Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μαχητικά Συλλαλητήρια για τις 23 Σεπτέμβρη σε όλες τις πόλεις αποφάσισαν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Προς τα διοικητικά συμβούλια και τις επιτροπές αγώνα των σωματείων των εργαζομένων, των συλλογών αυτοαπασχολούμενων βιοτεχνών και εμπόρων των συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ, των σπουδαστών του λεκανοπεδίου αττικής.

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Οι γραμματείες του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ), της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ε.Β.Ε (ΠΑΣΕΒΕ), της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ), του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ), της ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΠΑΣΥ) συνεδρίασαν και αποφάσισαν την κοινή δράση και το συντονισμό των κινημάτων.

Φόνος και βία στην "Πόλη των Αγγέλων"...

WWW.AVGI.GR-Κυρίτσης Γ.

Εκατοντάδες  διαδηλωτές διαμρτύρονται για την δολοφονία του 37χρονου μετανάστη από την αστυνομία,στο Λος Άντζελες - PHOTOGRAPH BY: JAY L. CLENDENIN / LOS ANGELES TIMES

Οι μνήμες του "αλυσιδωτού" αιματηρού ξεσπάσματος βίας του 1992 που προκάλεσε ο απρόκλητος ξυλοδαρμός του μεθυσμένου μαύρου οδηγού Ρόντνεϊ Κινγκ από λευκούς αστυνομικούς, έχουν ξυπνήσει στο Λος Άντζελες ύστερα από παρόμοιο περιστατικό αστυνομικής βίας με ένα νεκρό που υποδηλώνει υπερβάλλοντα ζήλο με πιθανά ρατσιστικά κίνητρα.
             Η αστυνομία του Λος Άντζελες ετοιμοπόλεμη -PHOTOGRAPH BY: LAWRENCE K. HO / LOS ANGELES TIMES
Η πόλη συγκλονίστηκε χτες για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα από μαχητικές διαμαρτυρίες διαδηλωτών με στόχο το αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούν οι αστυνομικοί που την Κυριακή πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν μετανάστη από τη Γουατεμάλα, τον 37χρονο οικοδόμο Μανουέλ Χαμίνες.  

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ : Προβλήματα στην εγγραφή μεταναστών και ομογενών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Επίκαιρη ερώτηση του Θανάση Παφίλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών:


Ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών και ομογενών, που έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις για να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010, σύμφωνα με το συρρικνωμένο δικαίωμα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010, κινδυνεύει να αποκλειστεί, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση του πιστοποιητικού ποινικού μητρώου, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με καταγγελίες μεταναστών, οι Δήμοι δεν θα συμπεριλάβουν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους τους δικαιούχους μετανάστες, για τους οποίους δεν έφθασε στις υπηρεσίες του Δήμου το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου μέχρι τις 31 Αυγούστου, ημερομηνία που συμπίπτει με την προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων.

Φόβοι Ομπάμα ότι αν πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Κορανιού στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεσπάσουν ταραχές στις μουσουλμανικές χώρες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι το σχέδιο ενός πάστορα στη Φλόριντα να κάψει αντίτυπα του Κορανίου χρησιμοποιείται από την Αλ-Κάιντα ως εργαλείο στρατολόγησης και κάλεσε τον εν λόγω πάστορα να επανεξετάσει την απόφασή του.

"Είναι χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ-Κάιντα", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Καλημέρα Αμερική" του δικτύου ABC. "Μπορεί να έχουμε σοβαρά επεισόδια βίας σε τόπους όπως το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Μπορεί να αυξήσει τη στρατολόγηση ατόμων πρόθυμων να ανατιναχτούν σε αμερικανικές πόλεις ή ευρωπαϊκές πόλεις". 

Να δοκιμαστούμε στον φρέσκο αέρα της κοινωνίας: Δήλωση Νίκου Γαλάνη, εκπροσώπου της ΚΟΕ στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ



1. Είναι γνωστό ότι ζούμε μια βαθύτατη οικονομική κρίση που στη χώρα μας έχει σαν συνέπεια άγριες και πειραματικές πολιτικές διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, ολοκληρωτικής υποταγής των εργαζομένων, αφαίρεσης της δυνατότητας από τη νεολαία να ζήσει σχετικά ευτυχισμένα τα καλύτερά της χρόνια.
Εξελίσσεται και αναπτύσσεται επικαιροποιημένη με βάση το κατάπτυστο μνημόνιό τους μια σκληρή πολιτική που έχει δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή-μείγμα απελπισμένων, θυμωμένων, αμήχανων, απογοητευμένων συνταξιούχων, ανέργων, εργαζομένων, νεολαίων και μικρομεσαίων.
Ένα ανθρώπινο πολυταξικό κοκτέιλ, που στη βάση του είναι ο κόσμος της εργασίας που μπορεί να εξελιχθεί σε ηφαίστειο, που εγκυμονεί κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις. 
Το ζητούμενο σήμερα για την επίλυση του σύγχρονου κοινωνικού ζητήματος είναι το πώς η κοινωνική απελπισία και αγανάκτηση θα μετασχηματιστεί σε πολιτική ελπίδα. Αυτό θα παίζεται καθημερινά και κάθε μάχη θα ‘ναι μια μεγάλη μάχη, που θα κρίνει το προς τα πού θα πάει το γραδόμετρο του αγώνα.

ΠΑΜΕ : ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ

Πικετοφορίες σήμερα σε λαϊκές γειτονιές
Χτες έγινε κινητοποίηση έξω από το «Hondos» όπου γίνονται απολύσεις
MotionTeam

 

Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της κυβέρνησης του μνημονίου και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ με την ΠΑΣΥ και την ΠΑΣΕΒΕ, το Σάββατο στις 6 το απόγευμαστην πλατεία Αριστοτέλους. Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι στο εμπόριο μέσα από την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από το κατάστημα «HONDOS Απολλώνια» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν μαζικά απολύσεις.
Μέσα από την πολύωρη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν απαίτησαν την ανάκληση των απολύσεων και ανέδειξαν πως ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά, ενάντια στις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να είναι προσανατολισμένος ταξικά, με αιτήματα και στόχους πάλης που θα έρχονται σε σύγκρουση και ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, να φέρνει στο προσκήνιο τη διέξοδο μέσα από τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Φώτης Κουβέλης: Επιβάλεται ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που πρέπει να διεκδικηθεί.

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενόψει της επίσκεψης του κόμματος στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Είχαμε χρήσιμη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Η απόκρουση του Μνημονίου και η έξοδος από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις που καθηλώνουν την κοινωνία επιβάλουν ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που πρέπει να διεκδικηθεί.

Είναι απολύτως αναγκαίο να προστατευθούν οι εργασιακές σχέσεις, η μισθωτή
εργασία, αλλά και να υπάρξει εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. Η εφαρμογή
του Μνημονίου αποδυναμώνει ή και καθηλώνει την αμοιβή της μισθωτής εργασίας για αυτό και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αλλάξει πορεία και να στηρίξει τους ανθρώπους της εργασίας.

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη - Υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα από τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου για τους Ρομά

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με το ψήφισμα για την "Κατάσταση των Ρομά και την ελευθερία κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε:

 «Την απόλυτη υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, εκφράζουν τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν στο ΕΚ που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση και τις διώξεις των Ρομά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπροστά στις γενικευμένες αντιδράσεις αποφάσισε να ... συγκροτήσει ειδική ομάδα για να μελετήσει το πρόβλημα!! Νομίζουν ότι έτσι θα κατευνάσουν την γενική κατακραυγή για την πολιτική των διακρίσεων και θα την περιορίσουν στις αποφάσεις της Γαλλικής και της Ιταλικής κυβέρνησης που απελαύνουν τους Ρομά.

7 Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Δράσης της ΠΣΟ συμμετοχή του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις στην Αργεντινή

Στα πλαίσια της 7ης Σεπτέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης της ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ έπειτα από πρόσκληση της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Αργεντινής συμμετείχε σε εκδήλωση - κινητοποίηση που διοργάνωσαν διάφορα Συνδικάτα έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στο Buenos Aires.
Εκδήλωση με θέμα : Αλληλεγγύη στον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας. Στην μαζική αυτή εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικό δρόμο. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Η σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής έρχεται να αποδυναμώσει την ενωτική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς σε μια στιγμή που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωσή της στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του μνημονίου. 
Ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιμάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικα. Ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή;

70 χρόνια από την δολοφονία του Λέοντα Τρότσκυ- Ένας επαναστάτης από το μέλλον Του Σάββα Μιχαήλ

70 χρόνια από την δολοφονία του Λέοντα Τρότσκυ


  
Ένας επαναστάτης από το μέλλον

  Του Σάββα Μιχαήλ


Τι σημασία μπορεί να έχει σήμερα, το 2010, για μιαν εργατική τάξη αντιμέτωπη με τις προκλήσεις της χειρότερης παγκόσμιας κρίσης στην Ιστορία του καπιταλισμού,  ο φόνος στο Μεξικό, πριν εβδομήντα χρόνια, του εξόριστου μπολσεβίκου ηγέτη Λέοντα Τρότσκυ;


Το ερώτημα μπορεί να μην έχει νόημα για όσους έχουν σβήσει με μονοκοντυλιά την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, ή  επιλέγουν μια στρεβλή εικόνα που συντηρεί τις αντικομμουνιστικές ή σταλινικές προκαταλήψεις τους ή κηρύσσουν την ιστορική αμνησία, στο όνομα τάχα μιας «επανίδρυσης»  ενός «κομμουνισμού» άμεμπτου από το «προπατορικό αμάρτημα» της πρώτης νικηφόρας εφόδου στον ουρανό το 1917, της τραγωδίας που ακολούθησε και της διάλυσης της χώρας των Σοβιέτ το 1991. Η εργατική τάξη, όμως, και προπαντός η επαναστατική της πρωτοπορία δεν μπορεί να προχωρήσει λοβοτομημένη και χωρίς Ιστορία.

Ο αντικομμουνιστής Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος του Λ.Ορθόδοξου Συναγερμού στην Περιφέρεια Αττικής την ίδια ώρα που ο Α.Αλαβάνος ονειρεύεται νίκη στις εκλογές ! Σχολιάζει ο Red Star



Ο βασιλοχουντικός Καρατζαφέρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής του Άδωνι Γεωργιάδη, αγαπημένου μαϊντανού των Μ.Μ.Ε. και γνωστού κομμουνιστοφάγου. «Θα είμαστε από εκείνους που στις 7 Νοεμβρίου θα γελάμε» δήλωσε ο Καρατζαφύρερ, μεταξύ άλλων σαχλαμάρων...

Την ίδια ώρα ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωνε την δικιά του υποψηφιότητα, γράφοντας στα παλιά του παπούτσια τον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε φιλότιμες προσπάθειες συμβιβαστικής λύσης.Ο Α. Αλαβάνος τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας περιφέρειας στην Αττική που θα αντιπαρατάσσεται στην κυβέρνηση του μνημονίου ! 

Φιλοδοξεί ο Α.Αλαβάνος να κερδίσει την Περιφέρεια ,με μόνη υποστήριξη  του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και 3,4 συνιστωσών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ;;;

Ικαρία :Κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ ! ΟΛΟΙ μαζί εναντίον του Κ.Κ.Ε.

Αντιγράφουμε τόσο από το σάιτ «Nikaria.gr», όσο και από το σάιτ του «Radio Armonia» της Σάμου:
*
«Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κου Χρήστου Σταυρινάδη, που θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας.
"Πιστεύω πως η Ικαρία μπορεί να οδηγηθεί σε καινούργιο δρόμο επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων της και για το λόγο αυτό αποδέχτηκα τις προτάσεις των συμπατριωτών μου να τεθώ επικεφαλής μιας κοινής προσπάθειας. Την προσπάθεια αυτή καλώ να στηρίξουν όλοι οι ενεργοί πολίτες, πολιτιστικές, πολιτικές κινήσεις και πολιτικά κόμματα, με σεβασμό στις προσωπικές απόψεις και στις διαφορετικές πολιτικές ταυτότητες με κοινό όμως στόχο την πρόοδο του τόπου μας και την αλλαγή της μοίρας της Ικαρίας μας", αναφέρει, με ανακοίνωσή του, ο κ. Σταυρινάδης.
Η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΝ».
*
Οπα! Τι έγινε ρε παιδιά; Ολοι μαζί; Ισχύει;
Και οι του Μνημονίου και οι «κατά» του Μνημονίου, τα βρήκατε; Και οι «προοδευτικοί» και οι ακροδεξιοί, τα συμφωνήσατε; Και οι «αριστεροί» και οι «δεξιοί», σε δι(α)κομματική συμμαχία;
Και εναντίον ποιου, παρακαλώ; Μα είναι προφανές:
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ ενώθηκαν σε κοινό υποψήφιο στην Ικαρία εναντίον του... ΚΚΕ!

36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Τα ολυμπιακά ακίνητα να αποδοθούν στο λαό. Παρέμβαση του Θ. Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού

Η κυβέρνηση μεθοδεύει την παράδοσή τους στους μεγαλοεπιχειρηματίες
  • Με άρθρο που περιέχεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο συζητείται στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η κυβέρνηση προωθεί τη συγχώνευση της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» με την «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης» (ΕΤΑ), ανοίγοντας το δρόμο για την αλλαγή χρήσης γης των ολυμπιακών ακινήτων για να παραδοθούν στο κεφάλαιο.
  • Το ΚΚΕ είχε επισημάνει τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα που είχαν οι υψηλές κρατικές δαπάνες, τα δισεκατομμύρια για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Γι' αυτό θεωρεί ότι η γη, αλλά και τα ολυμπιακά ακίνητα είναι λαϊκή περιουσία και πρέπει να χρησιμοποιηθούν από το λαό.Νέα ρύθμιση για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο, προωθεί η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που δεν έχουν ακόμα περάσει στην κυριότητα ή τη διαχείριση των ιδιωτών.

Ψήφος στα 16: η νέα μεταπολίτευση;




Θεόδωρος Α. Κουτρούκης


Επικ. Καθηγητής
Πανεπιστημίου Αιγαίου
www.epohi.gr



Η κρίση που διέρχεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα τους τελευταίους μήνες, μετά την ανάδυση φαινομένων ευρείας διαφθοράς και την προσφυγή της χώρας σε διαδικασίες διεθνούς οικονομικού ελέγχου (μηχανισμός στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ), έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση για την αδήριτη ανάγκη ανανέωσης του. 
Ο εμπλουτισμός της δημοκρατίας μας θα απαιτούσε την ζωογόνο συνεισφορά  του νεανικού εκλογικού σώματος, το οποίο συνήθως τηρεί παθητική στάση ή αποστασιοποιείται από τα κοινά.
Το τμήμα του πληθυσμού που ανήκει στις ηλικιακές κλάσεις των 16 και 17 χρόνων είναι κατά κανόνα άφθαρτο, δεν έχει ακόμη «μολυνθεί» από τη νόσο της  κομματικής εξάρτησης, ούτε έχει προστρέξει στην πολιτική διαμεσολάβηση για τις συναλλαγές του με το δημόσιο τομέα. 

Τελευταία προσπάθεια να συμφωνήσουν σε κοινό υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής καταβάλλουν σήμερα το πρωί (9 π.μ.) στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Κωστούλας-www.tvxs.gr

Ο ΣΥΝ κατέληξε στην υποψηφιότητα του εργατολόγου, Αλέξη Μητρόπουλου, διατυπώνοντας τη θέση -στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ότι θα μπορούσε να συγκαταθέσει, εφόσον εξασφάλιζε ομοφωνία, μία υποψηφιότητα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του σχήματος, Θοδωρή Δρίτσα, ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα συνοδευόταν από τουλάχιστον έναν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, προερχόμενο από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο.



Από την πλευρά τους, οι συνιστώσες που συγκροτούν το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης επανέλαβαν την πάγια θέση τους υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Αλέκου Αλαβάνου και τόνισαν ότι θα συμφωνούσαν εναλλακτικά με αντίστοιχες υποψηφιότητες είτε από τη συγγραφέα Νάντια Βαλαβάνη, είτε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές: μαύρο σε ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ

Του Τάκη Γιαννόπουλου-www.xekinima.org



Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη. Αποτελούν την πρώτη ευκαιρία για μαζικό μαύρισμα της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των πολιτικών τους από τους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα.


Με την εφαρμογή του Καλλικράτη όχι μόνο οι περιφέρειες δεν θα είναι τοπικές κυβερνήσεις και οι μεγαλύτεροι δήμοι πιο ισχυροί αλλά θα βαθύνει η διάλυση σε ότι έχει απομείνει από το πάλαι ποτέ κοινωνικό κράτος πχ παιδικοί σταθμοί, σχολεία, προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι κα, θα απολυθούν δεκάδες χιλιάδες δημοτικοί και νομαρχιακοί υπάλληλοι με το κλείσιμο 4000 δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ η δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης αφενός θα παραλύει τους δήμους ακόμα και για τα στοιχειώδη όπως ηλεκτροφωτισμός και καθαριότητα και αφετέρου θα τους οδηγεί σε διαρκείς αυξήσεις των δημοτικών τελών που θα μεταφέρουν για μια ακόμη φορά τα βάρη στους δημότες.

KKE: Πρόσκληση χωρίς αποδέκτες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ-www.prin.gr

Η αλήθεια ότι δεν στέλνει κανείς πρόσκληση στον εαυτό του, ισχύει όσο και ότι η κοινή δράση προϋποθέτει δύο τουλάχιστον μέρη. Τα αυτονόητα αυτά πάντως δεν φαίνεται να ισχύουν για το ΚΚΕ, που την προηγουμένη εβδομάδα απηύθυνε έκκληση «συμπόρευσης» και «κοινής δράσης» μέσω καλέσματος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Αλ. Παπαρήγα.


Στην πραγματικότητα, το Κομμουνιστικό Κόμμα κάλεσε σε εκλογική ενίσχυση των συνδυασμών του στις τοπικές εκλογές, επενδύοντας παράλληλα, σε φραστικό τουλάχιστον επίπεδο, στη γενική λαϊκή απαίτηση για ενότητα της Αριστεράς απέναντι στην επίθεση.

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Λίγους μήνες μόνο μετά την πρόσδεση της χώρας στο περίφημο μνημόνιο, τα αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία είναι ζοφερά.
Η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, την κρίση και την φτώχεια. Η ανεργία παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.  Και η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει έσοδα με κάθε τρόπο, έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας, που εξανεμίζει ότι απέμεινε από τα εισοδήματα των εργαζομένων.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και στοιχεία, για να περιγράψει κανείς την κατάσταση.
Είναι πια ορατή γύρω μας η απόγνωση, η απελπισία και η ανασφάλεια που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία.
Και το χειρότερο είναι ότι από αυτή την κατάσταση, δεν διαφαίνεται ορατή διέξοδος.