Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Λεηλατούν τα οικοσυστήματα, φυτεύουν οικισμούς στο πουθενά

Τη λεηλασία των δασικών οικοσυστημάτων τα οποία μετατρέπονται σε υποδοχείς βαριών χρήσεων, από τουριστικά χωριά έως δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων, αλλά και του εξωαστικού χώρου, με τη χωροθέτηση στο πουθενά οικισμών, προωθεί το υπουργείο ΠΕΚΑ σε ρόλο κτηματομεσίτη με νομοσχέδιο - σκούπα. Ταυτόχρονα, με άλλες απίθανες φωτογραφικές διατάξεις διευκολύνει την υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας, καθώς για τα "αστικά ακινητα" που προορίζονται προς "οικιστική ανάπτυξη" τα σχέδια για τη χωροθέτησή τους (ΕΣΧΑΔΑ) θα εγκρίνονται μαζί με τις μελέτες πολεοδόμησής τους.
 
Το νομοσχέδιο εξυπηρετήσεων με τον... σχιζοφρενικό τίτλο "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας" παρουσιάστηκε χθες από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά, με σκοπό να κατατεθεί στη Βουλή "τις επόμενες μέρες", με τις εργασίες του Β' θερινού τμήματος να ξεκινούν στις 22 Ιουλίου.

Χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας.8.000 Ισραηλινοί στρατιώτες σκορπούν τον θάνατο στη Παλαιστίνη.


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν με σφοδρά πυρά πυροβολικού, μπαράζ των πυροβόλων πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Γάζας και από αέρος -με επιθετικά ελικόπτερα-, θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, λίγη ώρα μετά τη διαταγή που έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα.




Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, προφανώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χερσαίας επιχείρησης.