Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»


Στηρίζουμε τις διαδικασίες και χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πάνω από έξι μήνες.
Παρά την προηγούμενη γραπτή διαβεβαίωση της ιδιοκτήτριας πως αναγνωρίζει τα χρέη της προς τους εργαζόμενους, αυτοί, όχι μόνο δεν εξαιρέθηκαν από το δικαστήριο από τα προστατευτικά μέτρα έναντι των πιστωτών της στο πλαίσιο της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά διατρέχουν πλέον άμεσα τον κίνδυνο να χάσουν, πέρα από τα δεδουλευμένα τους και όποιες αποζημιώσεις έχουν ως απαιτήσεις έναντι της εφημερίδας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.


Η συζήτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων πρέπει να γίνεται υπεύθυνα και ουσιαστικά στη λογική της διαφάνειας και της διασφάλισης της αυτόνομης λειτουργίας των κομμάτων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την ύπαρξη ενός βελτιωμένου νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια και θα εμποδίζουν την παρείσφρηση των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία των κομμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=10877.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:Ο αγώνας στα χέρια των εργατών – όχι στα παζάρια της ΓΣΕΕ.


Η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία πρώτη μεγάλη απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στον νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν για λογαριασμό των δυνάμεων του κεφαλαίου η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση. Η ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, το μαζικό ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα βαδίσουν στον αταλάντευτο δρόμο των χαλυβουργών, των εργαζόμενων στο ALTER και τους άλλους χώρους που βρίσκονται σε αγώνα. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – τρόικας – μεγαλοεπιχειρηματιών στους μισθούς και τα εργασιακά.



Το γκρέμισμα των εργατικών κατακτήσεων στους μισθούς, στο εργασιακό και το ασφαλιστικό ήταν προαποφασισμένο. Είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, γιατί είναι μονόδρομος για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα - κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτός ήταν ο στόχος τους με το Μάαστριχ, αυτός είναι ο κύριος στόχος τους με τα μνημόνια. Η εργατική τάξη δεν  πρέπει να διαλέξει το σκοινί που θα την κρεμάσουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.



Τα επίσημα ποσοστά ανεργίας, που ανακοινώθηκαν σήμερα, παρότι είναι καλομαγειρεμένα, κινούνται σε πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα. Η πραγματική ανεργία, όμως είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχει φτάσει ήδη στο 22% και κινείται ολοταχώς μέχρι τον Μάρτιο του 2012 προς το 26%, δηλαδή στα ποσοστά του 1961, που ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έφυγε ποτέ από την χώρα μας.

Σχόλιο του ΚΚΕ για την αύξηση της ανεργίας.



Η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αποδεικνύει ότι η λεγόμενη πολιτική στήριξης της απασχόλησης, δηλαδή νέα κίνητρα και παροχές στους εργοδότες, περισσότερη ελαστική, προσωρινή και ανασφάλιστη εργασία στους εργαζόμενους, δεν περιορίζει την ανεργία, είτε την εφαρμόζουν φιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Αυτό που περιορίζει δραστικά είναι τα εργασιακά - ασφαλιστικά - μισθολογικά δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων.

Συντηρητικές ιρανικές εφημερίδες ζητούν "πράξεις αντιποίνων" κατά του Ισραήλ, το οποίο κατηγορείται για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν.


Συντηρητικές ιρανικές εφημερίδες ζητούν "πράξεις αντιποίνων" κατά του Ισραήλ, το οποίο κατηγορείται για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν.

Mostafa Ahmadi Rosha , δολοφονήθηκε σε ηλικία 32 ετών


"Η μόνη λύση για να σταματήσουν οι μάταιες πράξεις του εχθρού είναι τα αντίποινα στο σχέδιο δολοφονίας επιφανών Ιρανών", τονίζει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα Ressalat.

Αλλά και η υπερσυντηρητική Kayhan καλεί το Ιράν να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ.

ΙΡΑΝ: Δολοφονήθηκε ένας ακόμη πυρηνικός επιστήμονας.


Δυτικοί και Ισραηλινοί τρομοκράτες δολοφονούν Ιρανούς επιστήμονες.
Στην φωτογραφία ο δολοφονημένος Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν.


Ένας ακόμη Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, ο τέταρτος κατά σειρά από τις αρχές του 2010, δολοφονήθηκε, χτες, σε βομβιστική επίθεση. Ο 32χρονος Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν ήταν χημικός μηχανικός και εργαζόταν ως υποδιευθυντής στην πυρηνική εγκατάσταση του Νατάνζ, όπου έχει αρχίσει ο εμπλουτισμός ουρανίου σε χαμηλό ποσοστό. Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, στο αυτοκίνητο του Ροσάν τοποθετήθηκε, εν κινήσει, μαγνητική βόμβα από ένα διερχόμενο δίκυκλο με δύο επιβαίνοντες.

Στο 18,2% η ανεργία τον Οκτώβρη του '11.



To 18,2% άγγιξε το ποσοστό της ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, από 13,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011 ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες και στους νέους ηλικίας 15-24 ετών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 και διαμορφώθηκαν σε 903.525 άτομα.

Ρωσία: Κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στο Ιράν.


Φωτογραφία: Eugene Pereverzev / Kommersant Nikolai Patrusev


Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Ιράν και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται πιέσεις από το Ισραήλ μέ στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, την αλλαγή του ιρανικού καθεστώτος.  


«Υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στη διαμάχη και προς αυτήν την κατεύθυνση ωθεί το Ισραήλ τους Αμερικανούς», τόνισε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Kommersant.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν το Ιράν ως το υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα. Θα ήθελαν να μετατρέψουν την Τεχεράνη από εχθρό σε πιστό εταίρο και για το λόγο αυτό να αλλάξουν με καθε μέσο το υπάρχον καθεστώς», πρόσθεσε ο ίδιος. 

ΣΚΑΪ:Σχεδιασμένος αποπροσανατολισμός...


Γρηγοριάδης Κώστας
Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ότι οι μισθωτοί αυτής της χώρας έχουν τόσους πολλούς ...φίλους! Πρέπει να είναι το πιο συμπαθές «είδος» στην Ελλάδα ο μισθωτός, δεν εξηγείται αλλιώς!
Ο ΣΚΑΪ έστησε ολόκληρο αφιέρωμα στο θέμα των μισθών, με τα «στελέχη» του να κόπτονται για το τι θα γίνει με τις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα και να αγχώνονται μήπως και αυξηθεί η ανεργία.
Μια από τα ίδια και στα «πρωινάδικα» κάθε είδους, με τους πάντες να κόπτονται για το ύψος των μισθών και να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τις συζητήσεις που γίνονται. Αφήνοντας, όμως, και «μπηχτές» περί του ότι πρέπει από την άλλη «να σωθεί η χώρα».
Ομως, δεν είναι μόνο τα Μέσα Ενημέρωσης, αυτά ντε που ανήκουν σε εφοπλιστές και τραπεζίτες.
Είναι και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων που έχουν πάρει σβάρνα όλα τα δημόσια βήματα για να δηλώσουν πόσο πολύ θέλουν να διατηρηθούν οι μισθοί στα σημερινά επίπεδα.

Μ-Λ ΚΚΕ : H παταγώδης διάψευση.10 χρόνια μετά την πανηγυρική εισαγωγή του ευρώ.



Ποια είναι τα αποτελέσματα όλης αυτής της πορείας; Kαι Mνημόνιο και Mεσοπρόθεσμο και απανωτά κύματα εξοντωτικών αντιλαϊκών μέτρων και η χρεοκοπία, ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη, επί θύραις. Eδώ οδήγησαν το λαό και τη χώρα οι επίδοξοι σωτήρες. H λεγόμενη σωτηρία, που θα έπρεπε, ήδη, να έχει συντελεστεί, σύμφωνα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις όλων των μνημονιόδουλων, και η έξοδος από την κρίση όχι μόνο δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αλλά για τα προσεχή δέκα χρόνια, όπως προειδοποιούν όλοι όσοι διαχειρίζονται την τύχη της χώρας, προβλέπονται μόνο σκοτάδια.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:Για τις επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες μικροπωλητές.


Καταγγέλλουμε τη σύλληψη των μεταναστών μικροπωλητώνκαι την κατάσχεση των προϊόντων τους στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τις σχολές ΑΣΟΕE και Νομική.

•    Την ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, η οποία συνεχίζει τη ρατσιστική και αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Συμβάλλει έτσι στην τρομοκράτηση των μεταναστών και στο δυνάμωμα του ρατσισμού, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων να πιστεύουν ότι για τις αναδουλειές φταίνε οι μικροπωλητές μετανάστες.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την ποινική δίωξη των συλληφθέντων στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.



Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη δίωξη είκοσι ατόμων για «εγκωμιασμό εγκλήματος», τα οποία συνελήφθησαν επειδή μετέδωσαν μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash ηχογραφημένο μήνυμά τους.
Οι δικαστικές αρχές επανέφεραν σε χρήση μια διάταξη που βρισκόταν ουσιαστικά σε αχρησία πλέον των δύο δεκαετιών (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και χρησιμοποιούνταν για διώξεις φρονηματικού τύπου.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ. Πρώτος σταθμός η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη.


Αλλά και οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται και στην υπόλοιπη χώρα
«Χωρίς ανάσα πρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία στους τόπους δουλειάς, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις, με πολύ καλά προετοιμασμένες γενικές συνελεύσεις. Να ανάψει παντού η σπίθα της Χαλυβουργίας». Τα παραπάνω σημειώθηκαν στην προχτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη. Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία - υπογράμμισε ο Ν. Ξουράφης, επικεφαλής της Γραμματείας και πρόεδρος του ΕΚΠ - καλούνται να αναλάβουν οι Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε όλους τους δήμους του Πειραιά, όπως και οι Επιτροπές Ανέργων.