Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Βαφτίζουν» μεμονωμένα περιστατικά τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ σε πολίτες



Συνεχίζοντας στην ίδια κυβερνητική λογική, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, από την Κρήτη, χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τα επεισόδια απρόκλητης αστυνομικής βίας στην Αθήνα και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ανέχεται και δεν συγκαλύπτει οποιαδήποτε συμπεριφορά κινείται εκτός των συνταγματικών επιταγών. 
Χαρακτήρισε τα περιστατικά, που σύμφωνα με τον ίδιο "ξεφεύγουν από τους κανόνες εμπλοκής και δράσης της ΕΛ.ΑΣ.",  μεμονωμένες και αποσπασματικές ενέργειες στις οποίες τόνισε πως δεν είναι χρήσιμο να εστιάζει κανείς γιατί χάνει την συνολική εικόνα και την ουσία του θέματος. 

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΣΑ». Είχε ξεμπροστιάσει τον Σουκαρά από το Φλεβάρη.Σε ανακοίνωση της παράταξης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον προβοκατόρικο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.



Όπως αποκαλύφθηκε την επομένη της 48ωρης απεργίας στις 28 και 29 Ιούνη, ένας από τους κουκουλοφόρους που περιέθαλψαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του κατασταλτικού μακελειού στη Βουλή, ήταν ο Απόστολος Σουκαράς, εργαζόμενος και συνδικαλιστής στην ΕΘΕΛ, γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του και τη δραστηριοποίησή του στο συγκεκριμένο χώρο. Την επικίνδυνη αυτή δράση, είχε αποκαλύψει και είχε καταγγείλει έγκαιρα η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΑΣΑ», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φλεβάρη του 2011 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, κάνοντας ονομαστική αναφορά στο ρόλο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή.
Η ανακοίνωση της ΔΑΣ έγραφε συγκεκριμένα: «Επικίνδυνη και εχθρική προς τους εργαζόμενους είναι η δημαγωγική τακτική του συνδικαλιστή Σουκαρά και όσων δραστηριοποιούνται από κοινού με ψευτοπατριωτική επιχειρηματολογία και ρατσιστική φρασεολογία.

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη με θέμα: Η άμεση εδώ και τώρα απαγόρευση της χρήσης χημικών από την Αστυνομία.


Προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη - Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Δικαιοσύνης


Η εξαπόλυση τις προηγούμενες μέρες από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ενός πραγματικού χημικού πολέμου κατά πάντων σε όλη την έκταση του ευρύτερου κέντρου των Αθηνών, συνιστά μια άνευ προηγουμένου πράξη βαρβαρότητας, που έθεσε σε άμεσο και έμμεσο κίνδυνο την υγεία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών στο Αθηναϊκό κέντρο.
Επειδή καμία κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξαπολύει πολέμους και μάλιστα αδιακρίτως, σε βάρος των πολιτών, με χημικές νοσογόνες, δηλητηριώδεις αν όχι και καρκινογόνες ουσίες, απαγορευμένες ακόμα και σε καιρό πολέμου, που προκαλούν, πέραν των άλλων, συχνά χρόνια και ανεπανόρθωτα αναπνευστικά προβλήματα.

Σε αγορά ύψους 900.000 ευρώ για 10 χιλιάδες τεμάχια δακρυγόνων και ασφυξιογόνων χημικών βομβίδων προχώρησε το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ την περασμένη Πέμπτη, μια μέρα μετά το σκηνικό «χημικού» πολέμου στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. κρίνει μάλλον ως «θετικές» τις αποδόσεις καθώς η προτεραιότητα της ήταν η προστασία της Βουλής ενώ θεωρίες συνωμοσίας περί οργανωμένου σχεδίου εισβολής στο Κοινοβούλιο διατυπώνει ο Χ. Παπουτσής χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.



Η εντολή για την αγορά των εφοδίων δόθηκε από στη Διεύθυνση Τεχνικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και η αγορά έγινε από το Ισραήλ, τη Γαλλία και της ΗΠΑ.
Την Τετάρτη 2.200 σχεδόν βομβίδες χημικών και κρότου λάμψης κατανάλωσαν οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με τη «Realnews». Η υπέρμετρη αυτή χρήση οδήγησε σε έλλειψη χημικών και έτσι η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε δανεικά χημικά από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Ο λόγος αυτής της αλόγιστης χρήσης χημικών δεν είναι η κατά βούληση απόφαση ρίψης τους από τους ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. μεμονωμένα.

Η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών στις 5 Μάη 2010.


Είναι γνωστό ότι οι μηχανισμοί (κρυφοί ή φανεροί) του αστικού κράτους χρησιμοποιούν, παρεισφρέουν ή ακόμα και «στήνουν» οι ίδιοι διάφορες ομάδες που εμφανίζονται ως «αντιεξουσιαστικές». Χρησιμοποιούν την προβοκατόρικη δράση τους, ώστε να πατήσουν πάνω σε ενέργειες και να εντείνουν την καταστολή ενάντια στο λαϊκό - εργατικό κίνημα.
Τέτοιες, σοβαρές, καταγγελίες υπήρξαν και για τη δράση προβοκατόρων στις 5 Μάη 2010, όταν επιχειρήθηκε - χωρίς επιτυχία - η προβοκάτσια κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, αλλά ο εμπρησμός της «Μαρφίν» στη Σταδίου είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων.

Κάτω η κυβέρνηση του αίματος !


Συνέχιση και μετασχηματισμός του κινήματος σε μέτωπο ανατροπής


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ- ΠΡΙΝ

Οι πρώτοι κεραυνοί «των πλησιαζόντων γεγονότων» της εποχής μας, για τα οποία κάποιοι προειδοποιούσαν με τους στίχους του Καβάφη, ήρθαν στην ώρα τους, αποκαλύπτοντας κάτι από την τρομερή «μυστική βοή» του επαναστατικού τους μέλλοντος. Οι παρηκμασμένοι «ευσεβείς» του ελληνικού κοινοβουλίου, μαζί με τους άρχοντες του σκότους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αυτοκρατορίας του ΔΝΤ, υποδέχτηκαν τα γεγονότα εξαπολύοντας μάταια τα Ορκ και τους Πραίτορες για να διαλύσουν μέσα στο χημικό νέφος και την προβοκάτσια, την ισχύ του πιο μεγάλου γεγονότος: Την εργατική και λαϊκή αφύπνιση. Που δεν ήρθε με κρότο και με λάμψη, όπως αναμενόταν, αλλά ως υπόγεια υπομονή και επιμονή, με μια άκαμπτη αντοχή που ξαφνιάζει, που απαιτεί και υπόσχεται οπωσδήποτε τη συνέχιση και κλιμάκωση ενός παρατεταμένου αγώνα, για την ανατροπή όλων των μέτρων και όλων των μνημονίων, με όλα τα παλιά και, κυρίως, με όλα τα νέα μέσα, συνθήματα, στόχους και μορφές που θα ανακαλυφθούν.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για την εκταμίευση της 5ης δόσης και την κατάσταση της οικονομίας.



Ο ωμός εκβιασμός  και τα τρομοκρατικά διλλήματα, που στήθηκαν γύρω από την εκταμίευση της 5ης  δόσης, παίρνει τέλος μέσα από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών. Στην πραγματικότητα, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα μη εκταμίευσής της, διότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα των δανειστών μας και την σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
Πιο σημαντικό, όμως, αναδεικνύεται το γεγονός ότι, ενώ στην Ευρώπη συζητιέται αναλυτικά η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση είναι για άλλη μια φορά απούσα.

6η Μαρξιστική Κατασκήνωση 25-31 Ιούλη, Κάστρο Κυλλήνης (νομός Ηλείας).


6η Μαρξιστική Κατασκήνωση
25-31 Ιούλη, Κάστρο Κυλλήνης (νομός Ηλείας)
διοργάνωση: Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

Για πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6938500330 ή 6972292998 ή στείλτε μας e-mail στο eek@ath.forthnet.gr ή στο konservokouti@yahoo.gr

Η «Καθημερινή» και η νομιμότητα του ΚΚΕ.


Παπαγεωργίου Βασίλης
Στη χτεσινή «Καθημερινή», σε άρθρο που υπογράφει ο πρόθυμος για τέτοιες δουλειές Μπ. Παπαδημητρίου, αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «βρίσκεται με το ένα πόδι στη νομιμότητα»!
Δεν είναι η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία. Η «Καθημερινή» συχνά πυκνά αναφέρεται στο ΚΚΕ σαν κόμμα που δε δικαιούται να υπάρχει. Εχει μακρά ιστορία αυτή η θέση. Η αστική τάξη δε συμβιβάστηκε ποτέ με το αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης, που επανέφερε το ΚΚΕ στη νομιμότητα μετά από 27 χρόνια βαθιάς παρανομίας στο οποίο το είχαν ρίξει οι αστοί το 1947. Η αστική τάξη αναγνωρίζει ότι στον πυρήνα της λαϊκής αντίστασης απέναντι σε κάθε αντεργατικό - αντιλαϊκό σχέδιο βρίσκεται η ανυποχώρητη στάση και δράση του ΚΚΕ, η ακτινοβολία και αποδοχή των θέσεών του από ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Η αστική τάξη αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τον εχθρό της.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 32 χρόνια από την κύρωση της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ – ΕΕ.



Στις 28 Ιούνη 1979 η βουλή ψήφισε τη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ενώ φέτος συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ - ΕΕ.
Όλα τα αστικά κόμματα, το μεγάλο κεφάλαιο (στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες) έχουν κάθε λόγο να εκτιμούν ως ιστορική επιλογή και μεγάλο επίτευγμα την ένταξη και προσαρμογή της Ελλάδας στη διακρατική ιμπεριαλιστική συμμαχία που προώθησε την ενιαία ευρωενωσιακή αγορά, καθώς και την ευρωζώνη, με στόχο την ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Τα οφέλη που αποκόμισε η πλουτοκρατία ήταν πολλαπλά και μεγάλα και αυτό αφορά και χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε κατώτερη βαθμίδα της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας.

ΑΚΟΑ: Απογυμνωμένη η κυβέρνηση


Του Ζαγάρα Κ. -ΑΥΓΗ

"Απογυμνωμένη πια από κάθε επιχείρημα, η κυβέρνηση βαδίζει σε επικίνδυνους δρόμους, στηριγμένη σε μια εκβιαζόμενη με ψευδή διλήμματα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στη σκοτεινή συνεργασία κουκουλοφόρων με τις επίσημες αστυνομικές δυνάμεις" σχολιάζει με ανακοίνωσή της για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών η ΑΚΟΑ.
Η οργάνωση σημειώνει επίσης πως "η συμπεριφορά των οργάνων της κυβέρνησης δείχνει πως ο νέος μονόδρομος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η βίαιη καταστολή της λαϊκής κινητοποίησης, η καταστολή κάθε αντίδρασης του λαού στην εφαρμοζόμενη 'για το καλό του' θεραπευτική αγωγή".

ΠΑΜΕ-Φωτογραφίες από την 48ωρη απεργία στην Πάτρα



Το «μεσοπρόθεσμο» ψηφίστηκε στη Βουλή. Θα ψηφιστεί και ο εφαρμοστικός νόμος που το εξειδικεύει. Αλλά αυτά πρέπει να γίνουν αφορμή να ξεμπερδεύουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα του «ευρωμονόδρομου». Με τα βάρβαρα, ταξικά μέτρα του μνημονίου, του «μεσοπρόθεσμου» και του «μνημονίου 2», επί της ουσίας συμφωνούν και τα στηρίζουν η ΝΔ, το κόμμα του Καρατζαφέρη, της Μπακογιάννη και άλλοι. Αλλά ο λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Για να κερδίσει τον πόλεμο, πρέπει από μάχη σε μάχη να γίνεται πιο ισχυρός και ικανός.

Φλερτάροντας με τον θάνατο.του Γιώργου Αυγερόπουλου

του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι  και διεφθαρμένοι.  Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα φαινόμενα βίας Σάββατο, 02 Ιουλ. 2011


Οι βανδαλισμοί και τα κρούσματα βίας των προηγούμενων ημερών υπονομεύουν το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν, προκαλούν τεράστιο κόστος στην ελληνική οικονομία και τραυματίζουν αφάνταστα την εικόνα της χώρας .

Ξέχασε τον πολύτιμο και αγαπημένο υπασπιστή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Απουσία του Μ.Χρυσοχοΐδη η "οδός Βασιλάκη" στη μνήμη του αδικοχαμένου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ

Απουσία του Μ.Χρυσοχοΐδη η "οδός Βασιλάκη"

Ένα υπόστεγο δεν ήταν αρκετό, τελικά, για να "χωρέσει" τους "επίσημους" που, τελικά στριμώχτηκαν, δίνοντας όμως το "παρών", το πρωί, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, για τη σημερινή τελετή ονοματοδοσίας σε οδό, στη μνήμη του αδικοχαμένου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργου Βασιλάκη.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου καθώς και πλήθος αιρετών του Ηρακλείου, μία απουσία όμως προκάλεσε ψιθύρους. Δεν είναι άλλη από αυτή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπασπιστής του οποίου ήταν ο 52χρονος Γ. Βασιλάκης. 

Το ΚΚΕ για την απαγόρευση του απόπλου προς τη Γάζα



Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα.
Είναι μία ακόμα ενέργεια υποστήριξης και συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση που συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Θα ξεμείνει από τραγούδια το ΠΑΣΟΚ ! Τέλος και το «Θα σε ξανάβρω στους Μπαξέδες» για την κυβερνητική παράταξη, έπειτα από ανακοίνωση του Ηλία Ανδριόπουλου !



Μετά την απαγόρευση του «Καλημέρα Ήλιε» από την κόρη του Μάνου Λοΐζου, άλλο ένα τραγούδι απαγορεύτηκε να χρησιμοποιείται από την κυβερνητική παράταξη. Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με δήλωσή απαγορεύει τη χρήση του τραγουδιού του, «Θα σε Ξανάβρω στους Μπαξέδες».
Στη δήλωσή του, ο συνθέτης αναφέρει:
«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς , στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.



Όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες εργαζόμενοι, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στην ανάγκη να ενισχύσουν κυριολεκτικά από το υστέρημά τους την προσπάθεια που κάνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης και στην ανάγκη να φτάσει η φωνή του, οι θέσεις του σε περισσότερους εργαζόμενους, σε περισσότερους χώρους δουλειάς. Στην ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης για να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζει.
Η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, δείχνει πώς καταλαβαίνει ο εργάτης την ανάγκη να ενισχύσει οικονομικά τη δύναμη εκείνη που οργανώνει, αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, έχει προοπτική και στόχο ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να γίνει ιδιοκτησία της.

ΚΛΙΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ IKSRA.GR
ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ!
Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Μαγνησίας που εστρέφετο κατά δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στήθηκε σήμερα στη Βουλή, κατά παράβαση του Κανονισμού, και ενώ η αίθουσα είχε εισέλθει σε διαδικασία ψηφοφορίας για την υπόθεση Α. Τσοχατζόπουλου, ένα πρωτοφανές αντιαριστερό καιαντικομμουνιστικό σκηνικό, που θύμιζε άλλες σκοτεινές εποχές, εναντίον των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγ. Λαφαζάνη, Θ. Δρίτσα, Μιχ. Κριτσωτάκη και Λ. Αμανατίδου.
Το λόγο κατ' αρχήν πήρε αυθαίρετα ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες και απόδοση στον ΣΥΡΙΖΑ προθέσεων για απειλές.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρά την ψήφιση του "Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος" και του "εφαρμοστικού νόμου". Παρά την κρατική τρομοκρατία, ο αγώνας συνεχίζεται!
Πως θα συνεχίσουμε; Θα συνεχίσουμε ή θα υποκύψουμε σε εκλογικές αυταπάτες και κυβερνητικές μανούβρες; Πως θα απλωθεί το κίνημα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές για να πάρουν τα μέτρα πίσω; Για μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, δωρεάν υγεία και παιδεία; Θα γίνουν νέες απεργίες και κινητοποιήσεις και πως θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση;
Ο χώρος «Αριστερά στην πλατεία» σας προσκαλεί σε άλλη μια ανοιχτή συζήτηση για τη συνέχιση του αγώνα και τα ζητήματα που αναδεικνύει η αναγκαιότητα αυτή.
Την Κυριακή 3 Ιούλη στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος
(στο κάτω μέρος αριστερά).

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΧΩΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ»

18/6
Ενας μήνας στο Σύνταγμα προσφέρεται για κάποιες σκέψεις και συμπεράσματα. Αρκετά πράγματα έχουμε γράψει για το τι κατά τη γνώμη μας γίνεται εκεί, για τις επιδιώξεις του συστήματος, για τις υπαρκτές και τεχνητές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, για τη σύνθεση του κόσμου, για τη στάση των δυνάμεων της Αριστεράς, για τη στάση του ΚΚΕ(μ-λ) και κυρίως για τη στάση του λαού μας που επί ένα μήνα επιμένει να βρίσκεται στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας, εκφράζοντας την οργή του κατά της μνημονιακής πολιτικής και απαιτώντας να παρθεί πίσω το μνημόνιο αλλά και να μην ψηφιστεί το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Αφορμή γι’ αυτό το σημείωμα στάθηκαν οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του «χώρου Αριστερά στην πλατεία». Είναι γνωστό ότι ο χώρος αυτός δεν είναι, όπως λεγόταν, του ΚΚΕ(μ-λ), αλλά χώρος ο οποίος στήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) και άλλων συναγωνιστών σαν αποτέλεσμα της μάχης που δινόταν για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Φυσικά δεν καταλήξαμε σε αυτό ως ένδειξη υποταγής σε αυτούς που απαγόρευαν το μοίρασμα κομματικής προκήρυξης, κάτι που δεν σταμάτησε άλλωστε, αλλά σαν προσπάθεια να μπορέσουμε να επικεντρώσουμε στο πλέον επίδικο, που δεν είναι άλλο από το κίνημα και τη συνέχισή του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την απαγόρευση από την κυβέρνηση του απόπλου των πλοίων της αποστολής του «Στόλου της Ελευθερίας 2». Πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκονται όπως πάντα οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ηγεσία του ΟΗΕ που καλούσαν όλες τις χώρες, απ’ όπου προέρχονται τα πλοία, να ευθυγραμμιστούν με την απαίτηση του Ισραήλ να μην αποπλεύσουν.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που με την γενικότερη πολιτική σύσφιξης των σχέσεων με το Ισραήλ, κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού, στέκεται απέναντι στον αγώνα των Παλαιστινίων αλλά και των άλλων αραβικών λαών και ουσιαστικά στηρίζει τις παράνομες, πειρατικές και δολοφονικές πρακτικές των Ισραηλινών κατοχικών κατά του Παλαιστινιακού λαού. Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τη στάση της κυβέρνησης και να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ζωή και αξιοπρέπεια.

Σιγά μην άδειαζε!

(αναδημοσίευση από το "Αντισταση στις γειτονιές" της Πέμπτης το βράδυ)
Γεμάτη από κόσμο ήταν και σήμερα η πλατεία Συντάγματος, το όργιο καταστολής τις δύο προηγούμενες μέρες μπορεί να κυριαρχούσε στις συζητήσεις αλλά αυτό που είναι κοινή απόφαση όλων είναι η συνέχιση του αγώνα για να πάρουν πίσω το μεσοπρόθεσμο. Το θετικό είναι ότι στις συζητήσεις βασικό θέμα ήταν πως αυτό το κίνημα, που από τη μια αποτελεί διέξοδο για πολύ κόσμο στο να εκφράσει την ανάγκη του να αγωνιστεί κατά της επίθεσης του συστήματος, από την άλλη όμως θα απλωθεί στους χώρους δουλειάς. Αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται κατανοητό ότι χωρίς απεργίες, χωρίς το σταμάτημα της παραγωγής, χωρίς οργάνωση, το κίνημα κατά των μέτρων δύσκολα θα αποκτήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα το οδηγήσει μέχρι τη νίκη. Απόψεις που ακούστηκαν και στη συνέλευση από ομιλητές που επικαλούμενοι την εμπειρία του τελευταίου μήνα οδηγήθηκαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

Οι ακροδεξιοί της ΕΘΕΛ - ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης».


Προκήρυξη της συνδικαλιστικής παράταξης "Ανεξάρτητη Παρέμβαση", που δρα στο συνδικάτο εργαζομένων της ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία)



Τη στιγμή που ο Σ. Καυκαλάς, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα ξυλοκοπείται από ομάδα αστυνομικών... ακριβώς δίπλα κάποιοι τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης. Πρόκειται για δικούς μας «συναδέλφους» οι οποίοι «περιθάλπονται» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πράγματι οι «συνάδελφοι αυτοί δέχτηκαν επίθεση από ομάδα «αντιεξουσιαστών». Όχι βέβαια γιατί κρατούσαν την ελληνική σημαία – όπως ισχυρίζονται. Υπήρχαν εκατοντάδες πολίτες με την ελληνική σημαία εκείνη την ημέρα στην Πλ. Συντάγματος, οι οποίοι ούτε επίθεση δέχτηκαν, ούτε τραμπουκίστηκαν, ούτε εκδιώχτηκαν με οποιονδήποτε τρόπο.