Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ - Καταδικάζει τη φασιστική, τραμπούκικη επίθεση εις βάρος του Δ. Στρατούλη


Την επίθεση που δέχθηκε ο Δ. Στρατούλης καταδικάζει το ΚΚΕ.
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου σημειώνει:
«Καταδικάζουμε τη φασιστική τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τη δολοφονική επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής



Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του «πως τώρα θα σε σκοτώσουμε».

Λαϊκή Συμμαχία και 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ - ΑΠΟ ΤΟ 902.GR






Η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την εργατική τάξη, αλλά κυρίως για τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας που συνθλίβονται από τον μονοπωλιακό καπιταλισμό, που συρρικνώνονται όπως οι αγρότες, ή εξαφανίζονται, καταστρέφονται όπως οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι.

Η Κύπρος στο Μνημόνιο – διάγγελμα Χριστόφια για αποποίηση ευθυνών!-


Αθηνά Καρυάτη, Νέα Διεθνιστική Αριστερά (κυπριακό τμήμα CWI)Λευκωσία, Κύπρος


Το Μνημόνιο που υπογράφει η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως τα ξέρουμε μέχρι τώρα! Με ποιο στόχο; Προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ .


Η πολύνεκρη τραγωδία είναι το αποκορύφωμα του δράματος που ζούμε στη Λέσβο τα τελευταία 24ωρα και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε κάνει δεκάδες αναφορές στο ζήτημα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το βάρος της ευθύνης για το χαμό αυτών των ανθρώπων πέφτει σ' όλη τη δυτική «πολιτισμένη» κοινωνία.

Ιαπωνία : Εκλογές κρίσης και ανακατατάξεων.Ποιες οι διαφορές των κομμάτων εξουσίας ,τι προσανατολισμούς έχει το Ιαπωνικό Κ.Κ.


Ιαπωνία : Εκλογές κρίσης και ανακατατάξεων. Γράφει η Δέσποινα Ορφανάκη.



Σε μία περίοδο σύνθετης και βαθιάς κρίσης σε επίπεδο οικονομίας, ζητημάτων εσωτερικής, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής αλλά και σταδιακών αλλαγών στα κόμματα που εκφράζουν την αστική τάξη της Ιαπωνίας, εκατομμύρια Ιάπωνες ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν νέα κυβέρνηση και τα μέλη της 480μελούς Κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τις δηλώσεις Σαμαρά για του εργαζόμενους στους ΟΤΑ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Ο πρωθυπουργός κ Σαμαράς αποκάλεσε "τρομοκράτες" και "προνομιούχους" τους ανθρώπους που πετάει στον δρόμο και παλεύουν για την δουλειά και το ψωμί τους. Μια αλήτικη πολιτική μπορεί να την υπηρετούν μόνο αλήτες πρωθυπουργοί, υπουργοί οικονομικών και λοιποί  παρατρεχάμενοι.

Οι 265 «ωραίοι ως Ελληνες» μετανάστες! Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.


Λιάνα Κανέλλη : Ψάξτε την επιστολή. Διαδώστε την. Σκορπίστε πραγματική ανακούφιση και παρηγορία, ουσιαστική χαρά κι αισιοδοξία, μήνυμα έμπρακτης ελπίδας για το αύριο.



Οχι, δεν έπαθα κρίση μανιχαϊσμού. Δε γλιστράω στη γλίτσα της επικοινωνιακής φιλανθρωπίας των ημερών οπότε, κοντά σαράντα χρόνια δημοσιογράφος τώρα, κουράστηκα κι αηδίασα να βλέπω τη φτώχεια και την ανημπόρια στις δόξες τους.

ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ: «Το ΚΚΕ αξιοποιεί τα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης».


ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ: Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο μίλησε προχτές το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Η Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, διαχρονική απόδειξη ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός κι αν είναι, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις οργανωμένες και αποφασισμένες εργατικές - λαϊκές μάζες, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν με επιτυχία την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΕΜΠ. Στην εκδήλωση μίλησε ηΛουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με το χρονικό και τα επιτεύγματα της Μεγάλης Επανάστασης και διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα έργα «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» και «το Γαλάζιο Τετράδιο».

1982 - 2012 30 χρόνια του ΚΚΕ(μ-λ)

του Ανδρέα Βογιατζόγλου

Τον περασμένο Ιούνη συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που, με ατμομηχανή την ΚΟΘ του τότε ΚΚΕ(μ-λ), μια ομάδα συντρόφων αποφάσισε να πάει κόντρα στην αποσύνθεση του παλιού ΚΚΕ(μ-λ) και να συνεχίσει την οργανωμένη δράση της προκειμένου να δώσει σάρκα και οστά σε μια σύγχρονη κομμουνιστική οργάνωση.
Δεν τηρήσαμε βέβαια τις ημερομηνίες με αυστηρότητα, όχι μόνο γιατί δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες των προηγούμενων μηνών που ήταν πλήρεις σημαντικών εξελίξεων, αλλά κυρίως γιατί στις προθέσεις μας δεν ήταν μια εκδήλωση μνήμης και αποτίμησης αλλά μια εκδήλωση όπου θα εκθέταμε τις σκέψεις μας για τις κατευθύνσεις μας για το παρόν και το μέλλον της κομμουνιστικής προοπτικής της εργατικής τάξης, του λαϊκού επαναστατικού κινήματος και της σοσιαλιστικής διεξόδου.

3,5 τρισ. ευρώ! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Πριν λίγες μέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου της ελβετικής Ενωσης Ιδιωτικών Τραπεζών, ο κ. Σαντάλ Μπουρκουέν, έκανε δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες υπολογίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία στα 31,5 δισ. ευρώ.


Αλλά το ενδιαφέρον της υπόθεσης δε βρίσκεται εκεί. Πολύ περισσότερο που από τότε που το «Σπίγκελ» έγραψε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ανέρχονται στα 600 δισ. ευρώ (!), το ποσό αυτό, αδιευκρίνιστο ακόμα, έχει γίνει «φυσαρμόνικα».

Συγκεντρώσεις και πορείες Λαϊκών Επιτροπών στους Δήμους της Αττικής ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη.


Συγκεντρώσεις και πορείες των Λαϊκών Επιτροπών στους Δήμους της Αττικής ενάντια στη νέα φοροληστεία, στα μέτρα εξαθλίωσης των λαικών οικογενειών την  Τετάρτη 19  Δεκέμβρη 2012.       


Tα νατοϊκά PATRIOT στην Tουρκία - απειλή για τους λαούς - κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών στη Μ. Ανατολή


 Tα νατοϊκά PATRIOT στην Tουρκία - απειλή για τους λαούς - κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών στη Μ. Ανατολή



Στην πρόσφατη συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών των χωρών μελών του NATO (συμπεριλαμβανομένης και της Eλλάδας) εγκρίθηκε η ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων Patriot στα Tουρκοσυριακά σύνορα, φέρνοντας πιο κοντά την Oυάσιγκτον και τους Eυρωπαίους εταίρους της στην επίτευξη των στρατιωτικών τους σχεδίων στη Συρία και το Iράν.

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 18χρονο γιατί σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο της Οκλαχόμα !


Οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνέλαβαν ένα μαθητή Λυκείου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του, ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Tulsa World.

Ο 18χρονος Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, την ίδια ημέρα που ο 20χρονος ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.
Στο κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί.