Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για τους ετεροδημότες.


Διευκόλυνση ετεροδημοτών


Για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών, δρομολογούνται έναντι συμβολικής τιμής λεωφορείααπό την Αθήνα με τους εξής προορισμούς: Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Αρτα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λακωνία, Βόνιτσα - Πρέβεζα - Λευκάδα. 

Συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου στο «Ράδιο 9» (Μπ. Παπαπαναγιώτου).


     Συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη

Χθες ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για πολιτική καταγγελία του μνημονίου και όχι νομική. Θέλετε να μας πείτε τι τελικά ισχύει και τι εννοούσε και αν είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή; .. 
Για την ακρίβεια μίλησε για πολιτική καταγγελία και μια διαδικασία νομικών πια κινήσεων υποστήριξης αυτής της πολιτικής καταγγελίας.
Εμείς και πριν τις εκλογές αλλά και μετά έχουμε καταστήσει απόλυτα σαφές ότι επιδιώκουμε την ακύρωση ένα προς ένα των 72 μέτρων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο Νο 2. Άρα αυτό μεταφράζεται σε μια απόρριψή του, σε μια καταγγελία του, σε μια ακύρωσή του, πέστε το όπως θέλετε με βάση το ελληνικό πλούσιο λεξιλόγιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα βήματα τα οποία στηρίζουν πολιτικά, κοινωνικά αυτή την απόλυτα σαφή πολιτική κατεύθυνση.

ΚΑΝΑΔΑΣ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΜΠΕΚ


Ο αγώνας συνεχίζεται κόντρα στην ποινικοποίηση


Τα αντίθετα αποτελέσματα έχει φέρει η εκστρατεία τρομοκρατίας και καταστολής του φοιτητικού κινήματος που οδεύει προς τη συμπλήρωση 15 βδομάδων αγώνα, ενάντια στα προωθούμενα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης του Κεμπέκ του πρωθυπουργού Ζαν Σαρέστ για αύξηση των διδάκτρων κατά 76% την επόμενη πενταετία. Οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις γίνονται μαζικότερες και καθημερινό πλέον φαινόμενο, παρά το νόμο έκτακτης ανάγκης, το Νόμο 78, που ουσιαστικά βγάζει στην «παρανομία» το φοιτητικό κίνημα.

ΑντιΚΚΕ επίθεση της εφημερίδας Αυγής.


Κούνια που τους κούναγε...



«Μα για όνομα του Μαρξ ή του Λένιν, γίνεται με τόσα νεύρα κομμουνιστική πολιτική; Είναι κομμουνιστικός λόγος αυτός; Είναι δυνατό να φταίει ο κόσμος - ή μόνο αυτός - που δεν τους άκουσε εγκαίρως; Μήπως φταίνε σε κάτι και οι ίδιοι; Κι αν αυτό ευλόγως παραπέμπεται για μετά τις εκλογές, δεν μπορεί να πει μια κουβέντα αυτοκριτικής τώρα, έστω μαλακιά βρε αδελφέ, ότι "ίσως να έχουμε κι εμείς ευθύνες";»... Αυτά, μεταξύ άλλων, γράφει ο Θ. Καρτερός στη χτεσινή «Αυγή».
Κομμουνιστική κριτική στο ΚΚΕ από έναν που απεμπόλησε το ΚΚΕ για να περάσει στην άλλη όχθη ως μεταμελημένος, που από κομμουνιστής έγινε ροζ-αριστερός, εντασσόμενος στον αντιΚΚΕ  ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα του;

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Αναδίπλωση από τη λαϊκή απαίτηση για ακύρωση του Μνημονίου η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική καταγγελία» του.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :



Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, στις πλατείες απαίτησαν την κατάργηση του Μνημονίου που οδήγησαν στις άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, την παιδεία, την υγεία και κάθε κοινωνικό αγαθό. Στις εκλογές της 6ης Μάη μαύρισαν τα κόμματά του.

Η Αριστερά δεν μπορεί να τοποθετείται πίσω από αυτούς τους στόχους. Οι δηλώσεις Δραγασάκη και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση και όχι ακύρωση του Μνημονίου, αποτελούν αναδίπλωση. Δίνουν επιχειρήματα στην ΕΕ και στους αντιπάλους του λαϊκού κινήματος που απαιτούν προσαρμογή «στις ανάγκες των αγορών και των επιχειρήσεων», ανοίγοντας το δρόμο σε εκβιασμούς στο όνομα του ευρώ.

17 Ιουνίου 2012 : Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ - Ψήφος στο ΚΚΕ !



Δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΕΠΑΜ του Δ.Καζάκη.


ΕΠΑΜ



Την απόφαση να μην κατέβει στις νέες εκλογές 2012 πήρε η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη, καθώς όπως επισημάνθηκε η τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση δεν πλοιροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προώθηση λύσης προς όφελος του λαού και της χώρας.

"Η Ευρώπη αλλάζει" ... στη χώρα του ποτέ. Γράφει ο Γιώργος Σαρρής.


Αναδημοσίευση από το  giorgossarris.blogspot.com 



"H Ευρώπη αλλάζει κι αυτό είναι βεβαιο" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρωινή εκπομπή.
"Αλλάζει κι από υπηρέτης των συμφερόντων των τραπεζιτών, επιστρέφει σε αυτό που ήταν από την αρχή ο σκοπός της που είναι η ευημερία των λαών"!! 
Τα δυο θαυμαστικά ειναι λίγα για τη φοβερή και τρομερή δήλωση που δείχνει που είναι το μυαλό, άντε να δεχτώ πως δεν είναι η άποψη όλων και μου πειτε πως είμαι άδικος, των συντριπτικά περισσότερων στο Συριζα.

Από τι φαίνεται πως αλλάζει "η Ευρώπη" βρε παιδιά;

Κρίσιμες επιλογές για την εργατική τάξη ! Από τον σημερινό Ριζοσπάστη.


Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν πια με φρενήρη ρυθμό. Και είναι αποκαλυπτικές.



ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ομολογούν μια απροκάλυπτη συμπαιγνία: Δίνουν καθημερινά όρκο και οι τρεις στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου, ενώ παράλληλα στήνουν καβγά για το είδος του μπαλτά που θα κόψει το κεφάλι των εργατών.
Ειδικά οι του ΣΥΡΙΖΑ και της λοιπής «αριστεράς» αναδεικνύονται καθημερινά σε πρωταγωνιστές μιας επιχείρησης που έχει στόχο να προλάβει τη λαϊκή αντίδραση, να την ευνουχίσει.

Tον επίσημο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους ψήφισε χτες η βουλή της Noρβηγίας.


Tον επίσημο διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους ψήφισε την Πέμπτη η βουλή της 

Noρβηγίας, με 161 ψήφους υπέρ και μόλις τρεις κατά. 



Μετά τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, ο διαχωρισμός θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου.  

«Η Ευαγγελική Λουθηρανική θρησκεία δεν θα είναι πλέον η επίσημη θρησκεία του κράτους», αναφέρει η ανακοίνωση του νορβηγικού κοινοβουλίου. Βάσει του χωρισμού, η εκκλησία θα λαμβάνει την ίδια κρατική επιχορήγηση με άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.  

Στην ανακοίνωση τονίζεται, πάντως, ότι «η Νορβηγική Εκκλησία θα συνεχίσει να έχει μια ιδιαίτερη βάση στο Σύνταγμα» και ότι το κράτος θα οικοδομείται επί «της χριστιανικής και ανθρωπιστικής κληρονομιάς μας».

Στρατούλης: Θα επιδιώξουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση της αριστεράς.


Όχι σε τρίτες εκλογές λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

«Νέες κάλπες δε θα προτιμήσουμε. Εμείς θα επιδιώξουμε να ζητήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού, να αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσει με άλλες αριστερές δυνάμεις να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση» που θα μας αποδεσμεύσει από τα μνημόνια και από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές...», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Δημήτρης Στρατούλης.
«Μας ενδιαφέρει η πολιτική νομιμοποίηση και αν συμφωνήσουν οι αριστερές δυνάμεις και έχουν και τον ανάλογο αριθμό βουλευτών για να πάρουν το 151- από κει και πέρα όταν πάμε στη Βουλή μπορεί να υπάρξουν ψήφοι ανοχής, μπορεί να υπάρξουν ψήφοι εμπιστοσύνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Κ.Ε : ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΑ. Το ΑΣΚΕ δε συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


 Χωρίς αυταπάτες, ψηφίζουμε θετικά, όχι αποχή, όχι άκυρο ή λευκό

Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός απαίτησε την καταγγελία του μνημονίου. Το ΑΣΚΕ, παρότι δεν μπόρεσε για οικονομικούς λόγους να συμμετάσχει στις εκλογές, συστρατεύτηκε στην απαίτηση αυτή. Την ψήφο της 6ης Μαΐου όλοι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους. Κάποιοι υποδύονται τους όψιμους αντιμνημονιακούς. Στις εκλογές αυτές, επίσης, απεκαλύφθησαν και καταδικάστηκαν ανίερες συνεργασίες, που αποσκοπούσαν σε ιδιοτελείς σκοπούς.
Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναζητείται ο άλλος δρόμος. Οι δυνάμεις του γερμανικού ευρώ συσπειρώνονται και μεθοδεύουν την εγκατάσταση μιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Όλοι σε θέση μάχης για να σταθεί όρθιο το ΚΚΕ! Σε συγκέντρωση στον Κολωνό μίλησε, χτες, η Αλέκα Παπαρήγα


Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Κολωνό



«Η επόμενη εκλογική μάχη θα είναι η πιο δύσκολη και η πιο σύνθετη εκλογική μάχη και για το λαό και για το ΚΚΕ, εδώ και 40 χρόνια. Ενα πράγμα πρέπει να αποφασίσουμε: Οτι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι, οι συνοδοιπόροι του Κόμματος, αυτοί που ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ρόλο έχει παίξει το Κόμμα όλα τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όλοι εμείς και εσείς, σαν μια γροθιά, οφείλουμε μέχρι την επόμενη εκλογική μάχη να αντιστρέψουμε το κλίμα και από αυτή την εκλογική μάχη να βγει ο λαός νικητής και το ΚΚΕ».

Πάτρα-Η φασιστική τρομοκρατία δεν φέρνει πίσω τους νεκρούς – θα απειλήσει όμως όλους μας!


Της Χριστίνας Ζιάκα


Η αποκρουστική δολοφονία για ασήμαντη αφορμή του Θ.Λαζανά στις Ιτιές της Πάτρας από 3 Αφγανούς το Σάββατο 19 Μάη, η έκρηξη της τοπικής κοινωνίας που ακολούθησε και το πλήρες «καπέλωμα» της από την Χρυσή Αυγή, μας έδωσαν μια ακόμα γεύση για το τι συμβαίνει όταν ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.

Το Λιμάνι της Πάτρας εδώ και παρά πολλά χρόνια λειτουργεί ως βασική «έξοδος» προς την άλλη Ευρώπη, για μεγάλους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών –με ή χωρίς χαρτιά– που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, γιατί δεν τους εγγυάται ούτε νόμιμα έγγραφα, ούτε κυρίως μια αξιοπρεπή διαβίωση.

ΕΥΡΩ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Ένα σοβαρό πολιτικό συμπέρασμα βγήκε από το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και στο Βερολίνο: τόσο οι Γάλλοι σοσιαλιστές όσο και οι Γερμανοί σοσιαλ-δημοκράτες δεν θέλουν να έχουν φιλικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον προεκλογικά.
Ενδεχομένως μετεκλογικά να υποχρεωθούν να επανεξετάσουν τη στάση τους στη βάση του ρεαλισμού, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά για την ώρα δεν θέλουν σχέσεις συνεργασίας μαζί του.
Όσο δυσάρεστη και αν είναι ατή η εξέλιξη, συνιστά γεγονός το οποίο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να το λάβουν υπόψη τους στη χάραξη της στρατηγικής και της τακτικής τους.

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ " Καταγγελία της ΕΕ για την κάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε φιλειρηνικούς διαδηλωτές στο Ισραήλ ."



Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη για τις επιθέσεις Ισραηλινών στρατιωτών εναντίων διαδηλωτών στην Χεβρόνα η Ύπατη εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Catherine Ashton , κάλυψε με απαράδεκτο τρόπο την δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κομάντος , τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών μεταξύ των οποίων και του μέλους της Knesset Mohamed Barakki στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ .

Τυνησία - Γενικές απεργίες και δυναμικοί αγώνες σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης


Ανταπόκριση από την Τυνησία (από το site της CWI www.socialistworld.netMετάφραση-επιμέλεια Μαριάννα Τσακίρη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Στις αρχές Μαΐου, o νέος πρόεδρος της Τυνησίας, Μονσέφ Μαρκουζί (Moncef Marzouki) αποφάσισε να παρατείνει και πάλι, για μια περίοδο τριών μηνών, τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ο Μπεν Αλί είχε συστήσει στις 14 Ιανουαρίου του περασμένου χρόνου, λίγο πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα. Μέρος της εξήγησης για μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να βρεθεί σε μια συνέντευξη του Marzouki στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα, στο οποίο ο πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε τους  «εφιάλτες» του για  «ακόμη μια επανάσταση»!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ - Θέλουν αποδυναμωμένο το ΚΚΕ όσοι φοβούνται το λαό



Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Κρονίου, στις Σέρρες, μίλησε χτες (Τετάρτη) ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, σημείωσε στην ομιλία του:
«Απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, στις νέες και τους νέους, στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλους αυτούς που παράγουν τον πλούτο στην κοινωνία και καταδικάζονται να ζουν στη φτώχεια. Τους καλούμε, αξιοποιώντας την ίδια τους την πείρα, να σκεφθούν σοβαρά και ψύχραιμα, κρίνοντας τι τους είπε και τι έκανε το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια και τι τα άλλα κόμματα.