Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα από την Καρδίτσα : "Το ΚΚΕ δεν έχει στα ψιλά το αγροτικό ζήτημα"



«Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, φαινόταν ότι υπάρχει μια χορωδία πολλών κομμάτων και κάθε κόμμα τραγουδούσε στη δική του φωνή.


Και τότε εμείς είχαμε την ιδιαίτερη φωνή μας. Τώρα που μας χωρίζουν λίγες μέρες από τις νέες εκλογές, διαπιστώνουμε ότι η χορωδία έχει μία φωνή, και το σύνθημα είναι ένα. Πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε., και όλα τα κόμματα έχουν προσχωρήσει σε αυτή τη θέση πλην του ΚΚΕ. Και αυτό είναι απολύτως έκδηλο. Η κόκκινη γραμμή είναι πάση θυσία παραμονή στην Ε.Ε.» δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου στην Καρδίτσα.

ΠΑΜΕ : Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει τη θέληση και την πείρα να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και την προβοκάτσια.


Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη του προέδρου του σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών Βασίλη Μπίνο, με χαλκευμένες κατηγορίες.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να καταδικάσουν αποφασιστικά τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες.
Την ίδια ώρα που εκατοντάδες εργοδότες απολύουν, μειώνουν μισθούς, επιβάλλουν σε εργαζόμενους να δουλεύουν ώρες ατελείωτες χωρίς πληρωμή, που έχουν επί μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους και δεν συλλαμβάνεται κανένας τους και κανένας εισαγγελέας και αστυνομικός δεν συγκινείται, την ίδια ώρα με θρασύτητα συλλαμβάνουν εργαζόμενους που το μόνο έγκλημά τους είναι ότι μαζί με τους συναδέλφους τους παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ηλεκτρονικό γκάλοπ από την Zougla.gr- 29.5 με 31.5- ΝΔ 24,1 %-ΣΥΡΙΖΑ 23,6 %-ΠΑΣΟΚ 10,9 %-ΚΚΕ 10,3 %- ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. 8,1 %

Πρόθεση Ψήφου




Οι συμμετέχοντες στην μέτρηση αυτή τοποθετούν την Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση, με μικρή ωστόσο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση προκαλεί η ενίσχυση των ποσοστών του ΚΚΕ. Στην επόμενη Βουλή κατά την μέτρηση αυτή θα συμμετέχουν 8 κόμματα.

Ολόκληρη η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012




«Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη το κυβερνητικό πρόγραμμα που εξάγγειλε χθες η ΝΔ. Όλα ήταν αναμενόμενα. Η ΝΔ βεβαίως δεν δίνει καμία απάντηση στη διέξοδο για την κρίση υπέρ του λαού και αυτό είναι φυσιολογικό. Το κυβερνητικό της πρόγραμμα αποβλέπει στη διέξοδο από την κρίση σε βάρος του λαού. Αυτό που κάνει η ΝΔ είναι να δίνει ορισμένες παροχές ψίχουλα κυριολεκτικά, σε τμήματα της ακραίας φτώχιας, στοχεύοντας στην άντληση ψήφων για να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πιο εξαθλιωμένοι άνθρωποι έχουν ελάχιστες απαιτήσεις.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, πρόεδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.


Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι, 
Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Καταθέτουμε σήμερα στην κοινωνία και θέτουμε στην κρίση των πολιτών το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο.
Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς.

Σταύρος Τάσσος:Στις εκλογές της 17 Ιούνη η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος και αναγκαιότητα,περισσότερο από κάθε άλλη φορά, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.


Σταύρος Τάσσος
Σεισμολόγος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

«Το βέβαιο είναι ότι κύριος στόχος της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού στις εκλογές της 17 Ιούνη είναι να μειώσει την κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ, ή/και να το εγκλωβίσουν σε μια κυβερνητική λύση, για να έχουν λυμένα τα χέρια τους για το σχηματισμό κεντροδεξιάς, κεντροαριστερής, αριστερής, ή οικουμενικής κυβέρνησης, σ' όλες τις περιπτώσεις υπηρέτη των μονοπωλίων. Όλες οι παραλλαγές θα επιδιώκουν την "ανάπτυξη" με βάρβαρη λιτότητα, δηλαδή επενδύσεις και κερδοφορία του κεφαλαίου που απαιτούν μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας, και κυρίως έναν χωρίς δικαιώματα υποταγμένο λαό.

Οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά: σας δουλεύω, σας δουλεύω, σας δουλεύω.


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



«Δουλειά, δουλειά δουλειά» λέει η ΝΔ, αλλά δουλειά δεν υπάρχει. Στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά υπάρχει μόνο μνημόνιο και με το «οικονομικό πρόγραμμα» που κατέθεσε σήμερα, ουσιαστικά σηματοδοτεί μια ακόμα στροφή, από τις πολλές που έχει κάνει η ΝΔ στην αγχωμένη της προσπάθεια να έρθει επιτέλους στην εξουσία: είναι και πάλι «μνημονιακή», στηρίζει αναφανδόν τις επιταγές της τρόικας και επιχειρεί να εμφανιστεί για μια ακόμα φορά ως ο πιο πιστός διαχειριστής-εντολέας της στην Ελλάδα.

«Ανθρακες ο θησαυρός» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.


Μεγάλο μέρος των βιομηχάνων πανηγυρίζει, έχοντας ακούσει την ομιλία Τσίπρα !


«Ανθρακες ο θησαυρός» παρατήρησε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρατήρησε μάλιστα πολλά κοινά στοιχεία «με τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου πριν από την κρίση και μάλιστα της περιόδου που η Ελλάδα προετοιμαζόταν να μπει στο ευρώ».
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε μεταξύ άλλων πως μεγάλο μέρος των βιομηχάνων πανηγυρίζει, έχοντας ακούσει την ομιλία Τσίπρα, γιατί το πρόγραμμα που παρουσίασε είναι πολύ κατώτερο από αυτό της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, το οποίο -όπως είπε- περιελάμβανε μεγάλα ριζοσπαστικά συνθήματα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την παρουσία στελεχών του σε πάνελ που συμμετέχει η Χρυσή Αυγή



Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι η παρουσία στελεχών μας στο ίδιο «τραπέζι» τηλεοπτικού διαλόγου με μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά απόρροια του εκλογικού νόμου και των διατάξεων του ΕΣΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σε πολιτικό διάλογο με την Χρυσή Αυγή . Δεν τους αναγνωρίζουμε ως πολιτικό κόμμα ούτε καν ως πολιτικό αντίπαλο.

Το μοναδικό αποκούμπι και αντίβαρο του λαού μετά τις εκλογές θα είναι το ΚΚΕ, τόνισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στο Μενίδι



«Ο λαός πρέπει να ξέρει ότι αργά η γρήγορα θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στην εξουσία των μονοπωλίων και στην εργατική-λαϊκή εξουσία, όπου πρωταγωνιστής θα είναι ο ίδιος» επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε αποψινή της ομιλία στο Μενίδι, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε μια κυβέρνηση η οποία θα είναι το πολιτικό προσωπικό της εξουσίας των μονοπωλίων».
«Το ΚΚΕ θα είναι μετά τις εκλογές, το μοναδικό αποκούμπι και αντίβαρο του λαού», ανέφερε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «εκείνο που πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει είναι να προειδοποιούμε τον λαό, ώστε να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την θύελλα, όρθιος και με το κεφάλι ψηλά».