Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ με αφορμή την ημέρα των γυναικών-Α. Παπαρήγα: Κοινός αγώνας και των δύο φύλλων


Συλλαλητήριο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας διοργάνωσε το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα. Παρούσα στο συλλαλητήριο και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Όπως δήλωσε η κ. Παπαρήγα: "Εξαπατούν τις γυναίκες με την ισοτιμία στο νόμο και τώρα φέρνουν ένα νέο πακέτο άγριων, βάρβαρων μέτρων που θα πλήξει ιδιαίτερα τις γυναίκες και ακόμα πιο πολύ τις κοπέλες, τα νεαρά ζευγάρια. 


Σε ποιόν χρωστάει η εργατική τάξη και ο λαός;

Από Προλεταριακή Σημαία:
Σκίτσο του Στάθη από την Ελευθεροτυπία

Μέχρι και τον «πατριωτισμό» των εργαζομένων έφτασε να επικαλείται ο πρωθυπουργός, ώστε αυτοί να δεχτούν χωρίς αντιρρήσεις και κυρίως χωρίς μαζική αντίσταση και αγώνα τον καταιγισμό των μέτρων που οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα. Και βέβαια δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του που κινούνται σε αυτή τη γραμμή. Σύσσωμος ο αστικός κόσμος, τα κόμματα του συστήματος, οι κάθε λογής αναλυτές των ΜΜΕ επικαλούνται το «εθνικό χρέος», την «εθνική ευθύνη και ανάγκη» στην οποία πρέπει αδιαμαρτύρητα να υποταχτεί η εργατική τάξη και ο λαός, ώστε να «σωθεί», να «ορθοποδήσει» η χώρα. Πριν την επίκληση στο «εθνικό φιλότιμο» των λαϊκών μαζών –που βέβαια αποκρύπτει το ταξικό χάσμα που χωρίζει τους επικαλούντες από τους επικαλούμενους, αλλά και την υποτελή ιστορία και το ξενόδουλο παρόν των πρώτων- προηγήθηκε ο βαρύς, χυδαίος εκβιασμός: «Η χώρα έχει τεράστια ελλείμματα και χρέη, έχει γίνει ευάλωτη στους κερδοσκόπους, απειλείται με κατάρρευση. Για όλα αυτά φταίτε εσείς οι εργαζόμενοι που δεν δουλεύετε αρκετά, που παίρνετε ψηλούς μισθούς και συντάξεις, που απολαμβάνετε ένα σωρό προνόμια. Αυτά όλα πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι, για να σωθεί η χώρα».

11 ΜΑΡΤΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να ανατρέψουμε τον εφιάλτη
που μας ετοιμάζουν!

ΟΛΟΙ στους δρομους!  ΚΑΤΩ ΤΑ Βαρβαρα κυβερνητικα μετρα!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Και αυτά που ζούμε τις μέρες αυτές είναι μόνο η αρχή. Γιατί μας ετοιμάζουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα. Που θα προστεθούν στα σημερινά και θα βυθίσουν τις εργα ζόμενες μάζες στην πείνα και την εξαθλίωση. Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν πρέπει, δεν έχει δικαίωμα να αμφιβάλλει για τον εφιάλτη που απειλεί τη ζωή και το μέλλον του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Ψηλά το κεφάλι - Αξιοποίησε τη δύναμη που έχει η τάξη μας. ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ


Το ΠΑΜΕ δίνοντας συνέχεια στην απάντηση της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους μετανάστες να πάρουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 Μάρτη. Να μην εφαρμοστούν τα μέτρα. Να καταδικαστούν η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ που ψήφισαν και στήριξαν τα μέτρα.


            Προειδοποιούμε τον εργάτη και την εργάτρια ότι έρχονται και άλλα μέτρα και άλλες ανατροπές στο ασφαλιστικό, στο συνταξιοδοτικό, στις εργασιακές σχέσεις, είναι το επόμενο μπαράζ της επίθεσης. Ήδη η κομισιόν, η Ε.Ε. το απαιτεί και ο ΣΕΒ «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση και απαιτεί τα μέτρα (για το δώρο, το επίδομα κλπ.) να εφαρμοστούν άμεσα και στον ιδιωτικό τομέα. Τα μέτρα χτυπούν ενιαία τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

K.K.E -ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τους απολυμένους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας


Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Όπως είναι γνωστό, οι 4.500 μόνιμοι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ), έχουν απολυθεί από τις 15 Δεκέμβρη του 2009 και από τότε παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να τους έχει καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση, δεν προχωρούν οι διαδικασίες της πλήρους συνταξιοδότησης όσων συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις και οι διαδικασίες της μεταφοράς σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όσων δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) στις οποίες να περιλαμβάνονται όλα όσα αναφέρονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και έχουν συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους, που η κυβέρνηση είχε καταθέσει και υπογράψει στη Βουλή και την απέσυρε στις 19-02-2010.

Ενημέρωση-Κατάργηση ψηφοφορίας από το kke4ever

Η ψηφοφορία του μπλογκ μας Ποιά από τα παρακάτω κόμματα σας εκφράζουν περισσότερο;" καταργήθηκε γιατί παρατηρήθηκε συστηματική  νοθεία και συγκεκριμένα μαζεμένων ψήφων από ίδιο IP προς την Χρυσή Αυγή.

Μελλοντικά θα προγραμματιστεί νέα ψηφοφορία η οποία ελπίζουμε αυτή την φορά δεν θα αλλοιωθούν  τα αποτελέσματα της.




Red Star

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


  • Ποια διαχείριση έκαναν τα όργανα της ΕΕ;
  • Διογκώθηκε το πρόβλημα;
  • Yπήρξε εκμετάλλευση;
Ο Μιχ. Τρεμόπουλος σε διακομματική πρωτοβουλία 11 ευρωβουλευτών
Κοινή συνέντευξη Τύπου αύριο 11πμ στο Στρασβούργο.

Διακομματική πρωτοβουλία 11 ευρωβουλευτών καταθέτουν επίσημα αίτημα για Εξεταστική επιτροπή στο ευρωκοινοβούλιο για τη διαχείριση της νέας γρίπης. Στόχος της εξεταστικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλίδας Πράσινης Μισέλ Ριβασί, θα είναι μια διεξοδική έρευνα σχετικά με τους όρους διαχείρισης της πανδημίας της γρίπης Α(Η1Ν1) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να ριχθεί φως για την ακριβή χρονολογική σειρά των γεγονότων, την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών λήψης αποφάσεων, καθώς και για τα συμπεράσματα που πρέπει να εξαχθούν για τη διαχείριση καταστάσεων πανδημίας.
Ο ιός H1N1

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM


Ματαιώνεται και η εξαγορά από την DT επιπλέον μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο

Απάντηση του Επιτρόπου Μπαρνιέ στον Ν.Χουντή

Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η απάντηση του Επιτρόπου κ.Μισέλ Μπαρνιέ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή σχετικά με την πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom (DT), της οποία τον έλεγχο έχει το γερμανικό δημόσιο.
Ο Γάλλος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, αποκαλύπτει ότι η Ευρ. Επιτροπή στις 22 Οκτωβρίου 2009 έχει ξεκινήσει επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας επειδή κατά την πώληση του ΟΤΕ στην DT δεν έχουν εφαρμοστεί ορθά οι διατάξεις της οδηγίας 2004/25 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς και ιδίως οι διατάξεις που αφορούν την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη συνάντηση Παπανδρέου – Σαρκοζί 8/3/2010

Η θερμή στήριξη που προσέφεραν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι εκτός του υψηλού μεριδίου που διεκδικούν να καρπωθούν από τη λεηλασία του ελληνικού λαού, έχουν ακόμα έναν σοβαρό λόγο να στηρίζουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ: Η ισχυρή απειθαρχία και πάλη των εργαζομένων στην Ελλάδα αποτελεί κακό παράδειγμα για τους εργαζόμενους και τους λαούς των χωρών τους, που δεινοπαθούν απ' τα ίδια αντιλαϊκά  μέτρα.



ΑΚΕΛ-8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας το ΑΚΕΛ χαιρετίζει εγκάρδια και συγχαίρει θερμά όλες τις γυναίκες της Κύπρου, Ε/κύπριες, Τ/κύπριες, Μαρωνίτισσες, Αρμένησες και Λατίνες.
Το ΑΚΕΛ απευθύνει χαιρετισμό και προς όλες τις γυναίκες που μακριά από τις πατρίδες και τις οικογένειες τους ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Πεντακόσιοι νεκροί σε θρησκευτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία.

nigeriaclashesΜαίνεται ο πόλεμος Χριστιανών – Μουσουλμάνων στη Νιγηρία, με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τουλάχιστον 500 νεκροί, είναι ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν την Κυριακή σε χωριά που κατοικούνται κυρίως από Χριστιανούς στα περίχωρα της πόλης Τζος. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται δεκάδες γυναίκες και παιδιά. Τοπικοί αξιωματούχοι, αναφέρουν ότι το χθεσινό αιματοκύλισμα είναι αντίποινα στις επιθέσεις που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και είχαν ως απολογισμό τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο στρατός με εντολή του Νιγηριανού Προέδρου.


Πηγή:ΕΡΤ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βρετανία

Περισσότεροι από 270 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία προχωρούν σε 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το ποσό των αποζημιώσεων στις απολύσεις των υπεράριθμων υπαλλήλων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, δικαστήρια, λιμάνια, εφορίες, ακόμη και τα τηλεφωνικά κέντρα άμεσης δράσης της αστυνομίας θα παραλύσουν από την προγραμματισμένη απεργία.
Το συνδικάτο των υπαλλήλων εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν το ένα τρίτο των κεκτημένων τους, αξίας πολλών χιλιάδων λιρών. Από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως άλλα μέλη των συνδικάτων έχουν χαρακτηρίσει δίκαιες τις αλλαγές. Το συνδικάτο των Δημοσίων Υπαλλήλων της Βρετανίας, PCS, δηλώνει ότι στην απεργία θα συμμετέχουν εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου, των μουσείων και των Δικαστηρίων.

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε 2 χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Το ντόμινο των φονικών σεισμών συνεχίζεται.57 νεκροί στην Ανατολική Τουρκία μετά από 6 ρίχτερ.

Στους 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το σεισμό 6 Ρίχτερ στην ανατολική επαρχία της Τουρκίας Ελαζίγκ. 



Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην Άγκυρα υπάρχουν τουλάχιστον 100 τραυματίες σε τρία χωριά της επαρχίας. 

Στο χωριό Οκτσουλάρ, που αριθμεί 800 κατοίκους, περίπου 30 σπίτια -τα περισσότερα πλίνθινα, έχουν καταρρεύσει. 


Μ-Λ ΚΚΕ: Πρωτοφανής σε ένταση και έκταση απατηλή προπαγάνδα της κυβέρνησης για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα



Tα βίαια, άγρια μέτρα της κυβέρνησης συνοδεύονται από μια πρωτοφανή σε έκταση και ένταση προπαγάνδα με στόχο τη διαμόρφωση κλίματος αποδοχής των μέτρων και την εξουδετέρωση της διάθεσης των εργαζομένων για την ανάπτυξη αγώνων υπεράσπισης της ζωής τους.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα MME, ηλεκτρονικά και έντυπα, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι και αναλυτές κάθε μάρκας, νυχθημερόν παρατεταγμένοι σε θέση μάχης, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα να περάσουν στα μαλακά.
Bάση αυτής της προπαγάνδας αποτελεί το ψευτοδίλημμα «ή προχωράμε τώρα στη λήψη σκληρών και βίαιων μέτρων ή οδηγούμαστε σε κατάρρευση».


Εξιτήριο πήρε το απόγευμα της Κυριακής από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μ. Γλέζος.

Εξιτήριο πήρε το απόγευμα της Κυριακής από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Μ. Γλέζος, οποίος σε δήλωσή του ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του και ιδιαίτερα τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. 

Σε αυτή αναφέρει ότι αποδέχεται τη συγγνώμη που του εξέφρασαν εκπρόσωποι των αστυνομικών, αλλά τονίζει ότι τους ζητεί «τουλάχιστον από 'δώ και στο εξής, να καταγγέλλουν κάθε διαταγή η οποία τους στρέφει με παράνομο τρόπο εναντίον των πολιτών». 

«Οι ενέργειές τους επιβάλλεται να έχουν αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα. Αποδέχομαι, λοιπόν, τη συγγνώμη τους, ως απευθυνόμενη σε οποιονδήποτε πολίτη διαδηλώνει ειρηνικά για τα δικαιώματά του και όχι ειδικά στον Γλέζο», υπογραμμίζει. 

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές με βάση το τελικό νομοσχέδιο


Α. Το τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή ιθαγένειας σε ορισμένες κατηγορίες μεταναστών και για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές συνδέεται με την επιδίωξη της άρχουσας τάξης για περισσότερη χειραγώγηση και ενσωμάτωση στο αστικό πολιτικό σύστημα μέρους των μεταναστών. Η επιδίωξη αυτή γίνεται ακόμη πιο προκλητική στις διατάξεις για την πολιτογράφηση, όπου τα πολιτικά δικαιώματα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση και την πολιτική συμφωνία του μετανάστη με το συγκεκριμένο οικονομικο-κοινωνικό σύστημα της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τα πολιτικά δικαιώματα που θα δοθούν σε ένα μέρος μεταναστών θα αξιοποιηθούν για να ενταθούν οι διακρίσεις ανάμεσα σε παλιούς και νέους, «προνομιούχους» και μη, «νόμιμους» και «παράνομους»
Συγκεκριμένα :

1) Η αυτοδίκαιη κτήση ιθαγένειας από τα ανήλικα παιδιά μεταναστών προϋποθέτει την 5ετή «νόμιμη» και συνεχή παραμονή και των δύο γονιών, που θα πρέπει να αποδεικνύεται με οριστικές άδειες παραμονής, τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες δεν μπορούν να εκδώσουν ή ανανεώσουν τις άδειες παραμονής, παρόλο που ζουν κι εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα.

Κ. ΜΑΡΞ, Φ. ΕΝΓΚΕΛΣ, Β.Ι. ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΜΑ / Σοσιαλισμός - κομμουνισμός και χειραφέτηση της γυναίκας


Σοσιαλισμός - κομμουνισμός και χειραφέτηση της γυναίκας
Γυναίκες οδοντίατροι στη ΛΔ της Γερμανίας εξετάζουν μαθητές, στο πλαίσιο της προληπτικής οδοντιατρικής, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα σχολεία με κινητές μονάδες, πράγμα που βοήθησε καθοριστικά στη στοματική υγεία των νέων
Το δρόμο για την κατάκτηση της ισοτιμίας των γυναικών, άνοιξε η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το 1917. Η θέση και οι κατακτήσεις της γυναίκας στο σοσιαλισμό είναι ασύγκριτα ανώτερες από αυτές που κατέχει ακόμα και στην πιο ανεπτυγμένη καπιταλιστική κοινωνία. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και η εργατική εξουσία μπόρεσαν να εξασφαλίσουν πρωτόγνωρα δικαιώματα στις γυναίκες: στην εργασία, στην υγεία και στην πρόνοια, στη μητρότητα, στη μόρφωση και στον πολιτισμό. Με λίγα λόγια, ο σοσιαλισμός έθεσε τις βάσεις για την ισοτιμία των δύο φύλων.
Γι' αυτά τα ζητήματα δημοσιεύουμε σήμερα αποσπάσματα από έργα του Β.Ι. Λένιν, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική για να ανοίξει ο δρόμος της κατάκτησης της ισοτιμίας της γυναίκας στην πορεία οικοδόμησης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, καθώς και από τησυνομιλία της Κ. Τσέτκιν με τον Λένιν.