Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ-Συνεχίζουν την απεργία τους οι εκπαιδευτικοί στο Σικάγο.

Από την χτεσινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών -AP Photo/M. Spencer Green

Για δεύτερη μέρα, συνέχισαν χτες την απεργία τους οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων του Σικάγου, στην πολιτεία Ιλινόις των ΗΠΑ, την τρίτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική περιφέρεια της χώρας, καθώς ούτε τη Δευτέρα υπήρξε κάποια συμφωνία ανάμεσα στους συνδικαλιστές και στις αρχές της πόλης σε ό,τι αφορά τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο δήμαρχος Εμάνουελ Ραμ, πρώην επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Εξηγήσεις για την Air Cia ζητά το ευρωκοινοβούλιο από δέκα χώρες και την Ελλάδα

Την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου επέλεξε το ευρωκοινοβούλιο για να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της συνενοχής πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο όργιο αυθαιρεσίας και κρατικής καταστολής που συνόδεψε τον λεγόμενο "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

Υπερψηφίζοντας σχετική έκθεση της Γαλλίδας ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ελάν Φλοτρ, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καλεί δέκα χώρες (Φινλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Πολωνία) να δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα αεροσκάφη της CIA που πραγματοποίησαν προσγειώσεις και απογειώσεις στο έδαφός τους μεταφέροντας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κρατουμένους σε μυστικές φυλακές της υπηρεσίας.

Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας: Μετέτρεψε σε «ίχνη» το ραδιενεργό φορτίο του Μάνεση!

Δεν ήταν «ραδιενεργά» τα απόβλητα της «Χαλυβουργίας», που μετέφερε πλοίο, το οποίο οι Ιταλοί υποχρέωσαν να επιστρέψει στο λιμάνι του Βόλου πριν κάποιους μήνες, ενώ είχαν σταλεί σε εκεί ειδικευμένη επιχείρηση για την αποθήκευσή τους. Αυτό υποστηρίζει με επιστολή της προς τον Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει και η επιστολή: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΕΑΕ έχει διενεργήσει έλεγχο στο λιμάνι του Βόλου και δε διαπιστώθηκε η παραμικρή ραδιενεργός ρύπανση. Τα υλικά στα οποία αναφέρεστε δεν είναι καθ' ουδένα τρόπο "ραδιενεργά απόβλητα", απλώς ενδέχεται να περιέχουν ελάχιστα ίχνη ραδιενεργών στοιχείων, η παρουσία των οποίων δεν δημιουργεί κανένα ραδιολογικό πρόβλημα στον πληθυσμό. Η διακίνηση των εν λόγω υλικών είναι νομοθετικά και πρακτικά ελεγχόμενη, τόσο από την ΕΕΑΕ όσο και από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των χωρών αποστολής ή/και παραλαβής».

KKE - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τα νέα μέτρα που συναποφασίζουν με την τροϊκα



Κυβέρνηση - ΕΕ ξαναστήνουν λαιμητόμο για μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικό, εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν ελπίζοντας σε ένα καλύτερο σενάριο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και στον ερχομό νέων σωτήρων.

Προκήρυξη του «Ξ» που μοιράζεται στις κινητοποιήσεις αυτών των ημερών-Πρέπει να πέσουν! Με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις να τους ανατρέψουμε !


To κείμενο σε pdf εδώ


Αυτός είναι λοιπόν ο Σαμαράς! Αυτός που θα εφάρμοζε «άλλες» πολιτικές... ο ψευτοπαλλικαράς που θα έβαζε, δήθεν, τους Ευρωπαίους στη θέση τους και θα «επαναδιαπραγματευόταν»… και θα «επέβαλλε» ανάπτυξη… και θα.. και θα… Ένας κοινός ψεύτης όπως και οι προκάτοχοί του. Ο δε Κουβέλης, ένας ακόμα πρώην αριστερός που ανέλαβε να διαχειριστεί το καπιταλιστικό σύστημα και μετατράπηκε σε όργανο του κατεστημένου.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη.



Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά, οφείλει να διερευνήσει και να πάρει δημόσια θέση για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη ότι αντιμετώπισε δολοφονική ενέδρα σε βάρος του.

Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σχετικό για την απόφαση του Δημάρχου Ορεστιάδας να μην συμμετέχει ο Δήμος στην πανελλαδική 48ωρη απεργία των Δήμων όλης της χώρας.


 Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ



Στο πρόσφατο έκτακτο συνέδριο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κάτω από την πίεση των άγριων περικοπών στις επιχορηγήσεις των Δήμων αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να προχωρήσουν οι Δήμοι όλης της χώρας 12 & 13 Σεπτέμβρη σε 48ωρη προειδοποιητική διαμαρτυρία με κλείσιμο των Δήμων.
Δυστυχώς όμως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Ορεστιάδας δεν θα πειθαρχήσει στην απόφαση του συνεδρίου , δεν θα συμμετέχει στην απεργία και θα παραμείνει ανοιχτός , αποδυναμώνοντας έτσι το αίτημα της κινητοποίησης για άμεση χρηματοδότηση .

ΝΕΟΝΑΖΙ "ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ" ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΙΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ!


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, "ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ" ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ, ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ "ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ" ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ


Με αιχμηρό αντικείμενο τραυμάτισαν δύο άγνωστοι Έλληνα που είχε μπει να κουρευτεί σε κουρείο ιδιοκτησίας αλλοδαπού μετανάστη στη Μεταμόρφωση, οι οποίοι αργότερα έβαλαν φωτιά στα έπιπλα του κουρείου προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.

ΣΥΡΙΖΑ: σε υπεύθυνους ρόλους η αξιωματική αντιπολίτευση

Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς αλλά και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει στόχο να σπάσει το πλαίσιο του μνημονίου χωρίς να θίξει την ένταξη σε ΕΕ και Ευρωζώνη και χωρίς αναμέτρηση με όλο το πλέγμα της εξάρτησης. Και με αυτή την κατεύθυνση προβάλλει σαν την εναλλακτική πολιτική δύναμη που θα «σώσει» τη χώρα και το λαό από την καταστροφή με την ανάληψη της διακυβέρνησης.
Ολο το προηγούμενο διάστημα και με αφορμή μια σειρά ζητήματα από την επίσκεψη Πέρες (πρόεδρος του Ισραήλ) και τη συνάντηση με Τσίπρα ως τους φοροφυγάδες της… Υδρας και από τις δηλώσεις Λαφαζάνη για τη «χρεοκοπία σαν όπλο των αδυνάτων» μέχρι τις διαμαρτυρίες για την άρνηση Γιούνκερ (πρόεδρος του Eurogroup) να συναντηθεί με τον Τσίπρα, ξετυλίγεται η όλη προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να «αποσαφηνίσει» προς όλες τις κατευθύνσεις τον… υπεύθυνο ρόλο της.

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ «ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ»!

 Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Την ώρα που η τεράστια αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της.
Την ώρα που η Τρόικα απαιτεί έξη μέρες εργασία και 11 ώρες ανάπαυση και οι άρρωστοι δεν βρίσκουν φάρμακα…
Την ώρα που προνήπια πετάγονται έξω από το σχολείο, μαθητές ψάχνουν τα… σχολεία τους που έχουν συγχωνευτεί…
Την ώρα που ξεπροβάλλει έντονα ο κίνδυνος να διδάξουμε σε παγωμένες αίθουσες και σε σχολεία χωρίς πόρους και χρηματοδότηση..
Την ώρα που η λαιμητόμος των απολύσεων και στην εκπαίδευση επικρέμεται απειλητική…
Αυτή την ώρα η κυβερνητική πλειοψηφία της ΔΟΕ που αρνήθηκε επίμονα και συστηματικά την οργάνωση ενός διαρκούς αγώνα του κλάδου ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και των περικοπών με αφορμή το νομοσχέδιο για την κακόφημη αξιολόγηση προκηρύσσει 24ωρη απεργία με το άνοιγμα των σχολείων! Διαλαλώντας, βέβαια, εμετικά προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την κυβέρνηση πως θα περιοριστεί στην 24ωρη απεργία και πως παλεύει για μια «άλλη», «διαφορετική» αξιολόγηση «του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού».

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

 ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η πιο δεξιά κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις, τη μια μεταξύ τους, την άλλη με τα αφεντικά της, αποφασισμένη να εφαρμόσει την πιο σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από τους δυνάστες του λαού και του τόπου, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στους δήμους ετοιμάζουν απολύσεις ενώ έχουν μειωθεί οι προσλήψεις, κλείνουν κοινωνικές δομές, την ώρα που χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και η βοήθεια στο σπίτι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.
Οι δήμοι, τοπικές κυβερνήσεις, όπως αναφέρονται στο μνημόνιο, εφάρμοσαν τις πολλαπλές σχέσεις εργασίας και με ακόμη περισσότερους εργοδότες (ΜΚΟ, ΓΣΕΕ, Φιλάνθρωποι, Εκκλησία και όλοι οι κερδοσκόποι που έστησαν μη κερδοσκοπικές εταιρείες), τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω αναπτυξιακών συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή μέσω κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και κατάργησαν στην πράξη την συλλογική σύμβαση εργασίας, έχουν απλήρωτους εργαζόμενους, ακόμη και 24 μήνες.
Εφάρμοσαν τις αντεργατικές πολιτικές, έκαναν δυσβάστακτο το κόστος των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών για τους πολίτες.