Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ρωσία: Ειδικές δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στη Μόσχα.


Ειδικές δυνάμεις του στρατού, που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, κατευθύνθηκαν στη Μόσχα, προκειμένου να «εγγυηθούν την ασφάλεια», έπειτα από τις χθεσινές μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης,σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου. Αν και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Πούτιν δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να παύσουν, οι διαδηλωτές αψήφησαν το στρατό και κατέβηκαν στους δρόμους. Εκατό και πλέον οι συλλήψεις.
Οι μονάδες των ειδικών δυνάμεων «δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό σκοπό: να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών», καθώς η πόλη έχει τεθεί σε κατάσταση «αυξημένου συναγερμού», δήλωσε ο αξιωματικός Βασίλι Παντσέκοφ στο πρακτορείο Ιντερφάξ, έπειτα από πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικά μεταγωγικά οχήματα που κατευθύνονται προς τη Μόσχα.

Παρά τη νοθεία από το καθεστώς Πούτιν, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας απέσπασε το 19,2 % και διπλασίασε σχεδόν τις έδρες του στην βουλή.Διαμαρτυρίες για κάλπικο αποτέλεσμα.Γράφει ο Red Star.

Χιλιάδες κομμουνιστές διαδήλωσαν στην πλατεία Novopushkinsky  της Μόσχας ενάντια στην εκλογική νοθεία του καθεστώτος Πούτιν.
Το πλήθος ζήτησε να παραιτηθεί ο Πούτιν.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Με οργάνωση και συμμαχία, ο λαός πρέπει να δημιουργήσει τη στρατιά της ανατροπής.Σε πολιτική συγκέντρωση στη Λιβαδειά μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Σε πολιτική συγκέντρωση στη Λιβαδειά μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
 
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χτες βράδυ στο Διοικητικό Μέγαρο Λιβαδειάς, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Εργάτες, μικρομεσαίοι, γυναίκες και νέοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία, ενώ ακολούθησε συζήτηση. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι Δ. Κουτσούμπας και Τ. Δημουλάς, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει ανάγκη να μιλήσω αναλυτικά για τα προβλήματα που ζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές. Για παράδειγμα, οι άνεργοι, οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που δουλεύουν στη βιομηχανία, αυτοί που έχουν χαμηλούς μισθούς, τα μικρομάγαζα, η φτωχή αγροτιά, πραγματικά δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας. Αλλά είμαι βέβαιη ότι και ορισμένοι υπάλληλοι, είτε αν θέλετε από τα μικροαστικά λαϊκά στρώματα, και δεν το λέμε υποτιμητικά, που ζούσαν λίγο καλύτερα από τους άλλους, είχαν σχετικά καλύτερους μισθούς, καταλαβαίνουν ότι η απόσταση που τους χωρίζει από την επιδείνωση της θέσης τους είναι πολύ μικρή.

Ψήφισμα Αλληλεγγύης που εγκρίθηκε στη συγκέντρωση του Εργατικού Συνδέσμου ΑΤΛΑΣ, Σίνδευ Αυστραλίας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ “ΑΤΛΑΣ” ΣΙΝΔΕΥ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Δεκέμβρη 2011 στο χτίριο του Ελληνικού Συνδέσμου “ ΑΤΛΑΣ” άκουσε την ενημερωτική ομιλία των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, που ανέδειξαν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και γενικά όλα τα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας, σαν αποτέλεσμα της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που επέβαλαν κεφάλαιο , κυβέρνηση και Ε.Ε.

Επίθεση στον Α. Σταματόπουλο από ομάδα τραμπούκων της ΠΑΣΚΕ!-Ανακοίνωση του "Ξ"



Με μεθόδους "νύχτας" αντιμετωπίζει πλέον η ΠΑΣΚΕ τους πολιτικούς της αντιπάλους στις αστικές συγκοινωνίες!

Ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τον Κώστα Δήμα, πρόεδρο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ξυλοκόπησε άγρια τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Μετρό Α. Σταματόπουλο και τον εργαζόμενο Δ. Κατσαφάδα.

Εναντίον του Αντώνη Σταματόπουλου και του Δ. Κατσαφάδα χρησιμοποιήθηκαν σπρέι πιπεριού(!) και γκλομπ(!) με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δυο στο νοσοκομείο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Κυβερνητικοί τραμπούκοι χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο αγωνιστές συνδικαλιστές



 Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση ασφαλιτών και τραμπούκων στελεχών της ΠΑΣΚΕ στον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζόμενων στο "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" Αντώνη Σταματόπουλο και σε εκπρόσωπο των απολυμένων του Μετρό, αμέσως μετά από συνεδρίαση του «συντονιστικού των συγκοινωνιών».
Οι τραμπούκοι του κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού(!) και κτύπησαν άγρια τους αγωνιστές συνδικαλιστές,στέλνοντας τους στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ κινητοποιεί πια και τα πλέον βρόμικα μέσα για να σπάσει την αντίσταση των εργαζομένων.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα στο ΡΑΔΙΟ 9 (Μπ. Παπαπαναγιώτου), 06/12/2011.



•    Η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί επιμένουν σ΄ ένα συμπέρασμα το οποίο είναι πέρα για πέρα έξω από την πραγματικότητα, ότι αυτό το οποίο έχει φταίξει που οδηγηθήκαμε ως εδώ δεν είναι η πολιτική τους, αλλά ότι δεν είχαν αυστηρούς κανόνες προκειμένου να τιμωρούν τα κράτη εκείνα που έβγαιναν έξω από τον προϋπολογισμό τους.
•    Στόχος της οικονομικής ελίτ στη Γερμανία είναι να γκρεμίσουν αυτό που ονομάστηκε κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη όλες τις προηγούμενες δεκαετίες
Θα υποστούν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τη διάλυση της ευρωζώνης, φυσικά όμως και όλοι οι λαοί.

Συγκρούσεις στο Σύνταγμα, αποχώρησαν οι Εύζωνοι από τη Βουλή- Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.


Αναδημοσίευση από το www.newpost.gr


Σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε νεαρούς κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ μετατράπηκε (εκ νέου) η πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας μνήμης μαθητών και φοιτητών για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του ΑλέξανδρουΓρηγορόπουλου


Αρχικώς, στη λεωφόρο Αμαλίας, ενώπιον του Κοινοβουλίου, ομάδα κουκουλοφόρων προχώρησε σε επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που φρουρούσαν τη Βουλή.



Ακολούθησαν συμπλοκές στην πλατεία Συντάγματος, όπου κουκουλοφόροι έσπασαν τα μάρμαρα από τις σκάλες των ξενοδοχείων, αλλά των χώρων του πάρκου.



Οι διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ στις 14.30 προχώρησαν σε μία επιχείρηση απώθησης των ταραξιών από την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να τους προωθήσουν προς την Πανεπιστημίου. 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ : Προετοιμαζόμαστε για τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 21ου αιώνα.


Σε εκδήλωση για το Δεκέμβρη του '44 μίλησε την Κυριακή ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
«Ο ηρωικός Δεκέμβρης του '44 αποτελεί αδιαμφισβήτητα, τουλάχιστον για τους αγωνιστές, μια από τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Ανήκει στην αλυσίδα των ταξικών αγώνων που μέχρι σήμερα θεμελιώνονται η προσφορά, η αντοχή και η συνέχεια του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Ο,τι θετικό έζησε ο λαός στον τόπο μας το κατέκτησε με σκληρούς ταξικούς αγώνες, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που για πάνω πλέον από 90 χρόνια είναι η ψυχή, το μυαλό και η αφοσιωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στους αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση. Είμαστε περήφανοι για τους ταξικούς αγώνες στην Ελλάδα, για την υπερενενηντάχρονη πορεία του ΚΚΕ, για το Δεκέμβρη του 1944».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί.



Οι Μέρκελ και Σαρκοζί προσπαθούν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως τους «εγγυητές» των λύσεων για την έξοδο από την κρίση στην ΕΕ, παρακάμπτοντας και αγνοώντας επιδεικτικά τους λαούς σε όλη την Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να θεσμοθετήσουν ένα ακόμη πιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο, όπου η κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού και η διαρκής λιτότητα θα είναι οι κύριες κατευθυντήριες αρχές, οδηγώντας έτσι τις κοινωνίες και τις οικονομίες στην χρεωκοπία.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η διάθεση ημερολογίων του ΠΑΜΕ


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ




Σε λίγες μέρες ξεκινά η διακίνηση του ημερολογίου του ΠΑΜΕ για το 2012, που φέτος είναι αφιερωμένο στους μεγάλους εργατικούς σταθμούς. Κάθε μήνας του ημερολογίου είναι ένα μάθημα ιστορίας, από τους αγώνες της εργατικής τάξης στη χώρα μας και στον κόσμο. Από το Σικάγο και τις πρώτες απεργίες στην Ελλάδα ως την ίδρυση του ΠΑΜΕ και την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της ΠΣΟ στη χώρα μας.

Έλληνες φοιτητές αποδοκίμασαν έντονα Μπακογιάννη και Πρετεντέρη σε εκδήλωση στην Γαλλία.



Παρέμβαση-αποδοκιμασία κατά της παρουσίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη σε φόρουμ της γαλλικής Liberation με θέμα «Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία» έκαναν Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία.
Η κα Μπακογιάννη και ο κ. Πρετεντέρης είχαν ήδη ξεκινήσει να απαντούν στις ερωτήσεις του συντονιστή της συζήτησης, ο οποίος μάλιστα έδειξε να επιμένει για το σχολιασμό της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Η απάντηση τους ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας (ο κ. Πρετεντέρης) ότι η δεξιά στην Ελλάδα είναι «αστεία» και (η κα Μπακογιάννη) πως «δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά».
Μετά από λίγη ώρα, οι φοιτητές διέκοψαν τις συνομιλίες και διάβασαν την ανακοίνωση τους ασκώντας σκληρή κριτική στους δύο Έλληνες προσκεκλημένους αλλά και στην ιστορική γαλλική εφημερίδα της αριστεράς για την οποία εξέφρασαν την έκπληξη τους «που κάλεσε αυτά τα δύο άτομα για να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα».

Δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGΑ.Πέφτουν τα κόμματα που στηρίζουν Παπαδήμο.Ισχυρό το Κ.Κ.Ε. στην τρίτη θέση με άνοδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2011.Σημαντικά κέρδη για την ΔΗ.ΑΡΙ.Άνοδος και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




Σε έρευνα της εταιρείας GPO για την εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του MEGΑ ,τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής : (Στην παρένθεση η διαφορά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας). Είναι η πρώτο γκάλοπ του  Δεκεμβρίου.
Ν.Δ                                        21,5 % (-0,8)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                                15,3 % (-0,2)
Κ.Κ.Ε                                      10,0 % (+0,2)
ΛΑ.Ο.Σ.                                    7,1 % (-0,8) 
ΔΗΜ.ΑΡΙΣ .                              6,3 % (+3,6)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                 6,1 % (+1,3)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Το μήνυμα της εξέγερσης ακόμα πιο επίκαιρο! Όλοι στις διαδηλώσεις στις 6 Δεκέμβρη



Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες. Με το τόσο εύστοχο αυτό σύνθημα και με άλλα πολλά η νεολαία εξεγέρθηκε τον Δεκέμβρη του 2008, όταν οι σφαίρες της αστυνομικής καταστολής δολοφονούσαν τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Μετά από τρία χρόνια το μήνυμα της εξέγερσης είναι ακόμα πιο επίκαιρο.
Ο Δεκέμβρης του ΄08 έδειξε ότι στην εποχή της κρίσης και της άγριας επίθεσης του κεφαλαίου για να διασωθεί το σύστημα, η αναγκαιότητα της εξέγερσης έρχεται ξανά στο προσκήνιο.