Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΚΥΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ!«Αφού δεν την πληρώσατε μέσα στις προθεσμίες, δικαιολογημένα η εταιρία Merck έκοψε το αντικαρκινικό φάρμακο Erbitux στους έλληνες ασφαλισμένους»


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ERBITUX ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ MERCK


«Αφού δεν την πληρώσατε μέσα στις προθεσμίες, δικαιολογημένα η εταιρία Merck έκοψε το αντικαρκινικό φάρμακο Erbitux στους έλληνες ασφαλισμένους». Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Βέλγιο: οι χαλυβουργοί ζητούν απαλλοτρίωση κι εθνικοποίηση της μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο!




Ξανά στους δρόμους οι Βέλγοι μεταλλωρύχοι με κεντρικό τους αίτημα την εθνικοποίηση της Acelor Mital της μεγαλύτερης χαλυβουργίας του πλανήτη. Αξίζει να κάνουμε μία σύγκριση με την Ελλάδα και να τονίσουμε ότι στην σκληρή απεργία των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας που κράτησε 9 μήνες, κάτω από την ηγεσία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, σε καμία στιγμή δεν τέθηκε το αίτημα της εθνικοποίησης της βιομηχανίας. Ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ποτέ ένα τέτοιο αίτημα, είτε στην Χαλυβουργία είτε αλλού.
Διαβάστε στη συνέχεια άρθρο των Βέλγων συντρόφων του Αριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος,, από το site της CWI. Μετάφραση - επιμέλεια, Άννα Κλείτσα.

«The Times» - ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αντικομμουνισμός που (ξανα)γράφει ιστορία...


Εξισώνοντας τον κομμουνισμό με τον φασισμό


Φαίνεται πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ ζήλεψε τις αντικομμουνιστικές επιδόσεις της κρατικής τηλεόρασης που συχνά-πυκνά «επιμορφώνει» τους τηλεθεατές της για θέματα όπως π.χ. «Αναζητώντας τέρατα: Ο δολοφόνος πιθηκάνθρωπος της Ρωσίας»! (Για όσους έχουν ξεχάσει η ΝΕΤ πρόβαλλε πριν μερικά χρόνια ντοκιμαντέρ για το οποίο η ίδια ανέφερε: «Το 2006, η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν είχε το μοχθηρό σχέδιο να δημιουργήσει τέρατα από διασταύρωση ανθρώπων με πιθήκους»...)!

Συνεχίζονται οι πολιτικές μεταγραφές .Μιχελογιαννάκης-Χρυσόγονος στον ΣΥΡΙΖΑ, Χριστοδουλάκης στη ΔΗΜΑΡ;


Θέμα ωρών είναι η επίσημη προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ (και συγκεκριμένα στο Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, δηλαδή την συνιστώσα των «πασοκογενών») του συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου και του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι έχουν συμφωνήσει ήδη με τον άτυπο επικεφαλής των «πασοκογενών», Αλέξη Μητρόπουλο, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την προσχώρηση στην Κουμουνδούρου –πάλι μέσω του ΕΚΜ- και του συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου.

70 χρόνια
Η νίκη στο Στάλινγκραντ, αρχή της συντριβής του ναζισμού

Στα μέσα του 1942, ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου βρίσκεται υπό την κατοχή των ναζιστικών στρατευμάτων. Ένα χρόνο πριν, τον Ιούνη του 1941, είχε ξεκινήσει η επίθεση της Γερμανίας στη Σοβιετική Ενωση (ΣΕ). Παρά την αντίσταση των Σοβιετικών, η Γερμανία μέσα σε λίγες βδομάδες θα καταλάβει 1 εκατομμύριο τετρ. χλμ. σοβιετικού εδάφους, φτάνοντας μέχρι το Λένινγκραντ και τη Μόσχα.
Σχεδόν αμέσως με την επίθεση των ναζί στην πρώτη σοσιαλιστική χώρα, η σοβιετική ηγεσία ζητά από τους Δυτικούς το άνοιγμα του δεύτερου μετώπου απέναντι στη Γερμανία, κάτι που αρνούνται επίμονα οι Δυτικοί. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Τρούμαν για τη στάση των ΗΠΑ: «Αν δούμε ότι η Γερμανία κερδίζει τον πόλεμο οφείλουμε να βοηθήσουμε τη Ρωσία. Κι αν τον κερδίζει η Ρωσία οφείλουμε να βοηθήσουμε τη Γερμανία και με τον τρόπο αυτό ας τους αφήσουμε να σκοτώσουν όσο μπορούν περισσότερους… (Τάιμς της Νέας Υόρκης, 24 Ιουλίου 1941. Το απόσπασμα είναι παρμένο από το βιβλίο του Ντ. Χόροβιτς «Από τη Γιάλτα στο Βιετνάμ», σελ. 87)

Αλέκα Παπαρήγα : Να αφαιρέσει ο λαός εφεδρείες και δυνάμεις από το κυρίαρχο σύστημα Η χτεσινή συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».


Στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και στον Γιώργο Παπαδάκη έδωσε συνέντευξη χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθεί η συζήτηση με τον δημοσιογράφο.



-- Τελευταία βλέπουμε μια δυναμική του ΚΚΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την είχε τις προηγούμενες μέρες. Αλλά έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Οφείλεται σε μια αλλαγή την οποία έχετε αποφασίσει να κάνετε για πιο δυναμικές παρεμβάσεις; Αυτό δεν είναι ερωτηματικό μου, είναι η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί και όσα γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες μέρες...

Η πόλη Βόλγκογκραντ θα μετονομαστεί και πάλι σε Στάλινγκραντ το Σάββατο, με την ευκαιρία των εορτασμών της 70ής επετείου από την επική μάχη που δόθηκε εκεί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία άλλαξε το ρου του πολέμου.

Η πόλη Βόλγκογκραντ θα μετονομαστεί και πάλι σε Στάλινγκραντ το Σάββατο, με την ευκαιρία των εορτασμών της 70ής επετείου από την επική μάχη που δόθηκε εκεί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η οποία άλλαξε το ρου του πολέμου. 

Η τοπική Δούμα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι βουλευτές ενέκριναν την απόφαση να χρησιμοποιηθεί η ονομασία "Ηρωική Πόλη του Στάλινγκραντ" στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του 1942-3. Η ονομασία Στάλινγκραντ θα χρησιμοποιείται επίσης άλλες τέσσερις ημέρες κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης και της 9ης Μαΐου, οπότε η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη των Συμμάχων απέναντι στη ναζιστική Γερμανία.

2 Φεβρουαρίου 1943 , τιμή και δόξα στον Κόκκινο Στρατό ! 70 χρόνια πέρασαν από την μεγάλη νίκη των Σοβιετικών στο Στάλινγκραντ.


Η μάχη του Στάλινγκραντ


Στις 2 Φλεβάρη του 1943, ολοκληρώθηκε η μάχη του Στάλινγκραντ, την οποία, ο ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης, Ι. Β. Στάλιν, χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων». Το Στάλινγκραντ, δεν ήταν απλά μια ακόμη μάχη στο θέατρο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν ήταν καν μια από τις κρίσιμες μάχες. Ηταν η μάχη εκείνη που έκρινε όχι μόνο τα αποτελέσματα των μαχών του Ανατολικού Μετώπου, αλλά τη συνολική έκβαση του Πολέμου.