Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

«Fakelaki και rousfeti» γονατίζουν την ελληνική οικονομία

Η απάντηση στην ελληνική κρίση για πολλούς Έλληνες κρύβεται στις λέξεις «Fakelaki και rousfeti» αναφέρει την Παρασκευή σε βασικό άρθρο της η Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται μελέτη του ινστιτούτου Brookings της Ουάσινγκτον που θα δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται στην εφημερίδα οι δωροδοκίες, οι πελατειακές σχέσεις και οι λοιπές μορφές διαφθοράς στερούν από το ελληνικό κράτος περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο (8% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος).
Στις πρώτες θέσεις στη διαφθορά βρίσκονται η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εάν υπήρχε διαφάνεια στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας, συμπληρώνει η έκθεση, όπως στη Σουηδία και την Ολλανδία, τότε η χώρα την περασμένη δεκαετία θα είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και όχι υπέρογκο έλλειμμα.

ΠΗΓΗ:www.skai.gr

Τα πολιτικά φρονήματα δεν δικάζονται, όχι στις μεθοδεύσεις στη δίκη της Άμφισσας

alexis9.gif- Παράσταση αντιπροσωπείας του ΝΑΡ και της νΚΑ στο δικαστήριο της Άμφισσας.
- Δήλωση μαρτύρων της δίκης και σύσκεψη οργανώσεων για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις αυταρχικές επιθέσεις.
 
 
Το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α. καταδικάζουν και καταγγέλλουν τις φασίζουσες μεθοδεύσεις της υπεράσπισης του Κορκονέα στη δίκη της Άμφισσας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, που εξυπηρετούν, τελικά, την πολιτική του αστικού μπλοκ εξουσίας για απονομιμοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, συκοφάντηση του Δεκέμβρη και περιθωριοποίηση του εργατικού κινήματος.  Επιβεβαιώνουν δε, άλλη μια φορά, την εκτίμηση πως, από όλες τις απόψεις, η δίκη αυτή έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, συναντήθηκε, την Πέμπτη 15 Απριλίου, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου μετά από αίτημα αυτής.
Το ΚΚΕ έχοντας τη δικιά του αντίληψη για τον χαρακτήρα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και συνολική πρόταση διεξόδου διεκδικεί σήμερα άμεσα μέτρα ανακούφισης των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων που αφορούν :
1. Αφορολόγητο όριο ατομικό 20.000€, οικογενειακό 40.000€ και 5000€ για κάθε παιδί.

Δύο στους τρεις Γάλλους δεν θέλουν νέα θητεία Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας

Το 65% των Γάλλων πολιτών θα προτιμούσαν να μην είναι υποψήφιος ο Νικολά Σαρκοζί το 2012, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπηση της BVA για το «Canal+».
Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (82%) θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο Σαρκοζί θα είναι και πάλι υποψήφιος.
Σε περίπτωση που τελικά δεν είναι υποψήφιος, οι πολίτες δηλώνουν την προτίμησή τους στον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν με 31% και ο Αλαίν Ζιπέ με 21%.

ΠΗΓΗ: www.in.gr



Σε παλλαϊκό συναγερμό καλεί το ΚΚΕ

Σε συναγερμό καλεί το ΚΚΕ «την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό και τη νεολαία του», με σκοπό, όπως αναφέρει, «την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση».

Στην ανακοίνωσή του το πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Αβατο για τον σκύλο-οδηγό το νέο Μουσείο

Γύρισε όλα τα μουσεία του κόσμου με τη βοήθεια του πιστού της σκύλου-οδηγού. Από το Λούβρο μέχρι το Μουσείο του Βατικανού και το Πάνθεον ουδείς απαγόρευσε την είσοδο στην τυφλή Ισπανίδα φιλόλογο Antonia Pons Losada και τον σκύλο της. Ουδείς, εκτός από τους υπευθύνους στο νεότευκτο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Antonia Pons Losada με τον σκύλο της. «Ηταν εξευτελιστικό» τόνισε η καθηγήτρια για την περιπέτειά της

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Η αισιοδοξία και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν κράτησαν ούτε δυο εβδομάδες. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα διαψεύστηκαν από αρμοδιότερα χείλη. Το αίτημα που απηύθυνε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι σαφές: αρχίζουν οι συνομιλίες για το πρόγραμμα περικοπών που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να δανειοδοτηθεί.
Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις Ευρωπαίων επισήμων, αλλά κυρίως του ίδιου του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του κ. Στρος-Καν, συντρόφου του κ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, βγαίνει το συμπέρασμα ότι για τα επόμενα χρόνια ετοιμάζεται η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται τη νοσοκομειακή περίθαλψη

Ποσοστό 83% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν πιθανό να υποστούν κάποια βλάβη από τη νοσοκομειακή περίθαλψη στη χώρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στους «27» με τον μέσο κοινοτικό όρο να είναι στο 50%.

Κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΟΛΜΕ

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενο μεταξύ άλλων για το "πολυνομοσχέδιο" του υπουργείου Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί είχαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας από την οποία εξήλθαν -όπως τόνισαν- δυσαρεστημένοι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο φόντο των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών για το "πολυνομοσχέδιο".
Αναλυτικά:
- Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22/4 και στα συλλαλητήρια
- Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 27/4 σε όλη την Ελλάδα
- Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη
- 24ωρη απεργία στις 4/5 μαζί με τη ΔΟΕ για να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός στην Κίνα .Τους 791 έφτασαν οι νεκροί

Τους 791 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό της Τετάρτης στην επαρχία Τσινγκάι της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το πρακτορείο ανέφερε πως στη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν άλλα 31 πτώματα.

Τουλάχιστον 11.477 είναι οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας και τοπικά μέσα αναφέρουν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε βασικές προμήθειες.

Άλλοι 243 άνθρωποι αγνοούνται.

Οικολογικό χωριό στον Κίσσαβο χτίζουν εθελοντές

Αναβιώνοντας τις τεχνικές του παρελθόντος, εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα επιχειρήσουν να χτίσουν ένα οικολογικό χωριό σε πλαγιά του Κισσάβου με πηλό, άμμο, άχυρα και πέτρα.Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα του δήμου Μελίβοιας, η οποία και φιλοξενείται σε μία έκταση 150 στρεμμάτων, και στοχεύει στην δημιουργία ενός ολόκληρου χωριού. Το πρώτο οίκημα, το οποίο κατασκευάστηκε από τους εθελοντές το περασμένο καλοκαίρι, θα χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό περίπτερο. Φέτος, οι εργασίες προγραμματίζονται σε δύο φάσεις:
- Η πρώτη θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα με περίπου 50 εθελοντές οι οποίοι και θα διαμορφώσουν τον υπάρχοντα εξωτερικό χώρο με πήλινα παγκάκια, ψησταριές, θέσεις για φωτοβολταϊκά.
- Η δεύτερη θα υλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι και αφορά την κατασκευή ενός θεάτρου.


ΠΗΓΗ : www.econews.gr

Η στάχτη «αγκαλιάζει» ολόκληρη την Ευρώπη

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το χάος στης αερομεταφορές στην Ευρώπη εξαιτίας του νέφους ηφαιστειακής στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιουκούλ, στη νότια Ισλανδία. Εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες επηρεάζονται από τα προβλήματα στις πτήσεις πολλών αεροδρομίων στην Ευρώπη, τα οποία αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα επηρεαστούν και πτήσεις από τη Β.Αμερική και την Ασία. Κλειστός ο Βρετανικός εναέριος χώρος έως το Σάββατο το πρωί.

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το Υπουργικό Συμβούλιο για το ασφαλιστικό 15/4/2010

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως ώστε να διαπραχθεί ένα έγκλημα σε βάρος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που δεν έχει προηγούμενο. Αποφάσισε να προωθήσει το νομοσχέδιο καρμανιόλα που ξεθεμελιώνει και ενταφιάζει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Πανεργατική - παλλαϊκή δράση τώρα με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
 

Επιστολή Παπακωνσταντίνου σε Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ - Προοίμιο ενεργοποίησης του μηχανισμού - Τη Δευτέρα έρχονται τα κλιμάκια στην Αθήνα


Επιστολή προς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, «προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια». Σε διευκρινιστική δήλωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι η Ελλάδα δεν αιτείται βοήθειας σε αυτή τη φάση από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τη λειτουργία καμερών παρακολούθησης

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξή της για τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την ύπαρξη, χρήση και λειτουργία των καμερών παρακολούθησης, αφού ουσιαστικά δίνει πράσινο φως στη χρησιμοποίησή τους ακόμη και για ζητήματα που δεν είναι διαχειριστικού χαρακτήρα όπως η ρύθμιση κυκλοφορίας. Η πολύχρονη αρνητική εμπειρία μας από τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών αρχών σε σχέση με τις - κατ' αυτούς - πιθανότητες και υπόνοιες διάπραξης σοβαρών αδικημάτων, καθώς και η πρακτική και οργανωτική αδυναμία της Αρχής να παρακολουθεί δια ζώσης επί 24ωρο τα κεντρικά συστήματα ελέγχου της ΓΑΔΑ συνηγορούν στο πάγιο αίτημα μας για πλήρη απομάκρυνση όλων των καμερών παρακολούθησης από δημόσιους δρόμους, καθώς η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας επιβάλει την ανεύρεση ηπιότερων μέσων τόσο για την πρόληψη αδικημάτων όσο και για ζητήματα τροχαίας κυκλοφορίας, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η προσωπική αυτονομία και το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής σε δημόσιες εκδηλώσεις, πορείες και διαδηλώσεις.