Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την 6η Δεκέμβρη

H εκτέλεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου αποτέλεσε το σημείο, το γεγονός, που με αστάθμητο, δηλαδή τυχαίο τρόπο, συμπύκνωσε τις αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας και τα αδιέξοδα της νεολαίας.
Η συσσωρευμένη οργή, ξέσπασε σε ένα ορμητικό ποτάμι συνολικής αμφισβήτησης όλης της κυρίαρχής πολιτικής, που τόσα χρόνια προσπαθούσε να μας κλέψει το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, και έφτασε να μας κλέβει και το δικαίωμα στη ζωή.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, τα γενικευμένα αδιέξοδα της νεολαίας και της επισφαλούς εργασίας  παραμένουν επίκαιρα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΙ ΡΕΝ

Η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο με τις προγραμματισμένες επισκέψεις του Ντομινίκ Στρος Καν και του Όλι Ρεν είναι μια κρίσιμη εβδομάδα για τον τόπο. Κορυφώνονται οι πιέσεις για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την περαιτέρω υποβάθμιση της μισθωτής εργασίας. Ούτε η αναγκαία επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους των 110 δις ευρώ πρέπει να οδηγήσει στην υπογραφή ενός νέου τύπου μνημονίου. Οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρέπει να σημαίνουν τη βίαιη συμπίεση των εργαζομένων.

Τι πραγματικά συμβαίνει- Η φλυαρία «κύκλων της Αστυνομίας» σε συνδυασμό με την γνωστή τηλεοπτική λογοδιάρροια, παραπέμπει σε γνωστές τακτικές που έχουν σημειωθεί πολλάκις στο παρελθόν.ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ site www.zougla.gr

Αναμφίβολα η Ελληνική Αστυνομία σημείωσε μία επιτυχία εντοπίζοντας τουλάχιστον δύο χώρους αποθήκευσης οπλισμού με σημαντικά ευρήματα. 

Αναμφισβήτητα οι δύο αυτές «γιάφκες» θα πρέπει λογικά να σχετίζονται με ένα τμήμα, ένα μέρος του γενικότερου συνόλου ομάδων που εντάσσονται στον κύκλο της ένοπλης βίας. Ωστόσο, και αρκετές ώρες μετά την δημοσιοποίηση των ευρημάτων, ο παρατηρητής είναι σε θέση να καταθέσει μία σειρά από σκέψεις. 

Κύκλοι της Αστυνομίας -και όχι αναγκαστικά του στενού πυρήνα της Αντιτρομοκρατικής- έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να διοχετεύσουν σωρεία πληροφοριών. Σε συνδυασμό με την γνωστή δίψα των ΜΜΕ για σενάρια και «διαρροές», αυτοί οι κύκλοι δημιούργησαν ένα περιβάλλον σιγουριάς περί εντοπισμού και εξάρθρωσης συγκεκριμένης οργάνωσης. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τις συνθήκες στρατιωτικού νόμου με τον αποκλεισμό της εισόδου στο κέντρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5/12/2010
Συνθήκες στρατιωτικού νόμου με αποκλεισμό της εισόδου στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε η κυβέρνηση. Απαγορεύει την κυκλοφορία, την στάση και την στάθμευση οχημάτων στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, ημέρα της επετείου των δυο χρόνων από την στυγερή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη διαδήλωση. Όταν η τρόικα κλείνει τα σπίτια χιλιάδων εργαζόμενων με την πολιτική του μνημονίου, της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης τότε και η κυβέρνηση της τρόικα κλείνει το κέντρο της Αθήνας για να μην πλημμυρίσει από τους χιλιάδες οργισμένους που θέλουν να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτή την πολιτική. Όλοι στους δρόμους, όλοι στα συλλαλητήρια της Δευτέρας 6 Δεκέμβρη και στην πανεργατική στις 15 Δεκέμβρη μαζικά, επίμονα και αποφασιστικά για να σπάσουμε στην πράξη τον στρατιωτικό νόμο που επιχειρείται να επιβληθεί για να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν Οργανώσεις και συλλογικότητες, στις 6/12/2010, στις 5μμ, στα Προπύλαια.

Η αντεπίθεση των κομμουνιστών σε συνθήκες ήττας κρίνει τη σοσιαλιστική προοπτική

 Το μήνυμα του ΚΚΕ για την επέτειο των 90 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας
                                          Από την εκδήλωση για τα 90χρονα του ΚΚ Τουρκίας

Στις 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση για τα 90χρονα από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε από το Τούρκικο ΚΚ (ΤΚΡ) στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο «Αμπντί Ιπεκτσί». Εκεί παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Στην εκδήλωση αυτή, που ήταν μια αναδρομή στην ένδοξη ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Τουρκία, ξεχωριστή στιγμή ήταν η προβολή βιντεοσκοπημένου μηνύματος από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα - με ιδιαίτερη αναφορά στη διεθνιστική στάση του νεαρού τότε ΚΚΕ ενάντια στη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει το μήνυμα αυτό:

Άνθρακας ο θησαυρός της αστυνομίας.Δεν ταυτοποιήθηκαν τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες.Επίκαιρο σχόλιο από τον Red Star

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις, από γνωστές "επαναστατικές" ομάδες, τα όπλα που βρέθηκαν στις 4 γιάφκες.Έτσι χαλάει το τρομο-show της αστυνομίας και των ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου.Κινητοποιήσεις που θα γίνουν για την επέτειο της νεανικής εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και για τις απεργίες των εργατικών συνδικάτων.

Το timing της αστυνομικής επιχείρησης δεν είναι καθόλου τυχαίο.

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  (ΠΑΜΕ)
Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ)
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00
                                   
                                                                                                         Αθήνα 4/2/2010
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ
          Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για να ακουστεί δυνατά ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι ανεπιθύμητος για το λαό.
          Να διαδηλώσουν ότι ο ελληνικός λαός ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου.
          Να αποδείξουμε ότι εδώ δεν υπάρχει ένας τρομαγμένος – υποταγμένος λαός έτοιμος να υποστεί αμέτρητες θυσίες και ταπεινώσεις προκειμένου να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.