παιδιά να χαράξουν το μάρμαρο. Ανάλογα λαξεύματα έχουν βρεθεί στο Ερέχθειο και στα Προπύλαια, όπως επίσης στον ναό του Ηφαίστου στο Θησείο και στο Πρόπυλο του Ιερού της Ελευσίνας.
Ο διαγραμμισμός (σημερινό αντίστοιχό του η ντάμα) βρέθηκε χαραγμένος στο δυτικό πτερό του Παρθενώνα, ανάμεσα στον δεύτερο και τρίτο κίονα από Βορρά. Παιζόταν πάνω σε κάποιο πινάκιο ή άβακα με γεωμετρικά γραμμικά σχέδια. Οπως υπολογίζει η κ. Καρακίτσου, κάθε παίκτης είχε 16 πιόνια που παρέτασσε σε δύο σειρές με μία σειρά πίσω κενή και δύο κενές σειρές μπροστά που χώριζαν τα δύο αντίπαλα μέρη.
Οπως και στην ντάμα, κάθε παίκτης προσπαθούσε να νικήσει τα αντίπαλα πιόνια και να οδηγήσει τα δικά του στην τελευταία γραμμή. Στον Παρθενώνα το συγκεκριμένο παιχνίδι παιζόταν πάνω σε 8Χ8 τετράγωνα (από κάθετες και οριζόντιες γραμμές).


Αγγελική Κώττη
akotti@pegasus.gr
ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr




Άποψη του δυτικού πτερού με λαξευμένα παιχνίδια .

Το «ζιβάγκο» ξηλώνεται...

 Ο πρώτος μήνας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, οι πρώτες 30 μέρες, συμπληρώνονται σήμερα. Διάστημα που αποδεικνύεται υπεραρκετό (πού να συμπληρωθούν και οι «100 πρώτες μέρες», δηλαδή) για να φανεί πόσο κάλπικο ήταν το εμπόριο ελπίδας που πούλησε (με την αμέριστη βοήθεια της ΝΔ) το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.

Στην αγριότητα που με το «καλημέρα» επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους στα «stage», χτες ήρθε να προστεθεί μια πραγματική ομοβροντία κοινωνικής ...«ευαισθησίας», ικανή να ξηλώσει όλο το επικοινωνιακό «ζιβάγκο» που πλέκουν στην κυβέρνηση οι φίλοι της στα ΜΜΕ από το βράδυ της 4ης Οκτώβρη.
Από τη μια μεριά, λοιπόν, η κυρία Κατσέλη κάλεσε τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά να συναισθανθούν τις «διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας» και να μη διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην κινέζικη πολυεθνική, αφού η καημένη η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει το χρόνο πίσω (όπως είπε η κυρία υπουργός) και να ακυρώσει τη σχετική υπογραφή της ΝΔ...
Μόνο που,το ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά, ποτέ δεν είπε πως όσα είχε κάνει η ΝΔ στη δική της θητεία δε θα μπορούσε να τα «ξεκάνει» αν γινόταν εκείνο κυβέρνηση, το αντίθετο μάλιστα έλεγε,
καμία διεθνή δέσμευση δεν έχει η χώρα, αυτό που έχει είναι μια σύμβαση με μια πολυεθνική την οποία υπέγραψε μια «κακή» κυβέρνηση, εκείνη της ΝΔ, και η οποία σύμβαση θα έπρεπε να καταργηθεί από μια «καλή» κυβέρνηση, όπως περιγράφουν τη δική τους κυβέρνηση οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ,αν η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έπαψε να είναι «σκάνδαλο», όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ, προεκλογικά, και αφότου ήρθε εκείνο στην κυβέρνηση το ξεπούλημα βαφτίστηκε «διεθνείς δεσμεύσεις», προφανώς θα πρέπει να υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί και στην άλλη «διεθνή δέσμευση» της χώρας, δηλαδή το ξεπούλημα του ΟΤΕ στην «Ντόιτσε Τέλεκομ», καικαλό είναι οι κυβερνητικοί παράγοντες να μην αναφέρονται στο ρολόι που δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, γιατί μια χαρά μπορεί να γυρίσει και θα διαπιστωθεί ότι όπως τότε που έλεγαν ότι θα πάρουν πίσω την ΑΓΕΤ, αλλά την άφησαν στα χέρια του ανεκδιήγητου εκείνου Παντσαβόλτα, ή όπως τότε που έλεγαν ότι δε θα πουλήσουν ούτε μια μετοχή του ΟΤΕ, αλλά οι ίδιοι ήταν που ξεπούλησαν το 65% των μετοχών, έτσι και σήμερα, το ρολόι παραμένει κολλημένο να δείχνει την ίδια ώρα: «Ωρα ΠΑΣΟΚ»...


 Από την άλλη χτες είχαμε και τον κ. Παπακωνσταντίνου σε ένα ρεσιτάλ «σοσιαλιστικής» ...επανεκκίνησης του τόπου!Τον είδαμε αφ' ενός να ανακοινώνει ότι οι φτωχοί της χώρας θα μοιραστούν ένα ...ολόκληρο δισεκατομμύριο. Για την ακρίβεια το παραπάνω ποσό θα μοιραστεί (εφάπαξ) σε 2.400.000 Ελληνες.
Δηλαδή σε κάθε έναν από αυτούς τους (πάμφτωχους) ανθρώπους θα διατεθεί (κατά μέσο όρο) το ποσό του ενός περίπου ευρώ ημερησίως, το οποίο για τη μεγάλη μάζα των δικαιούχων είναι ακόμα μικρότερο και κυμαίνεται από 0,44 έως 0,82 λεπτά του ευρώ!
Με αυτό το ...«επίδομα», λοιπόν, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ελαστικώς απασχολούμενοι, θα πληρώσουν τις αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στα τέλη των αυτοκινήτων, στα διόδια, στα δίδακτρα των παιδιών τους και στο πετρέλαιο θέρμανσης (αφού - σημειωτέον - το επίδομα θέρμανσης καταργείται)!
Αφ' ετέρου ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει «έκτακτη εισφορά» στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Το ...«σοσιαλιστικόν» του πράγματος, τόσο «σοσιαλιστικό» όσο και η «έκτακτη εισφορά» της ΝΔ στα υψηλά εισοδήματα,
(πέραν του ότι αποδεικνύεται από τους αριθμούς οι οποίοι πιστοποιούν πόσο φτηνό και συμβολικό είναι το αντίτιμο που καταβάλλουν οι πλουτοκράτες για να αγοράσουν «κοινωνικό προφίλ», να εξασφαλίσουν «κοινωνική συναίνεση» και να διασφαλίσουν την αέναη κερδοφορία τους)
φαίνεται από τούτο και μόνο: Οτι μια μέρα πριν, η κυβέρνηση έδωσε πλήρη αναφορά για το σχεδιασμό της στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, όπου ο αρμόδιος υπουργός προσήλθε ώστε να ζητήσει τη σχετική άδεια από τους «έχοντες» και προέβη στην επίσημη ανακοίνωση μόνο αφότου έλαβε την έγκριση του προέδρου των βιομηχάνων!


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ