Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το κέρδος πίσω από τα διατροφικά σκάνδαλα: ο χρεοκοπημένος καπιταλισμός μας ταΐζει τα σκουπίδια του.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



 Τις τελευταίες μέρες τα διατροφικά σκάνδαλα ξεσπάνε αλυσιδωτά, αποκαλύπτοντας σχέδια κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι η λειτουργία της αγοράς και όχι οι δήθεν στρεβλώσεις της που απειλούν τη ανθρώπινη υγεία, επειδή δεν μπορεί ούτε ένα πιάτο φαΐ να δώσει αν αυτό δε συνεπάγεται κέρδη για πολυεθνικές και τράπεζες.  
Από  τη σχετικά «αθώα» υπόθεση του αλογίσιου κρέατος που έκανε κατά εκατομμύρια πλουσιότερους τους «έντιμους» και «υπεύθυνους» δανειστές μας μέχρι τα άκρως επικίνδυνα γλυκά με κολοβακτηρίδια του ΙΚΕΑ, το  πρόβλημα είναι κοινό και γνωστό:

ΚΚΕ: Καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο.


Σε σχόλιό του για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο και την επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις.

Ανακοίνωση Γραμματείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ για τις τελευταίες εξελίξεις.


Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνήλθε σήμερα το πρωί και ασχολήθηκε με τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδινού Εurogroup. Αναλύοντας τα δεδομένα έχει καταλήξει σε ορισμένες κατ' αρχήν εκτιμήσεις:
 
1.Εκφράζουμε τη δυσφορία μας για τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Τρόικα και το ΔΝΤ το θέμα της Κύπρου. Επιχείρησαν και επιχειρούν  με βάση ατεκμηρίωτες κατηγορίες να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές επιλογές και εμμονές στην Κύπρο, οδηγώντας τον τόπο και το λαό μας σε καταστάσεις ανάλογες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Ανάπηροι Δωδεκανήσων: Χρειάζονται εκατοντάδες ευρώ για να περάσουν από τα ΚΕΠΑ που τους κόβουν παροχές και δικαιώματα


H πολιτική για τα άτομα με αναπηρία κυριολεκτικά τους γδέρνει. Με έναν τρόπο μακάβριο, σαν να τους τιμωρεί κι από πάνω για την αναπηρία ή την αγιάτρευτη πάθησή τους. Δε φτάνει που για μήνες ή και χρόνο κόβεται κάθε εισόδημα για να ζήσουν και να κάνουν θεραπείες μέχρι να περάσουν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, αναγκάζουν επιπλέον τους ανάπηρους των νησιών να δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να ταξιδέψουν για να εξεταστούν. Λες και ευθύνονται οι ίδιοι που έχουν κάποια αναπηρία ή χρόνια πάθηση και πρέπει να πληρώσουν αδρά γι' αυτό...
 

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την ΑΟΖ και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων

 Το τελευταίο διάστημα μια σειρά γεγονότα ρίχνουν τη σκιά τους στα άλυτα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ άσχημες εξελίξεις.
 Τέτοια γεγονότα είναι:
  • Η πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στην Τουρκία και η κατεύθυνση της «συνεκμετάλλευσης», «συνδιαχείρισης» του Αιγαίου, που, σε συνδυασμό με την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης να καταστήσει την Ελλάδα «ενεργειακό δίαυλο» των μονοπωλίων για την τροφοδοσία της ΕΕ με πηγές ενέργειας και τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο στη γραμμή του «αμοιβαίου οφέλους», οδηγεί σε υποχώρηση από κυριαρχικά δικαιώματα. Εκεί είναι ενταγμένος κι ο πρόσφατος... αποχαρακτηρισμός (από ελληνικός) του ορυκτού φυσικού πλούτου, στον οποίο προχώρησε ο Αντ. Σαμαράς, κι ο χαρακτηρισμός αυτών των ενεργειακών αποθεμάτων ως «ευρωπαϊκών».

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 16-17 Μάρτη 2013. Τον αγοράζουμε όλοι και ενισχύουμε την φωνή του Κ.Κ.Ε.


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 16-17 Μάρτη 2013:

  • Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • Διακήρυξη του ΠΑΜΕ μπροστά στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
  • Ελλείψεις φαρμάκων: Επιχειρηματικά παιχνίδια με την υγεία του λαού.