Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

5 Mάη 2010.Από το αρχείο του K.K.E4ever...Ένα χρόνο πριν, η μεγαλύτερη κινητοποίηση λαού στην Αθήνα.Μια ανάρτηση από τον Δημήτρη.Ν.


ΑΘΗΝΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ!                                         

Πεδίο του Άρεως, Πατησίων, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, χιλιάδες κόσμου συγκεντρωμένοι σήμερα στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ, τουλάχιστον μετά το ’74. Ήταν τόσο μεγάλη που καλά – καλά δεν μπορούσε να ξεκινήσει η πορεία.
Μια παρουσία λαού που κατατρόμαξε και δημιούργησε πανικό στη κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συστήματος γι’ αυτό και δόθηκε εντολή να χτυπηθεί ο λαός. Αμέτρητες οι προσπάθειες και τα ντου των ΜΑΤ κατά πάνω στο κόσμο, δακρυγόνα, ασφυξιογόνα και ότι άλλο διαθέτει η τεχνολογία της καταστολής. Ο κόσμος όμως δεν έφευγε! Αντιμετώπισε τις επιθέσεις με αποφασιστικότητα και συγκροτημένα γι΄ αυτό και στο Σύνταγμα η κυβέρνηση επέλεξε τη μεγαλύτερη επίθεση, αλλά ακόμη και τότε ο κόσμος δεν έφευγε και κατάγγελλε την καταστολή και τη κυβερνητική πολιτική.

Ενας χρόνος από τις δολοφονίες στη ΜΑΡΦΙΝ και την προβοκάτσια στο Σύνταγμα.



Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τις 5 Μάη 2010 όταν τρεις τραπεζοϋπάλληλοι οι Επαμεινώνδας Τσακάλης 36 χρόνων,Παρασκευή Ζούλια 35, και Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32, τεσσάρων μηνών έγκυος, έχασαν τη ζωή τους στο υποκατάστημα της ΜΑΡΦΙΝ στην οδό Σταδίου 23, από την προβοκατόρικη δολοφονική δράση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, μια μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Η προβοκάτσια είχε στηθεί από μηχανισμούς που εκείνη τη μέρα έδρασαν σε διαφορετικούς χώρους: στη Σταδίου, έξω από τη Βουλή, αλλά και μέσα σε αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη τη μέρα, έγινε απόπειρα να εμπλέξουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στις προβοκάτσιες. Πρωτεργάτης σε εκείνη την απόπειρα ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης μέσα από τη Βουλή. Μια απόπειρα που έπεσε πολύ γρήγορα στο κενό, με συγκεκριμένα στοιχεία που αποκάλυπταν το μέγεθος της προβοκάτσιας.
Εχει σημασία να θυμηθούμε τα γεγονότα εκείνης της μέρας. Πιο συγκεκριμένα: Τέτοια μέρα πέρυσι χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία (ξεκινούσε από την Ομόνοια και κατέληγε στους Στύλους Ολυμπίου Διός). Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Φτάνουν έξω από τη Βουλή 12.30 μ.μ. Εκεί, εκτυλίσσεται οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, για να συκοφαντηθούν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες.

ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.Η νομιμοποίηση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Γκουανάταμο.


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει μια προπαγανδιστική εκστρατεία στο εσωτερικό των ΗΠΑ πρωτίστως αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, με στόχο να αξιοποιήσει τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν από Αμερικανούς κομάντος προκειμένου να νομιμοποιήσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη τη λειτουργία του επαίσχυντου στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Γκουαντάναμο, το «αμερικανικό Νταχάου» όπως έχει αποκληθεί. «Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα», όπως μας πληροφορεί η αμερικανική εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ», ισχυρίζονται από κοινού με στελέχη της τέως κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους ότι δεν θα είχε επιτευχθεί η εξόντωση του Μπιν Λάντεν «χωρίς πληροφορίες από κρατουμένους στη φυλακή του Γκουαντάναμο».
Ο ισχυρισμός ότι δήθεν η CIA έφτασε στη γνώση του κρησφύγετου του Οσάμα μπιν Λάντεν όχι μέσω των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών του πακιστανικού στρατού, με τον οποίο συνεργάζεται και στις τάξεις του οποίου έχει πολλές εκατοντάδες πράκτορες και πληροφοριοδότες, αλλά στη βάση πληροφοριών που έδωσαν τα ανθρώπινα κουρέλια των κρατουμένων επί σχεδόν δέκα χρόνια στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο, είναι εξόφθαλμα χαλκευμένος, αναληθής.

Φιντέλ Κάστρο : «Πιο επικίνδυνος τώρα ο Μπιν Λάντεν»



Η εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν μετέτρεψε τον πρώην αρχηγό της Αλ Κάιντα σε ένα «πολύ πιο επικίνδυνο πρόσωπο», υποστήριξε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.
Σύμφωνα με άρθρο του που δημοσιεύεται στον κουβανικό Τύπο, ο 84χρονος Φιντέλ σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν μπορεί να κρύψει ότι ο Οσάμα εκτελέστηκε παρουσία των παιδιών και των συζύγων του».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τη σύσκεψη του πρωθυπουργού για το θέμα της βίας και της κάθαρσης στον αθλητισμό


Η σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα της βίας και της κάθαρσης στον αθλητισμό, μετά από τη σωρεία των επικοινωνιακών λεονταρισμών που προηγήθηκαν, κατέληξε επί της ουσίας ότι πριν απ’ όλα σημασία έχει να μη χαθούν τα έσοδα του ΟΠΑΠ. Για το λόγο αυτό και δεν αποφάσισε τίποτα!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα ομολογεί την ανυπαρξία  πολιτικής για τον αθλητισμό. Με το γνωστό ευχολόγιο «εάν», «θα» και «εφόσον», παρατείνεται η επίσημη στήριξη στο λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου που αποτελεί  την ασπίδα της αυθαιρεσίας, της ατιμωρησίας και της παρανομίας. 

Θριαμβολογούν στα κατεχόμενα για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.



Η εκτίμηση ότι οι δηλώσεις Αρχιεπισκόπου περί «ξεγελάσματος» της ΕΕ για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας  στους κόλπους θα τύχουν εκμετάλλευσης από την τουρκική και τ/κ πλευρά, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά. Ψευδοπρωθυπουργός και λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, τοποθετήθηκαν, χθες, επί των αναφορών του Μακαριοτάτου.
Ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, ερωτηθείς, χθες, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πάφο για το θέμα, υπέδειξε πως οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, επιβεβαιώνουν τα όσα δυστυχώς διαχρονικά έλεγε η τουρκική πλευρά, ότι δηλαδή έχουμε ξεγελάσει την ΕΕ για την ένταξη.  Ο Αντρος Κυπριανού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η υπόθεση με τις δηλώσεις, δεν θεωρείται δυστυχώς λήξασα, όχι γιατί εμείς θέλουμε να τη διατηρούμε ανοικτή αλλά διότι δυστυχώς οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έχουν δώσει την ευκαιρία στα ΜΜΕ, στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα και στην τ/κ κοινότητα να θριαμβολογούν».

Ομόφωνα αθώος ο Σίμος Σεϊσίδης.Της ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ.


Αθώος, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίθηκε ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος δικαζόταν για συμμετοχή σε επτά ληστείες τραπεζών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Σ. Σεϊσίδης είχε συμμετοχή στα 13 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείτο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή του.


Αθωωτική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση, κατά την οποία αναφέρθηκε ότι ουδείς από τους μάρτυρες μπόρεσε να τον αναγνωρίσει ως έναν από τους ληστές.
Στην απολογία του, ο Σ. Σεϊσίδης είχε υποστηρίξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είχε στηθεί και κατασκευασθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους, χωρίς να κάνει αναφορά στα κακουργήματα που του αποδίδονταν.

Διώκεται η τριμελής Πρυτανική Αρχή του Ε.Μ.Π. για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας INDYMEDIA ATHENS - Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα και του βουλευτή Τ. Κουράκη προς την Υπουργό Παιδείας.




Στις 19-5-2011 δικάζεται στο ΣΤ΄ Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Αθηνών το εκλεγμένο Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ της Περιόδου  2006-2010 με Πρύτανη τον Κ. Μουτζούρη και Αντιπρυτάνεις  τους κ.κ. Ι. Πολύζο και Γ. Σπαθή, για «παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος» λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης INDYMEDIA ATHENS  σε server  του Ε.Μ.Π.
Σύμφωνα με Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, της 26-4-2010, δεν υφίστανται ενδείξεις παράβασης καθήκοντος, καθώς απαιτείται ύπαρξη δόλου, που κατά την προαναφερθείσα Διάταξη, «δεν βρίσκει έρεισμα σε κανένα στοιχείο της δικογραφίας».  Επίσης  η συμμόρφωση με κανονισμό της  Ε.Δ.Ε.Τ. (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας) «δε συνιστά υπηρεσιακό καθήκον». Παρ όλα αυτά, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη.

ΚΚΕ - ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ: Δευτέρα 9 Μάη, στις 7 μ.μ.στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής η εκδήλωση για τους 200 της Καισαριανής.




ΚΚΕ - ΚΝΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ
Τη Δευτέρα η εκδήλωση για τους 200 της Καισαριανής
Στις 7 μ.μ., στο Σκοπευτήριο
Από παλιότερη εκδήλωση του Κόμματος στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Εκδήλωση για τους 200 κομμουνιστές ήρωες της Πρωτομαγιάς του 1944, που εκτελέστηκαν από τους χιτλεροφασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του Κεντρικού Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, οιΟργανώσεις του Κεντρικού Τομέα της ΚΝΕκαι η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 7 μ.μ.στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία της Καισαριανής και πορεία στο χώρο του Θυσιαστηρίου.

Βγάζουν χρήματα πουλώντας φωτογραφίες νεκρών στα sites τους.Αίσχος Ευαγγελάτε και Newsit.gr.Σχόλιο του Red Star.


Η κίτρινη σελίδα διαδικτυακής ενημέρωσης www.newsit.gr, δεν είναι πρώτη φορά που εκμεταλλεύεται το αίμα , τον πόνο και την "τρομοκρατία" για να βγάλει χρήματα από τα "κλικ" στα διαφημιστικά της banner.
Σήμερα δημοσιεύει φωτογραφίες νεκρών από την επίθεση της CIA στο Πακιστάν.Νεκρών ανθρώπων βουτηγμένων στο αίμα.Ανθρώπων που δεν ξέρουμε την ιδιότητα τους.Που πιθανόν έχουν οικογένεια που πενθεί για αυτούς.Φίλους που βλέπουν τις φωτογραφίες του Reuters που αποτελεί την πηγή τους.Ανθρώπων ενόχων ή αθώων ,δεν έχει καμιά σημασία, που δεν πρόλαβαν να δικαστούν αλλά εκτελέστηκαν από απόσπασμα Αμερικάνων εκτελεστών που έστειλε ο Ομπάμα.

ΠΑΜΕ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ !



Η κυβέρνηση σε στενή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με τον ΣΕΒ και το κεφάλαιο γενικότερα, ξεκινά το νέο γύρο των αντιασφαλιστικών μέτρων. Σε τούτη τη φάση στόχος είναι το ξήλωμα των Βαρέων και ανθυγιεινών και το «πέταγμα» 250 χιλιάδων εργαζομένων έξω από τα ΒΑΕ.
Με τη σημερινή της συνεδρίαση η «νέα» τους Επιτροπή Κρίσεων Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την σφαγή μιας από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων τον αιώνα που πέρασε.
Όπως και στο παρελθόν με ανάλογες επιτροπές με τα γνωστά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους έτσι και τώρα δεν θα έλειπε ο «Μάρτης από τη Σαρακοστή» η ΓΣΕΕ το μακρύ τους χέρι στη νομιμοποίηση και την υλοποίηση κάθε αντεργατικής επιλογής.