Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πετρέλαιο για διαρροή δέκα χρόνων στον Κόλπο του Μεξικού-Έγκλημα της BP

Ένα δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου είναι πιθανό να περιέχει η κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή της BP στον Κόλπο του Μεξικού. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, σε παγκόσμια κλίμακα, πετρελαϊκά κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ποσότητα αυτή σημαίνει ότι η διαρροή μπορεί να συνεχιστεί για τα επόμενα δέκα χρόνια...

Τρίτη 22/6, Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ για τις επικείμενες απολύσεις 1.047 συμβασιούχων

Στο πλαίσιο των δράσεων-εκδηλώσεων για την πανευρωπαϊκή εβδομάδα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους Θοδωρή Δρίτσα, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Α’ Πειραιά, Παύλο Κλαυδιανό, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου, Δικαίο Ψυκάκο και Σωτήρη Σιώκο, μέλη της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής, θα επισκεφτούν την Τρίτη 22/06 και ώρα 15.30 το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για να συναντήσουν τη Διοίκησή της για το θέμα της απόφασής της να απολύσει 1.047 συμβασιούχους. Αμέσως μετά τη συνάντηση θα ενημερώσουν τους υπό απόλυση εργαζόμενους στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Συναδέλφισσα συνάδελφε,

Μην το βάλεις κάτω. Μην δεχτείς να σου κλέψουν το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να έχεις σταθερή και μόνιμη δουλειά. Μην δεχτείς να σου αφαιρούν το δικαίωμα να ζήσεις την οικογένεια σου, εσύ τα παιδιά σου να έχετε δωρεάν παιδεία και υγεία, ελεύθερο χρόνο.
Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, και η Ευρωπαϊκή Ένωση συναποφάσισαν και διατάζουν το ρίξιμο στον καιάδα της ανεργίας δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο, στους ΟΤΑ, στην υγεία και στην παιδεία, στην ΕΡΤ και αλλού με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης και των οποίων έληξε ή λήγει το επόμενο διάστημα η σύμβαση εργασίας.

Νέα Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προστίθενται στο μεγάλο κατάλογο για Απεργία στις 23 Ιούνη

Νέα σωματεία προστίθενται συνεχώς στη λίστα των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 23 Ιουνίου και στις συγκεντρώσεις σ΄ όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10 π.μ. Στη λίστα έχουν προστεθεί:
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδος.
Τα Σωματεία:
Στην Αθήνα: Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αθήνας, το Σωματείο Οδοντοτεχνιτών Αθήνας – Πειραιά - Περιχώρων, το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής, η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Αθήνας – Πειραιά & Προαστίων.

Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚ Σουδάν και τους αγωνιζομένους συνδικαλιστές

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντικομουνιστική, αντιδημοκρατική, αντεργατική πολιτική  της  κυβέρνησης  του Σουδάν, που εκφράστηκε μέσω της προσπάθειας της φίμωσης της φωνής του ΚΚ Σουδάν και της εφημερίδας του «Αλμαϊντάν» και με την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές του Νοέμβρη 2010



1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Παφίλης Θανάσης του Σπύρου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, βουλευτής Α΄Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1954. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ 1989- 1993 και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 2004 έως το 2009. Είναι Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).
2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κωνσταντινίδης Θεοδόσης του Νικολάου. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Τοπογράφος. Γεννημένος το 1951. Επί σειρά ετών ήταν Γραμματέας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία.
3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ: Μαρίνος Γιώργος του Βασιλείου. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Εύβοιας. Γεννημένος το 1954. Ναυτεργάτης ασυρματιστής. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του σωματείου Ασυρματιστών, με συνδικαλιστική δράση στο ναυτεργατικό κίνημα. Εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας στις εκλογές του 2007 και 2009.
4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Μπούτας Βαγγέλης του Θωμά. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Γεννήθηκε το 1954. Αγρότης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας από το 1990. Νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας, όπου εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1998. Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μητρόπολης Καρδίτσας. Επίσης εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ από το 1996 έως το 2000.