Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ- Και εμπλοκή Ξυνίδη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου;


Και εμπλοκή Ξυνίδη στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου;

thumb
Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να καλέσουν τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου οι βουλευτές της Ν.Δ., μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής» για εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η λιμενική επιτροπή του Λάγος, στην οποία συμμετείχε ο κ. Ξυνίδης, εκλήθη στις 2 Απριλίου 2001 να λάβει θέση για τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης. Η λιμενική επιτροπή με την ψήφο του κ. Ξυνίδη αποφάσισε ομόφωνα τον αποχαρακτηρισμό δύο τμημάτων τα οποία αποδίδονται στη Μονή. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως «στους προτεινόμενους προς αποχαρακτηρισμό χώρους δεν υφίστανται λιμενικά έργα, ούτε προβλέπεται στο ορατό μέλλον να εκτελεστούν τέτοια».

«Ο λαός μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια για το ασφαλιστικό» λέει το ΚΚΕ

Ο λαός πρέπει να παλέψει για να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προτείνει σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ έχει ως εξής: "Η κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους της, ΕΕ και ΔΝΤ, υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού. Με απίστευτο θράσος λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα: Θα δουλεύεις τουλάχιστον για 40 χρόνια αδιαλείπτως για να λάβεις ένα επίδομα αντί για σύνταξη που δεν θα είναι το 50% της σημερινής σύνταξης αλλά το 60%!

Προκαλεί η αποφυλάκιση Κορκονέα


Η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, έστω με τυπικούς περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης 18μηνου προφυλάκισής του, αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα κόλαφο για τον τρόπο που λειτουργεί στη χώρα η Δικαιοσύνη. 

Ο δικηγόρος του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, εκμεταλλευόμενος τα αποκαλούμενα «παραθυράκια» στα πλαίσια της νομικής διαδικασίας, αλλά και της συνεχιζόμενης δίκης στην Άμφισσα, κέρδισε πολύτιμο χρόνο, έτσι ώστε ο πελάτης του και ο συγκατηγορούμενός του να επωφεληθούν από την πρόνοια του νόμου για το 18μηνο.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι η παραγγελία του εισαγγελέα να παραμείνουν εντός της πόλης της Άμφισσας οι δύο κατηγορούμενοι -όρος που κατά τον νόμο είναι περιοριστικός- στην ουσία δεν υφίσταται. Σύμφωνα με την ποινική δικονομία, ο Κορκονέας δεν είναι δυνατό να προφυλακιστεί εκ νέου, και ως εκ τούτου δυνητικά μπορεί και να εγκαταλείψει την Άμφισσα ή «ακόμη και να φύγει στο εξωτερικό, αν διαθέτει τα χρήματα», παραδέχονται κυνικά νομικοί κύκλοι που εμπλέκονται στη δίκη.

Δήλωση Φώτη Κουβέλη εκ μέρους της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ

Υποστηρίξαμε  σταθερά και προσπαθήσαμε  να σας πείσουμε ότι η  επιμονή στη διατήρηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας  στην κοινωνία, μας καθηλώνει και μας οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα.
Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση  πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία.

Για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση


(ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ)
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη έκδοση. Αποτελεί συλλογή κειμένων του Β. Ι. Λένιν που γράφτηκαν σε μια μεγάλη χρονική περίοδο, από τις πρώτες μέρες επικράτησης της Σοβιετικής Εξουσίας μέχρι το θάνατό του. Στα κείμενα περιλαμβάνονται ομιλίες σε συνέδρια του κόμματος των μπολσεβίκων και των Σοβιέτ, μπροσούρες και άρθρα που αφορούν ζητήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Αποτυπώνουν την επαναστατική γραμμή του Λένιν και του κόμματος των μπολσεβίκων, σε μια εποχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο αναγνώστης μέσα από τα έργα του μεγάλου επαναστάτη μπορεί να παρακολουθήσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Σοβιετική Εξουσία, το διάλογο που γινόταν και τις λύσεις που επιλέγονταν.