Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σοβαρές δηλητηριάσεις από κουκούτσια πικραμύγδαλου και βερίκοκου κατέγραψε το Κέντρο Δηλητηριάσεων.

 Δεκάδες περιστατικά με οξεία δηλητηρίαση από κουκούτσια πικραμύγδαλων και βερίκοκων, κατέγραψε κατά το τελευταίο διάστημα των 6 μηνών, το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού».


Με επείγουσα ανακοίνωσή του προς το Υπουργείο Υγείας, οι υπεύθυνοι του κέντρου δηλητηριάσεων κάνουν λόγο για ανθρώπους στους οποίους εντοπίστηκαν συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά αναφέρει:
 
«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία και την πραξικοπηματική κατάληψη της διακυβέρνησης από αντιδραστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή των ναζιστών, που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τον ουκρανικό λαό. Η στάση αυτών των δυνάμεων και η κριτική τους, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία, αποτελούν μνημείο υποκρισίας. Αφού είναι οι ίδιες δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στην απόσπαση του Κοσσόβου, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, στην οργάνωση πραξικοπημάτων εναντίον κυβερνήσεων που δεν τους ήταν αρεστές. Το ίδιο επιχείρησαν στη Συρία και τώρα στην Ουκρανία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πραξικόπημα από ΗΠΑ-ΕΕ και κινήσεις στρατών στην Ευρώπη έφερε ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός

Τα γεγονότα που συνιστούν την Ουκρανική κρίση δεν είναι καθόλου από τα «συνηθισμένα». Από την άποψη της στρατηγικής βαρύτητας και των συνεπειών που μπορεί να διαμορφώσουν είναι πολύ παραπάνω ακόμα και από τις αιματηρές επιδρομές με τις οποίες οι Αμερικανονατοϊκοί κομματιάζουν χώρες και λαούς τις τελευταίες δεκαετίες αναζητώντας και επιδιώκοντας τη «νέα τάξη» μετά τις καταρρεύσεις του 89-91 και τα πεδία που αυτές ανέδειξαν.

Πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας για την Ουκρανία


Οι λαοί ν΄ αντισταθούν στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια
για το ξαναμοίρασμα του κόσμου με το ίδιο τους το αίμα!

Ο Ουκρανικός λαός να βάλει φραγμό στα σχέδια Αμερικάνων, Ευρωπαίων και Ρώσων ιμπεριαλιστών και να απομονώσει τα ντόπια υποχείριά τους!

Μπροστά στις σοβαρές και ραγδαίες εξελίξεις την Ουκρανία, η οποία μετατρέπεται σ΄ ένα ακόμα πιο αναβαθμισμένο πεδίο της σκληρής αντιπαράθεσης των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μέσα στην ίδια την Ευρώπη, και όταν: