Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πέμπτη 3 Ιούνη, 7.00 μ.μ., Προπύλαια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού στα "καράβια για τη Γάζα"

Πέμπτη 3 Ιούνη, 7.00 μ.μ., Προπύλαια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Καλεί η πρωτοβουλία "ένα καράβι για τη Γάζα", συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερές οργανώσεις, σωματεία, μαζικοί φορείς.

Πολύ μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η καμπάνια "ένα καράβι για τη Γάζα" την Δευτέρα έξω από την πρεσβεία των τρομοκρατών του Ισραήλ στην Αθήνα. Μαζικές οι κινητοποιήσεις σε 20 πόλεις της Ελλάδας, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων από το Ισραήλ στα διεθνή ύδατα!

Με μια πειρατική επίθεση στα διεθνή ύδατα 70 μίλια μακριά από την ακτή με 9 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες το κράτος του Ισραήλ έπνιξε στο αίμα την ειρηνική αποστολή του στόλου της Ελευθερίας, που μετέφερε τρόφιμα, φαρμακευτικό και οικοδομικά υλικά στη Γάζα.



Το κράτος του Ισραήλ σήμερα το πρωί απέλασε 6 από τους ειρηνικούς ακτιβιστές που απήγαγε τα ξημερώματα της Δευτέρας και κρατά παρανόμως. Στις περιγραφές τους αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι ακτιβιστές γίνονται αντικείμενο κακομεταχείρισης και βασανισμού με ξυλοδαρμό.



Ειδικότερα ο Κυβερνήτης του «Ελεύθερη Μεσόγειος» κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του συντονιστή της αποστολής Βαγγέλη Πισσία και άλλων μελών της ελληνικής αποστολής ενώ μέλος του πληρώματος κατήγγειλε ότι γίνονται ηλεκτροσόκ.

Ανακοίνωση του ΕΕΚ :ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα(ΕΕΚ) καταγγέλλει με αγανάκτηση την σιωνιστική πειρατική επιδρομή στο Στολίσκο της Ελευθερίας και την μαζική σφαγή των άοπλων κι ανυπεράσπιστων μελών της διεθνούς ανθρωπιστικής αποστολής στην πολιορκημένη Γάζα. Το σιωνιστικό κράτος δεν αρκείται πια να δολοφονεί, να τραυματίζει και να φυλακίζει άμαχους Παλαιστινίους αλλά επεκτείνει τις δολοφονίες, τους τραυματισμούς και τις αιχμαλωσίες και σε όλο το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Για το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη ακόμα και μια ειρηνιστική-ανθρωπιστική αποστολή θεωρείται τρομοκρατία. Για την ακροδεξιά κυβέρνηση του Τελ Αβίβ είμαστε όλοι τρομοκράτες- ακόμα και οι Εβραίοι και οι επιζώντες του Άουσβιτς που συμμετείχαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας -Ταξιδεύουν ... με τραγούδια

Μια απολαυστική, ταξιδιάρικη, συναυλιακή μουσική γιορτή στήνουν για το καλοκαίρι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, κομίζοντας ταλέντο και πλούσιο ρεπερτόριο. Δυναμικοί εκπρόσωποι του καλού ελληνικού τραγουδιού και οι δύο, μοιράστηκαν το χειμώνα για πρώτη φορά τη σκηνή με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εχοντας συνεργαστεί επιτυχώς στη δισκογραφία («Εφάπαξ» και «Ξύλινο αλογάκι»), ξανασμίγουν για περιοδεία σε διάφορες στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σπάνια περίπτωση συνθέτη - ερμηνευτή, κομίζει τραγούδια τρυφερά κι εκρηκτικά. Ο Γιάννης Κότσιρας φλερτάρει με το έντεχνο και το ροκ, επιλέγοντας κομμάτια από ένα πλούσιο προσωπικό ρεπερτόριο. Μαζί τους, η Ζηνοβία Αρβανιτίδη και σε κάποιες συναυλίες τα «Κίτρινα Ποδήλατα» (Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς).

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ σήμερα το απόγευμα στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των Ισραηλινών κομάντος στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.



Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εγκληματική επίθεση την οποία και καταδικάζει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:



«Η επίθεση και τα θύματα της έρχονται να προστεθούν στον αμέτρητο κατάλογο ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ που έχουν συντελεσθεί με την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Ισραήλ: Αντιδράσεις για την σφαγή

Από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με στελέχη του Maavak Socialitzi (Σοσιαλιστικός Αγώνας) - ισραηλινού τμήματος της CWI.
Πηγή:www.xekinima.org


Η δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού στους ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ. Πέρα από τα κόμματα της Αριστεράς και τις αντιπολεμικές οργανώσεις, αντιδράσεις υπάρχουν ακόμα και από τμήμα του ισραηλινού κατεστημένου. Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι στρατιώτες βρίσκονταν σε άμυνα και «παραλίγο να λυντσαριστούν» από τους ακτιβιστές.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις τρομοκρατικές συλλήψεις στελεχών του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος στη Μυτιλήνη

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες κυβέρνηση και εφοπλιστές στη Μυτιλήνη σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι λιμενικές αρχές με εντολή εισαγγελέα συνέλαβαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Στρατή Αντώνα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου Νίκο Μπουλμπούλη, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη χθεσινή απεργία των ναυτεργατών. Ταυτόχρονα εισβάλλοντας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ απαίτησαν από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Παρασκευά Γεωργούλα να τους ακολουθήσει στα γραφεία του λιμενικού σώματος για να καταθέσει ενώ μήνυση κατατέθηκε και κατά του βουλευτή του Κόμματος Σταύρου Σκοπελίτη για τους ίδιους λόγους.

OΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Διαδηλώνουμε για ζωή με δικαιώματα

Στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, η συγκέντρωση όπου θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι Αθήνας και Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Από το χτεσινό αποκλεισμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.(Motion Team)


ην ανάγκη να συνεχιστεί αμείωτα η καθημερινή πάλη για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο αναδεικνύουν τα σημερινά συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε 56 πόλεις όλης της χώρας. Συλλαλητήρια στα οποία καλείται να δώσει μαζικό και δυναμικό «παρών» κάθε εργαζόμενος, σύσσωμος ο λαός, που βλέπει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του να συνθλίβονται κάτω από τον οδοστρωτήρα της ανάπτυξης που απαιτούν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες κτλ.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα


Την ίδια στιγμή που παίρνονται τα πιο βάρβαρα μέτρα που φουντώνουν τη λαϊκή οργή, η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα MME, επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή και την συζήτηση του κόσμου σε υπαρκτά σκάνδαλα, σε μίζες και σε ονόματα φοροφυγάδων για να εκτονώσει και να εκτρέψει τη λαϊκή οργή σε ανώδυνες για το σύστημα καταστάσεις.
Mε αυτό θέλουν να δείξουν ότι για τα ελλείμματα και την κρίση φταίνε κάποια «λαμόγια», για να μείνει στο απυρόβλητο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της «νόμιμης» κλοπής και της εκμετάλλευσης, που γεννά και τα φαινόμενα αυτά, που είναι αποστήματα, παρωνυχίδες και «σπυριά» στο κορμί ενός κακοφορμισμένου σώματος.

«Να προσαχθούν ως εγκληματίες πολέμου»

Να προσαχθούν «ως εγκληματίες πολέμου» στη διεθνή δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι «για το βάρβαρο έγκλημα πειρατείας», που διέπραξε το Ισραήλ κατά της νηοπομπής που μετέφερε εφόδια στη Γάζα ζήτησε η Παλαιστινιακή Αρχή με σχετικό ανακοινωθέν που διένειμε μετά την έκτακτη συνεδρίασή της στη Ραμάλα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την αιματηρή ισραηλινή επίθεση στον διεθνή στολίσκο χαρακτηρίζοντας «σφαγή» την πράξη αυτή και κήρυξε τριήμερο πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη.

Δήλωση βουλευτή Η. Διώτη για το νέο έγκλημα του Ισραήλ

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΓΕΛΑΛΗ

Οργή και οδύνη για τη δολοφονία ακτιβιστών σε διεθνή χωρικά ύδατα


Μόνο ανείπωτη οργή και οδύνη μπορεί να προκαλέσει το διεθνές έγκλημα που διέπραξε σήμερα (σ.σ. χθες) η κυβέρνηση του Ισραήλ, παραβιάζοντας κατάφωρα τις ειρηνευτικές συνθήκες και το διεθνές δίκαιο, επεμβαίνοντας και σκορπίζοντας το θάνατο σε δεκάδες αλληλέγγυους στο χρονίζον δράμα των Παλαιστινίων και της Γάζας πολίτες.

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την αιματηρή πειρατεία του Ισραήλ στο "στόλο της ελευθερίας"

logo_anakoinosi-copy.gif
Το κράτος τρομοκράτης – βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ και της ΕΕ, δολοφονεί.
Συνενοχή ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης στο μακελειό.
Διακοπή κάθε σχέσης με το Ισραήλ.
 

Ο χωροφύλακας της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή, το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, έδειξε για μία ακόμα φορά το δολοφονικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά δεν σκότωσε 12χρονα παιδιά στη Γάζα ή στη Δυτική Όχθη όπως συνηθίζει, αλλά πραγματοποίησε μια πρωτοφανή πειρατεία, σε διεθνή ύδατα, με πάνοπλες πολεμικές δυνάμεις, κατά του Στόλου της Ελευθερίας, που επιχειρούσε να σπάσει το βάρβαρο αποκλεισμό και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους στη Γάζα. Η άγρια επίθεση των μακελάρηδων του Ισραήλ έχει σαν αποτέλεσμα απροσδιόριστο αριθμό νεκρών (μέχρι και 19 μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία), δεκάδες τραυματίες, την κατάληψη όλων των σκαφών και την αιχμαλωσία των εκατοντάδων μελών της αποστολής.
Μεταξύ αυτών και τα ελληνικά σκάφη «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη», τα οποία αρνήθηκαν επίσης να αλλάξουν πορεία.

Ανακοίνωση ΕΔΟΝ για την Ισραηλινή δολοφονική επίθεση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ παρακολουθώντας με μεγάλη ανησυχία τις συγκρούσεις στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας καταδικάζει έντονα και ανεπιφύλακτα την βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια σε ακτιβιστές που επιχειρούσαν με ειρηνικό τρόπο να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη κατεχόμενη Γάζα. 

Αναγνωρίζοντας ότι ο κύριος λόγος ύπαρξης και συνέχισης της βίας και του πολέμου στην περιοχή είναι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ο μη σεβασμός από το Ισραήλ και των συμμάχων του, του δικαιώματος των Παλαιστινίων για δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, η καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ αναφορικά με την Παλαιστίνη και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού.
Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της Ισραηλινής κυβέρνησης που για ακόμα μια φορά δεν επιδεικνύει σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.