Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»,Εκδηλώσεις.


Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με κεντρικό σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
  • Αύριο Παρασκευή: Στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στις 8 μ.μ., στην πλατεία, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την επένδυση χρυσού στην περιοχή». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Σάββατο 30 Ιούλη: Στην Τούζλα Σερρών, στις 8 μ.μ., δίπλα στο Κάμπινγκ, με θέμα τον τουρισμό, τις διακοπές και τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Σ. Νικητόπουλος, μέλος της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.
  • Κυριακή 31 Ιούλη:

Σόιμπλε: Να εκχωρήσει στην Ε.Ε. μέρος της εθνικής κυριαρχίας της η Ελλάδα



Με μια συνέντευξη-απολογισμό για τη στάση του στην κρίση του ευρώ το τελευταίο δωδεκάμηνο στο περιοδικό "Stern", ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα της ακόμη αυστηρότερης επιτήρησης της Ελλάδας. «Ένα κράτος με προβλήματα που ζητάει τη βοήθεια των εταίρων του θα πρέπει σε αντάλλαγμα να εκχωρήσει ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση», λέει, αν και το γερμανικό αίτημα για κυρώσεις που θα φτάνουν έως και στη στέρηση ψήφου στα ευρωπαϊκά συμβούλια έχει απορριφθεί σε προηγούμενες Συνόδους Κορυφής.

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά



Στα 85 του χρόνια το ΑΚΕΛ πέρασε πάρα πολλές δυσκολίες και πάντοτε έδιδε τις μάχες του με το κεφάλι ψηλά και κατάφερνε να βγει νικητής, αυτό θα συμβεί και σήμερα στον αγώνα που δίδει για την πατρίδα και το λαό μας.
Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις ο Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, μιλώντας χθες βράδυ σε μαζική επαρχιακή συγκέντρωση μελών και στελεχών του ΑΚΕΛ Λεμεσού. 
Το ΑΚΕΛ, τόνισε, δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων συγκεκριμένων προσώπων, αλλά γεννήθηκε για να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες των εργαζομένων και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

OXI KI AΛΛΑ XHMIKA ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



  • Μετατράπηκε σε βιομηχανική περιοχή επί Χούντας
  • Οι κανόνες χρήσης γης έχουν κυριολεκτικά καταπατηθεί
  • Τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών έλεγχων στις βιομηχανίες της περιοχής αγνούνται
  • Βιομηχανική περιοχή ή Βιομηχανικό πάρκο δεν υπάρχει πουθενά στην ΠΕ Κορινθίας

Την πλήρη αντίθεσή  με την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αποθήκης χημικών στο Σουσάκι Αγ. Θεοδώρων επανέλαβαν σε συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου και η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, απαιτώντας να ανακληθεί η σχετική άδεια.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Ενάντια στον Εθνικισμό στην Κύπρο (CWI Κύπρου)- η έκρηξη στο Μαρί και τα αδιέξοδα της πολιτικής Χριστόφια.





Στις 11/7 η έκρηξη στο Μαρί προκάλεσε την οργή όλων των Κυπρίων. Η αμέλεια, η έλλειψη σχεδιασμού, η άγνοια, η ανευθυνότητα και η ευθυνοφοβία ορισμένων, οδήγησε στην έκρηξη, στον θάνατο 13 ατόμων, στον τραυματισμό άλλων 60 , στην καταστροφή του μεγαλύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που ακόμη δεν είναι ξεκάθαρες .

Η οργή που κατακλύζει τον κόσμο είναι τεράστια και δικαιολογημένη!

Ποιος φταίει;

Όλα τα δάχτυλα από την πρώτη μέρα μετά το ατύχημα δείχνουν στον πρόεδρο Χριστόφια και σίγουρα οι ευθύνες που έχει είναι τεράστιες.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά την περιοδεία της στο νοσοκομείο της Σάμου - για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί & τον τουρισμό



«Στηρίζουμε τους αγώνες των ταξιτζήδων γιατί αυτοί οι αγώνες στρέφονται αντικειμενικά εναντίον των μεγάλων εταιρειών που θα επικρατήσουν στον κλάδο σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολουμένων και από αυτή την άποψη οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται σήμερα το ψωμί τους. Κάποιοι στον κλάδο θα γίνουν μέλη εταιρειών, η μεγάλη πλειοψηφία θα είναι μισθωτοί με πάρα πολύ χαμηλές αμοιβές.
Σχετικά με τον τουρισμό:

Ανακοίνωση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αυριανή απουσία του κ. Παπανδρέου από την «ώρα του πρωθυπουργού» για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής








Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει περιορίσει το ρόλο του στην «ελεγχόμενη θριαμβολογία» και αναλώνεται σε επικοινωνιακούς διθυράμβους για να καλύψει τη  χρεοκοπία της πολιτικής του.  Αν, παρ’ όλα αυτά, η δικαιολογία της απουσίας του είναι η περιοδεία του στην Ήπειρο, ενημερώνουμε ότι ο πρόεδρος του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επανακαταθέσει την ερώτηση την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε ο πρωθυπουργός να βρει χρόνο να έρθει στη Βουλή και να θριαμβολογήσει, αυτή τη φορά, με αντίλογο.
Αναρωτιόμαστε γιατί ο πρωθυπουργός αποφεύγει να πανηγυρίσει μαζί μας στην ολομέλεια της Βουλής για το μεγάλο του θρίαμβο στη Σύνοδο Κορυφής. 

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά την άφιξη της στη Σάμο




«Η Σάμος είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό νησί που έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες κυρίως, βεβαίως, στον αγροτικό τομέα, αλλά με προϊόντα που έχουν ενδιαφέρον για όλη την Ελλάδα, ακόμη και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Παρόλα αυτά, η πορεία της οικονομίας του νησιού είναι φθίνουσα κυρίως απ' τη σκοπιά των μικρών αγροτών και γενικότερα των εργαζομένων και μας δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία σήμερα και με τη συγκέντρωση, να αποδείξουμε γιατί η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ένταση στο Κόσσοβο






Ο νέος κύκλος έντασης, που προκλήθηκε στο Κόσσοβο, είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και του πολέμου που οδήγησε στη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, στην απόσχιση του Κοσσόβου από τη Σερβία και στην αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΠΛAN KAI NA ΦYΓETE-Άρθρο από τον Λαϊκό Δρόμο για το "Σχέδιο Μάρσαλ"


"Όλοι ρίχτηκαν σαν τις ακρίδες πάνω στη χώρα
                                                με διάθεση να φάνε το καταπέτασμα". 


Ωχ! κι αμάν - αμάν. Tο κουστούμι το έφτιαξαν. Θα μας φορέσουν το "Mάρσαλ Πλαν". Tο είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιωργάκης στας Bρυξέλλας. Tο είπε αγγλιστί, κατά πως συνηθίζει τελευταία η γελοία κυβέρνηση. Προτιμάει πχ ο ανεκδιήγητος Bενιζέλος να χρησιμοποιεί τον αγγλικό όρο λέει, διότι η ελληνική μετάφραση του "σελέκτιβ ντιφόλς", το "επιλεκτική χρεοκοπία", τρομάζει. Tρομάζει ο ήχος της λέξης, ή το καθ' αυτό περιεχόμενο της; Aν θέλετε κυβερνήτες της συμφοράς μας, να ομιλείτε την αγγλικήν διότι σας ταιριάζει περισσότερο, να φύγετε να πάτε αλλού. Nα πάρετε ένα (αερο) πλαν και να πάτε αλλού. Όχι εδώ.
Σε μετάφραση το "Mάρσαλ Πλαν", θα πει:

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισαν τις συμβάσεις για τις βάσεις της Σούδας και του Τυρνάβου όπου θα εδρεύει βαλκανική ταξιαρχία του ΝΑΤΟ. Κατήγγειλε τις συμβάσεις το ΚΚΕ.

Βάση Σούδας


Με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.ψηφίστηκαν χθες από την Ολομέλεια της Βουλής συμβάσεις για την «εγκαθίδρυση της προωθημένης βάσης διοικητικής μέριμνας στην βάση της Σούδας, την εγκατάσταση βαλκανικής ταξιαρχίας με έδρα τον Τύρναβο καθώς και συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ με την Αγγλία και την Ρουμανία», συμβάσεις που εμπλέκουν ακόμα περισσότερο την χώρα μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά γρανάζια.
Μάλιστα η συζήτηση ήταν «εξπρές» αφού ακολουθήθηκε η σύντομη διαδικασία της «κύρωσης συμβάσεων» όπου τον λόγο παίρνουν μόνο όσοι βουλευτές διαφωνούν.

Αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στην Καλαμάτα.


• Κάθε αποτυχία φέρνει μια καινούρια, πολύ χειρότερη κατάσταση. Κάθε χειρότερη κατάσταση, γίνεται δεκτή με τις ίδιες ακριβώς θριαμβολογίες από τον πρωθυπουργό.
• Αυτό που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως «πατριωτικό» καθήκον, είναι το καθήκον απέναντι στις αγορές, τους κερδοσκόπους και το ιδιωτικό κεφάλαιο.
• Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν κανέναν τόπο. Γι αυτό, σε κάθε νέο γύρο αποτυχίας έρχονται να του ζητήσουν ακόμα περισσότερα από εκείνα που του έχουν απομείνει.
• Μίλησαν για ανάσα της χώρας απέναντι στην κρίση χρέους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής φέρνουν νέα Μνημόνια και νέα Μεσοπρόθεσμα.


Παύση πληρωμών – Διαγραφή του χρέους – Εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο - Ρήξη με ευρωζώνη και ΕΕ τώρα! 





Οι αποφάσεις της Συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιούλη σε κανένα βαθμό δεν αποτελούν τη «σωτηρία της Ελλάδας» όπως έσπευσε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου και αναπαράγουν έκτοτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε αποτελούν έξοδο από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να δώσουν καμιά ανάσα στον λαό.

Αγανακτισμένοι και στις Η.Π.Α !



Με τίτλο «είστε αγανακτισμένοι; Έχετε υποστεί αρκετά;» η οργάνωση MoveOn της Washington DC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να κατακλύσουν τους δρόμους της Ουάσινγκτον!

Το ραντεβού έχει δοθεί για αύριο στις 12 το μεσημέρι και το σημείο συνάντησης είναι τα στα σκαλιά του Καπιτωλίου.

Η Λιβύη κατηγορεί την Βρετανία για την αναγνώριση των αντικαθεστωτικών.

«Ανεύθυνη» και «παράνομη» χαρακτήρισε ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καάιμ την απέλαση των Λίβυων διπλωματών από τη Βρετανία και την αναγνώριση από το Λονδίνο του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών ως μόνης «νόμιμης κυβέρνησης» της Λιβύης.

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο της λιβυκής πρεσβείας στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση του Βρετανού ΥΠΕΞ για αναγνώριση του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη ΛιβύηΑστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο της λιβυκής πρεσβείας στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση του Βρετανού ΥΠΕΞ για αναγνώριση του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Λιβύη
"Θεωρούμε ότι αυτό είναι ανεύθυνο, παράνομο και παραβιάζει το βρετανικό και το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο Καάιμ από την Τρίπολη και σημείωσε ότι η λιβυκή κυβέρνηση θα προβεί "στις απαραίτητες ενέργειες" ενώπιον των βρετανικών και των διεθνών δικαστηρίων.

Στη θέση ενός νεοαποικιοκρατούμενου προτεκτοράτου οδήγησαν τη χώρα η χρεοκοπημένη κυβέρνηση του ΠAΣOK και οι κλίκες της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας κάτω από τις προσταγές των γερμανογάλλων ιμπεριαλιστών .



Mε το πρωθυπουργικό διάγγελμα που ακολούθησε τη Σύνοδο Kορυφής της περασμένης Πέμπτης, ο Γ.Παπανδρέου επιχείρησε να αναστρέψει την τραγική κατάληξη της ένταξης της Eλλάδας στο καθεστώς της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», παρουσιάζοντάς την σαν εθνική επιτυχία!
Eίναι γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη να παραπλανά και να κοροϊδεύει το λαό, λέγοντας ότι το νέο «σχέδιο Mάρσαλ» θα διασφαλίσει μία νέα αναπτυξιακή πορεία και ότι θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας και σιγουριά για τον ελληνικό λαό. Σ' ένα λαό που έχει πικρή πείρα από το παλιό «σχέδιο Mάρσαλ», που έβαλε στο λαιμό του τη θηλιά της εξάρτησης και της υποτέλειας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. H «νέα εποχή» που ευαγγελίζεται ο Παπανδρέου και οι συν αυτώ, αφορά μία ακόμα πιο άγρια εποχή λιτότητας, φτώχειας, εξαθλίωσης για το λαό μας, ακόμα πιο συμπιεσμένους μισθούς και μεροκάματα, ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση στο εισόδημά του, ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ακόμα πιο βαθιά εξάρτηση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα Eυρώπης και HΠA.

Απάνθρωπη κυβέρνηση ! Κόβουν επιδόματα και σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου



 
Σε απροκάλυπτες και απάνθρωπες περικοπές επιδομάτων ακόμα και καρκινοπαθών τελικού σταδίου προχωρά η κυβέρνηση ή χρησιμοποιεί τη μέθοδο των μαζικών επανεξετάσεων απ' τις υγειονομικές επιτροπές των ΑμΕΑ για να εξασφαλιστούν τα κονδύλια που θα στηρίξουν το κεφάλαιο.
Για τις μαζικές περικοπές και την καταταλαιπωρία των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) θα κάνει σήμερα (σ.σ χτες) μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις υγειονομικές επιτροπές, οδός Κηφισίας 125 (πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) και ώρα 9.30 π.μ.
Χτες,(σ.σ προχτες) η ΣΕΑΑΝ μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων έκαναν παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητώντας την επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων καθώς και για τα μνημόνια με τα οποία θα λειτουργήσουν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.