Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τους κυβερνητικούς χειρισμούς & την παρέμβαση Ραϊχενμπαχ


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



Οι κόκκινες γραμμές της νέας συγκυβέρνησης, όπως και αυτές που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψευδεπίγραφες και για εσωτερική κατανάλωση.
Τις κόκκινες γραμμές μπορεί και πρέπει να τις θέσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την οργάνωση και την απόφασή τους να βάλουν τέλος στις θυσίες για την ευρωζώνη και την ΕΕ, για την κρίση και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Σχόλιο από το KKE σχετικά με τα μνημόνια



Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ που θα έφερνε ανακούφιση στο λαό ήταν και παραμένει τέχνασμα. Το μόνο που γίνεται είναι η στήριξη από την ΕΕ τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων.  
Τόσο οι τοποθετήσεις παραγόντων της ΕΕ όσο και οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και τη στάση της κυβέρνησης


Εν μέσω δηλώσεων εκ μέρους ευρωπαίων αξιωματούχων καταφθάνει η τρόικα στη χώρα μας κάνοντας σαφές πως δεν συζητάει κανενός είδους επαναδιαπραγμάτευση. Ενθαρρυμένη από την παθητική στάση της συγκυβέρνησης στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής, την επιστολή του πρωθυπουργού, αλλά και τις δηλώσεις των λοιπών  μνημονιακών  εταίρων  θέτει ζήτημα περαιτέρω μείωσης των μισθών και προετοιμάζει τους όρους λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ - ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ



Η φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια μαζί με τα άλλα προβλήματα οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Έχουν φτάσει ήδη τα εκκαθαριστικά της εφορίας με εξοντωτικά ποσά φόρων. Δραματική είναι η κατάσταση ανέργων που με βάση τα τεκμήρια, αν έχουν ένα σπίτι ή και ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσουν, όπως και υπερχρεωμένες οικογένειες που ενώ δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο, τους έρχεται τώρα και το ραβασάκι της εφορίας.
Τα «χαράτσια» όμως δεν τελειώνουν εδώ.

«Διαβούλευση» για τη διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία - Στρώνουν το έδαφος για νέες αντιλαϊκές μεθοδεύσεις

 Στη «διαβούλευση» που οργανώνει, αυτό το διάστημα, η συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - γίνεται υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ - σχετικά με τη διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι στοχεύει, «μέσα από ένα στημένο"διάλογο" με τους φορείς, να προχωρήσουν τα τρία σχέδια που προβάλει το υπουργείο και να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη της περιοχής για μείωση των αρδευόμενων καλλιεργειών της Θεσσαλίας και πάγωμα του έργου της εκτροπής του Ανω ρου του Αχελώου».

Η ανακοίνωση σημειώνει: «Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί 30 χρόνια αντί να διαθέσουν κονδύλια για να σχεδιάσουν την ορθολογική αξιοποίηση και προστασία των υδάτινων πόρων, τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, την προστασία από τις απώλειες στα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, αξιοποίησαν τη λειψυδρία για να περιορίσουν τις αγροτικές καλλιέργειες και να επιβάλουν δυσβάσταχτες τιμές στο νερό ύδρευσης και άρδευσης

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ


Περιοδεία στα μικρομάγαζα Ελλήνων και μεταναστών
Κλιμάκιο με επικεφαλής τη βουλευτή Δ. Μανωλάκου συζήτησε για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και το ρόλο της φασιστικής οργάνωσης στην τρομοκράτηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού.





Στο πλευρό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, αλλά και όλων των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου,μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.
Αφορμή για την περιοδεία έδωσε το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή, όπου ομάδες φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν σε μετανάστες που διατηρούν καταστήματα στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στο Ρέντη και απαιτούσαν με διορία 15 ημερών να τα κλείσουν και να φύγουν.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - Συνέχεια λαϊκών διαδηλώσεων με συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος



Οι διαδηλώσεις εναντίον του «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» αυξάνονται από το κίνημα αντίστασης (όπου συμμετέχει και το Παραγουανικό ΚΚ) που ξέσπασε από την πρώτη στιγμή του σχεδίου που στήθηκε για την αποπομπή του προέδρου Φερνάντο Λούγκο. Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παραγουάης γίνονται και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής άλλες προγραμματίζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Στην Παραγουάη έχει φτάσει επιτροπή του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) με επικεφαλής τον ΓΓ του OAS Μιγκέλ Ινσούλσα, ο οποίος συναντήθηκε χτες με τον «πρόεδρο» Φεντερίκο Φράνκο αλλά και τον πρόεδρο Λούγκο. Στόχος της αποστολής «η αξιολόγηση της κατάστασης», ενώ βάσει της εκτίμησης της επιτροπής OAS οι ΗΠΑ... θα καθορίσουν τη στάση τους.

Βέροια - προκλητική αθώωση μελών της Χρυσής Αυγής!


Ειρήνη Παπαχρυσοστομίδου,
Νάουσσα



Αθωώθηκαν τα 7 από τα 8 μέλη της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) στη Βέροια, που κατηγορούνταν για επίθεση στο καφενείο του Γ. Βραχνή.

Συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου το πρωί, άτομα της Χ.Α. έκαναν διανομή προεκλογικού υλικού στους δρόμους της Βέροιας, όπου συνεπλάκησαν με ομάδα αντιεξουσιαστών. Η Χ.Α. επανήλθε το απόγευμα οργανωμένα και με διάθεση αντιποίνων. Στοχευμένα, επιτέθηκαν στο καφενείο του Γ. Βραχνή – που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας μέλους αντιεξουσιαστικής ομάδας – όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν άσχετοι θαμώνες (άντρες και γυναίκες). Αποτέλεσμα ήταν υλικές ζημιές και ο τραυματισμός ενός πελάτη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του ECONOMIST.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ρητά και για τη χώρα μας το κεκτημένο της Συνόδου κορυφής της ΕΕ της 29ης Ιουνίου» σημαίνει εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και υπογραφή νέων ακόμα χειρότερων.
Αυτό θα φέρει και η απευθείας δανειοδότηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ κι αυτό συμφέρει τις τράπεζες, όχι τους λαούς, γιατί αυτοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν με σκληρές θυσίες την κρίση.

Θα τους ρημάξουμε στην ... «επαναδιαπραγμάτευση»!.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Τι θα κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;

Αν μείνουμε σε όσα έλεγαν προεκλογικά, αλλά και κατά τη συγκρότηση της μεταξύ τους κυβερνητικής τρόικας, θα κάνουν «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου...
Ετσι έλεγαν - και συνεχίζουν να λένε - στους εδώ, στους «ιθαγενείς»...
*
Για να μάθουμε, όμως, τι πραγματικά θα κάνει η συγκυβέρνηση, το προτιμότερο είναι να δούμε πώς η ίδια περιγράφει τα «μελλούμενα», τι δεσμεύεται ότι θα πράξει (αλλά και πώς το δεσμεύεται), όταν απευθύνεται όχι στον «λαουτζίκο», αλλά στους εταίρους και ευρω-συνομιλητές της.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Εδώ και 8 μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο δίνουν ένα ηρωικό απεργιακό αγώνα. Έναν αγώνα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στη συντονισμένη δράση των αστικών κυβερνήσεων και των δυνάμεων του κεφάλαιου για την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ.
Παρά τις 120 τρομοκρατικές απολύσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα η εργοδοσία του Μάνεση, παρά το «θάψιμο» ή τον ανοιχτό πόλεμο των αστικών ΜΜΕ, παρά την πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση της αστικής δικαιοσύνης που έκρινε την απεργία παράνομη, οι χαλυβουργοί επιμένουν να αντιστέκονται, να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς. Αρνούνται να «συνυπογράψουν» τη θυσία τους στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.
Αυτός ο αγώνας πρωτόγνωρης διάρκειας και αντοχής, έχει ξεσηκώσει όλο αυτό το διάστημα και ένα πρωτόγνωρο κύμα ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί λαός και εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων μας και η έκβασή του θα κρίνει πολλά στη δύσκολη περίοδο που ξανοίγεται μπροστά μας.
Σήμερα, αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί ακόμη πιο πλατιά και αποφασιστικά. Η εργοδοτική πλευρά και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει στήσει, αποθρασυμένοι και από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, προχώρησαν ήδη σε ανοιχτή βίαιη επίθεση ενάντια στην απεργιακή περιφρούρηση τραυματίζοντας τρεις απεργούς. Εκτιμούμε ότι αυτές οι κινήσεις θα επαναληφθούν με διάφορες μορφές. Γιατί αυτός ο αγώνας ενοχλεί! Όχι μόνο την εργοδοσία του Μάνεση , αλλά ολόκληρο το αστικό μπλοκ εξουσίας και την αντεργατική επέλαση που θέλει να συνεχίσει.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί σε συζήτηση εργαζόμενους, συνδικαλιστές, εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις, την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ, στις 7:30 το απόγευμα, στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Κίμωνος & Παγκάλου 11) προκειμένου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκφραστεί και να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό.· ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!
· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
· ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΚΚΕ: ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟN ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΕ.ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ISKRA!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ WWW.ISKRA.GR


Iskra αναδημοσιεύει από τον ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'' της Κυριακής (1/7/2012) την ανάλυση - απόφαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις πρόσφατες κρίσιμες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Παρασκευή 29/6/2012).
Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η ανάλυση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αν εξαιρέσουμε τις υπερβολές και αστοχίες ορισμένων εκ των κριτικών επιθέσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξαιρετική, άκρως ενδιαφέρουσα και κυρίως, κάτι που πολλές φορές απουσιάζει από κείμενα του ΚΚΕ (και γενικότερα της Αριστεράς), αποκαλυπτική,εμπεριστατωμένη και επιχειρηματολογημένη!
Επειδή οι εξελίξεις τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ γίνονται όλο και πιο τραγικές και επικίνδυνεςγια τους λαούς, είναι απόλυτα αναγκαίο όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς να μπορέσουν να βρουν ένα κοινό βηματισμό και ένα κοινό παρανομαστή επί των θεμάτων αυτών, ο οποίος θα επιτρέψει την ευρύτερη συμπόρευση και συνεργασία τους.
Και ένας τέτοιος κοινός τόπος μπορεί να είναι ένα αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, με σοσιαλιστικό ορίζοντα, του οποίου η υλοποίηση δεν θα έχει ως όριο και φράγμα ούτε το ευρώ ούτε την ΕΕ!!!
Ολόκληρο το κείμενο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στον Κυριακάτικο ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ'', έχει ως εξής: