Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα λιμάνια για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

 Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική παράδοσης των λιμανιών στους μονοπωλιακούς ομίλους, με σκοπό να υπηρετήσει το κεφάλαιο και τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας, προωθεί στη βουλή για επικύρωση, προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πώληση του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ.


Με την παράδοση στρατηγικών τομέων κρατικής ιδιοκτησίας, όπως προβλέπει και η αναθεωρημένη «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική» στα πλαίσια της «απελευθέρωσης» των αγορών ικανοποιεί τις οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις των μονοπωλίων.

Αγρότες.Του Νίκου Μπογιόπουλου.

   Όσο μεγαλύτερη είναι η αλληλεγγύη της κοινωνίας προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση προς εκείνα τα επιτελεία (πρόκειται για  τα ίδια επιτελεία) που όπως ξεκληρίζουν την αγροτιά, έτσι ξεκληρίζουν τον εργαζόμενο. 


Έτσι εξανδραποδίζουν τον άνεργο. Έτσι φορογδέρνουν τον μισθωτό. Έτσι ρημάζουν τον μικροεπαγγελματία.

   Σημειώστε: Ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ (το συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο αφορά στο 70% των αγροτών), με ένα σπίτι στο χωριό 100 τετραγωνικών και με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών μέχρι τώρα θα πλήρωνε φόρο 548 ευρώ.

H Λουίζα Ράζου στη Πάτρα :"Ο λαός να κοκκινίσει όλες τις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ,αλλιώς όποια διαφορετική επιλογή ψήφου θα ακυρώνει η μία την άλλη..."

 Η ευκαιρία των εκλογών να αξιοποιηθεί για δυνάμωμα της πάλης
Εκδήλωση για τη μάχη των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
  


Στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εκδήλωση των Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών και των δημοτικών - περιφερειακών εκλογών. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι "κακής ποιότητας" μετανάστες μπορούν και να πνίγονται!

 
Φτηνά, κάτω από τα όρια επιβίωσης, μεροκάματα σε χωράφια και εργοστάσια. Συλλέκτες ανακυκλώσιμων υλικών αντί ενός εξευτελιστικού αντίτιμου. Διαμονή σε άθλιες παράγκες ή «σπίτια» με ακριβό ενοίκιο ή και άστεγοι. Κυνήγι από την αστυνομία, «κάρφωμα» από τα αφεντικά για να γλιτώσουν τα μεροκάματα, συνεχείς έλεγχοι σε αυτοκίνητα και σπίτια. Φασιστικές ομάδες που τους κυνηγούν, τους τραυματίζουν ή και τους σκοτώνουν, παράλληλα με τα επίσημα πογκρόμ του Ξένιου Δία, εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης άθλιας διαβίωσης όπου δεν έχουν καν το δικαίωμα να… παραπονεθούν, πόσο μάλλον να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν.