Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGΑ.Πέφτουν τα κόμματα που στηρίζουν Παπαδήμο.Ισχυρό το Κ.Κ.Ε. στην τρίτη θέση με άνοδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011.Σημαντικά κέρδη για την ΔΗ.ΑΡΙ.Άνοδος και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




Σε έρευνα της εταιρείας GPO για την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGΑ ,τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής : (Στην παρένθεση η διαφορά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας). Είναι η πρώτο γκάλοπ του  Δεκεμβρίου.
Ν.Δ                                        21,5 % (-0,8)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                15,3 % (-0,2)
Κ.Κ.Ε                                      10,0 % (+0,2)
ΛΑ.Ο.Σ.                                    7,1 % (-0,8) 
ΔΗΜ.ΑΡΙΣ .                              6,3 % (+3,6)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                 6,1 % (+1,3)
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.                          3,0 % (+0,6)
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧ.                       2,3 % (+0,3)
Π.ΑΡΜΑ.Π.                               0,8 % (-0,8)
Άλλο Κόμμα/Λευκά/Άκυρα/Αποχή              17,5 % (-2,2)
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ                      10,1 % (-1,2)


Red Star

7 σχόλια:

kolokotronis είπε...

10% το ΚΚΕ στην εκπομπή του Πρετεντέρη(!), με 27% αδιευκρίνιστη ψήφο, πράγμα που σημαίνει, πως με την αναγωγή το πραγματικό ποσοστό του είναι περίπου 13,5%!
Πολύ καλά μαντάτα!!!

Red Star είπε...

Ακριβώς έτσι είναι.Σε όλες τις δημοσκοπήσεις της GPO, το 10% είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πάρει ποτέ το Κ.Κ.Ε. κάτι που δείχνει την σταθερή ανοδική του πορεία.Επίσης το 15,3 % είναι το μικρότερο ποσοστό για το ΠΑ.ΣΟ.Κ που έχει δείξει η GPO.Γίνονται και άλλες έρευνες αυτές τις μέρες.Νομίζω ότι το 12,7 % με τάσεις ανόδου που βγάζω και εγώ ως μέσο ποσοστό του Κ.Κ.Ε με +- 1,3 στατιστικό σφάλμα,βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα που δεν μπορούν να αποκρύψουν οι δημοσκόποι (πέρα του ΣΚΑΙ και της Public Issue που επιμένει ότι το Κ.Κ.Ε. είναι ...τέταρτο κόμμα με 11 % πίσω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 12 %...Στο επόμενο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ που έρχεται σύντομα θέλω να δω πως θα μπαλώσουν την έρευνα του Νοεμβρίου...(αν την μπαλώσουν βέβαια γιατί ο Αλαφούζος βγάζει αφρούς για το Κάπα Κάπα...)

haridimos είπε...

Μια διόρθωση, το 17,5% δεν είναι 'λευκό-άκυρο-αποχή' αλλά "άλλο-λευκό-άκυρο-αποχή'.
Συνεπώς η αδιευκρίνιστη δεν είναι 17,5+10,1 αλλά κάτι (πόσο ? άγνωστο) παρακάτω

kagemusha είπε...

Red Star θα ηθελα να μου σχολιασεις αυτο το πρωτοσελιδο
http://news247.gr/newspapers/Afternoon/dimokratia/dhmokratia.1525297.html?service=fullwidth
αναφερομαι φυσικα σε αυτο που λεει, οτι δημοσκοπησεις βγαζουν το ΠΑΣΟΚ τριτο κομμα κατω απο το ΚΚΕ(φυσικα το αναφερει ως..."κινημα" για ψυχολογικους λογους!!!).
Υπαρχει τετοιο πραγμα κατι την γνωμη σου?? Ευχαριστω!

Red Star είπε...

@haridimos

Σωστά.Το διορθώνω.Είναι η ιδιαιτερότητα της GPO να θεωρεί ως αδιευκρίνιστη ψήφο την ψήφο προς τα λοιπά κόμματα.Καταγράφει μέχρι και το Άρμα Πολιτών και από εκεί και πέρα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπούς τους βάζει στα Λ/Α/Αποχή.Γι'αυτό και δεν έκανα αναγωγή όπως εσφαλμένα είχα κάνει τον Σεπτέμβρη.Θα προσπαθήσω να μάθω το ποσοστό από γνωστό μου στην GPO.Πάντως εγώ υπολογίζω σε 5,5- 6 % περίπου τα λοιπά κόμματα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Χ.Α.,ΣΠΙΘΑ, ΚΚΕ(μ-λ).Λεβέντηδες, Βεργήδες, απόστρατους αξιωματικούς κλπ.Αν ισχύει κάτι τέτοιο η αναγωγή θα έβγαζε Οπότε το Κ.Κ.Ε. ας πούμε είναι λίγο κάτω από 13 % ,το ΠΑ.ΣΟ.Κ λίγο κάτω από 20 % ,η ΝΔ στο 28 % και ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΔΗ.ΑΡΙ.από 8%

Red Star είπε...

@kagemusha

Γνωρίζω το γκάλοπ στο οποίο αναφέρεται η Δημοκρατία.Μάλιστα έχουν διαρρεύσει και αλλού στοιχεία που δείχνουν ότι στην Β' Αθήνας το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι έκτο κόμμα μετά από Ν.Δ-Κ.Κ.Ε.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΔΗ.ΑΡΙ.

Θα έχεις διαπιστώσει πως υπάρχουν εταιρείες που το Νοέμβριο έδιναν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ 11-12 % και άλλες 13-15 % (όπως η GPO). Πέρα από τις VPRC και PUBLIC ISSUE που κάνουν εκτίμηση ψήφου και αναγωγές από μόνες τους και δίνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 18-19 %.Η αλήθεια είναι πως όταν είσαι δημοσκόπος και βλέπεις πως ένα κόμμα του 44 % έχει χάσει 30 μονάδες σε 2 χρόνια και έχει συνεχώς πτωτικές τάσεις ,τραβάς τα μαλλιά σου και προβληματίζεσαι.Επίσης προβληματίζεσαι με την ευκολία που τιμωρεί ένας ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ του 2009 τηλεφωνικά το κόμμα του και δηλώνει ότι θα ρίξει πχ Κουβέλη, ενώ από άλλα που σου λέει κατά βάθος ξέρεις πως είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ και δεν πάει ας πούμε τον ΓΑΠ και προτιμά Βενιζέλο.Πρέπει να τα ζυγίσεις όλα αυτά για να μην τρελαθείς.Πόσο μάλιστα αν ο δημοσκόπος ο ίδιος είναι ΠΑΣΟΚΟΣ.Αληθεύει λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται τρίτο σε μια ως τώρα έρευνα (δεν αναφέρω όνομα εταιρείας για να μην τραβιόμαστε νομικά).Έρευνα που ΔΕΝ έχει δημοσιευτεί.

Αλλά αν θέλεις την γνώμη αυτό ΔΕΝ ισχύει (ακόμα) γιατί είναι μόνο μια έρευνα που το λέει.Εκεί πάει το πράγμα σύμφωνα με τις τάσεις αλλά ακόμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει μια μικρή διαφορά με το Κ.Κ.Ε. κυρίως λόγω επαρχίας και παραμένει δεύτερο κόμμα.

Στην Αττική ως περιφέρεια, το έχω γράψει σε σχόλιο μου το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι τρίτο κόμμα καθαρά και το Κ.Κ.Ε. αλλά και ΣΥΡΙΖΑ ,ΔΗ.ΑΡΙ έχουν υψηλά ποσοστά.

Ας μην βιαζόμαστε όμως.Ας δούμε ποιο ΠΑ.ΣΟ.Κ θα κατέβει στις εκλογές.Με ΓΑΠ αρχηγό και τους υπόλοιπους μαζί να τον στηρίζουν ;

Με Βενιζέλο αρχηγό και ΓΑΠ-λοιποί δελφίνοι να να τον στηρίζουν ;

Ή μήπως ως τις εκλογές έχει γίνει ένα κόμμα με αρχηγό Παπαδήμο που θα το στηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όπως γράφει η καλά ενημερωμένη REAL NEWS ;

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ έκτο πολιτικό βαρόμετρο που θα το βγάλω στα μέσα Δεκέμβρη.

Εν κατακλείδι παραμένω στην σημερινή εικόνα που υπάρχει και σε όσα έγραψα στο 5ο έκτακτο πολιτικό βαρόμετρο :



Η εμμονή του ΓΑΠ να παραμείνει Πρόεδρος του Κινήματος σε συνδυασμό με τις διαφορετικές προσωπικές στρατηγικές που χαράζουν οι Πράσινοι δελφίνοι έχουν γκρεμίσει κάθε ελπίδα να παραμείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε αξιοπρεπή ποσοστά.Ακόμα και το σημερινό βαρόμετρο δείχνει ένα μέσο ποσοστό αισιόδοξο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Πλέον έχουν απομείνει οι πλέον φανατικοί ή αυτοί που μηχανικά λένε ότι στηρίζουν ΠΑ.ΣΟ.Κ έχοντας στο μυαλό τους ο καθένας ένα άλλο κόμμα.Κάποιοι το ΠΑ.ΣΟ.Κ του ΓΑΠ,κάποιοι του Βενιζέλου ,λιγότεροι κάποιων άλλων...Λόγω αυτής της αβεβαιότητας και ρευστότητας το περιθώριο σφάλματος που δίνω είναι υψηλό για τα μεγέθη του σημερινού ΠΑ.ΣΟ.Κ και είναι +-1,8 %.Το μέσο ποσοστό σήμερα το υπολογίζω στο 17,8 % (16-19,6%)

Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2011/11/5-red-star-57.html#ixzz1fl4EMbfR

Red Star είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.