Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ σχετικά με τη δημιουργία «Φιλοξενείου» για τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη.

Τη λειτουργία «Φιλοξενείου για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες» αποφάσισε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης σε τμήμα του ιδιόκτητου δημοτικού κτιρίου στο Δ' δημοτικό Διαμέρισμά.

Η χρηματοδότηση του έργου (602.000 ευρώ) για δυο χρόνια θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα έχει ως εταίρους, εκτός από το Δήμο Θεσσαλονίκης, δυο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( «ΑΡΣΙΣ» και «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες»), στις οποίες μάλιστα προτείνεται να παραχωρηθεί η έκταση (550 τ.μ.).

Επικοινωνιακή κατάψυξη...Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Tο καινούργιο σκηνικό, για την ακρίβεια το κάδρο, φτιάχτηκε. Ως και καρφιά στους τοίχους μπήκαν, κρεμάστηκε, φωτίστηκε κραυγαλέα και κοσμεί πλέον τους τοίχους των αδιέξοδων διπλωματικών κινήσεων και των αηδιαστικά ακίνητων κριτικών ικανοτήτων που τοιχοκολλούνται στα προφίλ των κοινωνικών δικτύων: νέος ψυχρός πόλεμος. Κάτι σαν άβαταρ εκδοχή των ταινιών του '50 και του '60 με κατασκόπους, ζιβάγκο και παιδιά των μαραμένων λουλουδιών.

Οι Ρώσοι καταναλωτές μηνύουν τα McDonald' s .Σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα μετά το άνοιγμα του πρώτου McDonald 's στη Μόσχα της Ρωσίας, η χώρα αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία.

Η ρωσική υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών έχει καταθέσει αγωγή και κατηγορεί την αλυσίδα για παραβίαση κυβερνητικών κανονισμών αναφορικά με τη διατροφική ποιότητα των τροφίμων σε πολλά από τα προϊόντα της.
Η υπηρεσία επισημαίνει ότι το φαγητό είναι πολύ υψηλό σε θερμίδες και απευθύνει έκκληση για την απαγόρευση της παραγωγής και πώλησης παγωτού, milkshakes, τσίζμπεργκερ, ψαροκροκέτες και McChicken σάντουιτς.
«Έχουμε εντοπίσει παραβάσεις στην ποιότητα των προϊόντων και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της αλυσίδας McDonald», δήλωσε η Άννα Πόποβα, η επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας των καταναλωτών, στο πρακτορείο Interfax.