Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει : Ο "ΛΑΜΕ" ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

Του ΝIKOY ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ στο unfollow.com.gr


Ένα από τα «νούμερα» που η τηλεβιομηχανία του θεάματος τα έχει χρόνια τώρα στα όπα - όπα για να της φέρνουν νούμερα, ο Νότης Σφακιανάκης, συνόδεψε χτες τον αυτοδιορισμό (;) του ως πρώτος τη τάξει «λαμέ» κομφερασιέ της ναζιστικής συμμορίας με διάφορα «ψαγμένα» και πομπώδη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικα και τη συνάντηση με τη Μέρκελ.

Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικα και τη συνάντηση με τη Μέρκελ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Αναλυτικά το σχόλιο:

«Τα διαπραγματευτικά χαρτιά της κυβέρνησης, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα και η πρόβλεψη για ανάκαμψη, στηρίζονται πάνω στο ξεζούμισμα του λαού, αποδεικνύοντας ότι η έξοδος από την κρίση προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου δε μπορεί να υπάρξει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το «αντιρατσιστικό».

Δεν πάει καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε στη Βουλή τη βασισμένη στον «τρομονόμο» τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, με την οποία ενισχύθηκε το οπλοστάσιο των αντιπάλων του εργατικού λαϊκού κινήματος.


Και δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την ανταλλαγή κατηγοριών με τα «ΝΕΑ» για το ποιος είναι περισσότερο «σταλινικός». Εξετάσεις στους αστούς έδινε και στη μία και στην άλλη περίπτωση.

ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ…

Μια έντονη συζήτηση-αντιπαράθεση έχει αναπτυχθεί τις μέρες αυτές γύρω από το θέμα της «μετωπικής πολιτικής συμπόρευσης» ανάμεσα σε διάφορες δυνάμεις της Αριστεράς. Το ζήτημα έχει την προϊστορία του, με την πρόταση -την περασμένη άνοιξη- για «τη συμπόρευση δυνάμεων και αγωνιστών σε έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση. Χωρίς χρέος, μνημόνια και ευρώ» στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις κυρίως από Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (μετέπειτα Σχέδιο Β) και ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ (από ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Την κίνηση αυτή αντιμετώπισαν με έντονη κριτική οι υπόλοιπες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς έγινε πριν από τη 2η Συνδιάσκεψή της. Μετά τα «πνεύματα ηρέμησαν», υπήρξε η απόφαση της συνδιάσκεψης για «μετωπική πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ, αντιιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς», ξεκίνησαν διμερείς επαφές μεταξύ οργανώσεων το καλοκαίρι, για να φτάσουμε στη σύσκεψη στις 3/10 όπου συμμετείχαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος», η ΟΚΔΕ, το Σχέδιο Β και ανένταχτοι (Γ. Ρούσσης κ.ά.). Μετά «ξανάναψαν τα αίματα», διαπιστώθηκαν ασυμφωνίες, αντιρρήσεις βγήκαν στο προσκήνιο. Στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει ανάμεσά τους παρέβηκαν με αποφάσεις τόσο οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, Σχέδιο Β, Κ.Ο. Ανασύνταξη) αλλά και ανένταχτοι και στελέχη των δυνάμεων αυτών (Γ. Ρούσσης, Π. Σωτήρης, Π. Δαμέλος, Π. Μαυροειδής, Α. Δραγανίγος κ.ά.).