Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Γιατί το Πορτογαλικό Αριστερό Μπλόκο έχασε την μισή εκλογική του δύναμη; Μαρίζα Ματιάς: Όσοι διαδήλωναν δεν πήγαν να ψηφίσουν...


Τσερεζόλε Ε.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/06/2011


    Η Μαρίζα Ματιάς, ευρωβουλευτής του πορτογαλικού Μπλόκο, μίλησε στην "Αυγή" της Κυριακής για τις εκλογές στην πατρίδα της, την επικράτηση των συντηρητικών σοσιαλδημοκρατών, καθώς και τη μεγάλη υποχώρηση του κόμματός της.


    - Τελικά η δεξιά επικράτησε πολύ άνετα των σοσιαλιστών, παρά τις δημοσκοπήσεις που έφερναν τους τελευταίους να βρίσκονται πολύ κοντά στους σοσιαλδημοκράτες...
    Πράγματι, όλες οι δημοσκοπήσεις μάς έλεγαν ότι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες βρίσκονταν πολύ κοντά... Και το θέμα αυτό επηρέασε την πολιτική συζήτηση, γιατί οι δημοσκοπήσεις επηρεάζουν τους όρους της. Οι πάντες προεκλογικά αναρωτιόμασταν, ακριβώς λόγω των δημοσκοπήσεων, ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ενώ, όπως είδαμε από τα αποτελέσματα, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη υπέρ των σοσιαλδημοκρατών...

    - Η αριστερά δεν τα πήγε καλά στις εκλογές...
    Οι εκλογές αυτές ήσαν πολύ δύσκολες για την αριστερά λόγω των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και εντέλει δεν κατάφερε να περάσει το μήνυμά της κατά της συμφωνίας με την Κομισιόν, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Τα τρία κόμματα που είναι υπέρ της συμφωνίας συγκέντρωσαν 87%, κάτι που σημαίνει ότι η αντίθεση στη συμφωνία αυτή, δηλαδή η δική μας στάση, συγκέντρωσε 13%. Και μπορεί το ΚΚ να διατήρησε τη δύναμή του, δεν μπορούμε ωστόσο να πούμε το ίδιο για εμάς.

    Η πατρίδα ως playmate;..Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.


    Η πατρίδα ως playmate;..
    Δεν αντέχω ωρέ σύντροφοι αυτούς τους έσχατους καυγάδες για την πατρίδα. Αναγουλιάζω. Την έχουνε βγάλει στο σεριάνι και τη φωτίζουνε σαν playmate της χρονιάς. Σα γκόμενα στηριγμένη στο μπράτσο του καθενός που έχει έστω και μερικά δευτερόλεπτα μικρόφωνο. Μου 'ρχεται στο νου εκείνος ο στίχος «και μια σημαία σ' ένα μπαλκόνι, αλλάζει χρώματα και με σκοτώνει...». Ο Γ.Α.Π. βαράει τη γροθιά στο τραπέζι και θυσιάζει την προίκα του γι' αυτήν. Ακροδεξιοί αληταράδες την προσδιορίζουν ως αντίλογο σε κάθε αλλόχρωμο, αλλόδοξο, Πακιστανό ή απλώς κόκκινο γείτονά τους με το μυαλό στα κάγκελα σφηνωμένο. Μόνο που έχουν σχήμα αρχαίων κιόνων οπότε η αρχαιοπρεπής μέγκενη αξίζει την α-νοησία. Κάτι άλλοι ταυτίζουν την πατρίδα με την άρχουσα τάξη της, την οποία με περισσή ευκολία σαν το ξίδι κι όχι το κρασί του '21, τη βαφτίζουν πότε αμερικάνικης καπιταλιστικής σχολής, πότε γερμανικής κι ενίοτε εξωτικής εξουσιαστικής καταγωγής.
    Η πατρίδα κατάντησε playmate.

    Το καθεστώς του Παπανδρέου προετοιμάζει δημοψήφισμα και αλλαγές που θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και θα αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το Μνημόνιο.ΠΡΟΣΟΧΗ σύντροφοι !


    Αναδημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου από το www.topontiki.gr.


    thumb
    Το δημοψήφισμα θα γίνει και θα σημαίνει το τέλος της με­ταπολίτευσης και την αρχή ενός νέου πολιτικού κύκλου, επισημαίνει στο «Π» ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, θυμίζοντας ότι και η μεταπολίτευση ξεκίνησε με δημοψή­φισμα. Όπως επισημαίνουν κυβερνη­τικά στελέχη με έκδηλη αγωνία, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πέσει μέ­σα στο επόμενο τρίμηνο, στις αρχές του φθινοπώρου ο πρωθυπουργός έχει μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα προκειμένου να αλλάξει άρδην το πολιτι­κό σκηνικό.
    Ο Γ. Παπανδρέου, όπως υπαινίχθη­κε και στο Υπουργικό Συμβούλιο, δεν επιθυμεί ένα δημοψήφισμα που θα σχετίζεται με την οικονομική κρίση και τις δανειακές συμβάσεις της χώ­ρας, ούτε τη θεμελιακή απόφαση της παραμονής στο ευρώ, αλλά θα αφορά τη θεσμική συγκρότηση της χώρας και την αλλαγή της δομής του πολιτικού σκηνικού.

    ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ.Αγώνας με σχέδιο και προοπτική για την ανατροπή της βαρβαρότητας.


    • Συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις της χώρας
    • Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια
    • Πειραιάς: 11 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
    • Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
    • Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
    Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της ΕΕ. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος.

    Και ναι ! Επιτέλους ! Ο Αλαφούζος το ΣΚΑΙ και η Καθημερινή μας ενημερώνουν ότι το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνει το ΚΚΕ !!! Γράφει ο Red Star.

    "Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%"



    Αυτή την παράγραφο που έγραψαν τα τσιράκια του Αλαφούζου, ως αναφορά στο γκάλοπ-Βαρόμετρο της Public Issue.Το συγκρότημα του ανθρώπου που έχει βρομίσει και καταστρέψει με τα σαπιοκάραβα το θαλάσσιο πλούτο πολλών ωκεανών παγκοσμίως, τσουβαλιάζει όλα τα "μικρά" κόμματα στο υποτιμητικό ...υπερβαίνουν το 3 %.Δηλαδή το τρίτο κόμμα στο γκάλοπ Κ.Κ.Ε που το εμφανίζει στο 11 %, το μόνο κόμμα με τόσο μεγάλη ποσοστιαία αύξηση το βάζει ίσα με τους...Οικολόγους που πιάνει 3,5%.Τόσο απλά.Πονάει που είναι τρίτο κόμμα και η διαφορά από το ΠΑ.ΣΟ.Κ μέσα σε 20 μήνες έπεσε από 37,5 ποσοστιαίες μονάδες στις 16 ! Και από την αναλογία 6 Πασόκων 1 Κουκουέ  τείνουμε προς το 2 Πασόκοι προς 1 Κουκουέ...