Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πανεργατική Απεργία 23/2: να συναντηθούν οι αγώνες και η οργή σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής





apergia2.gif
Σε σοβαρή μάχη συνολικής εργατικής αντεπίθεσης πρέπει και μπορεί να μετατραπεί η πανεργατική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου. Ανάγκη να συναντηθούν οι σοβαροί και μαχητικοί αγώνες στην υγεία, τις συγκοινωνίες, την Κερατέα, οι μετανάστες απεργοί πείνας, το κίνημα της ανυπακοής και του «δεν πληρώνω» και όλη η οργή και αγανάκτηση των εργαζόμενων σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής της σκληρής αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Την Δευτέρα συνεδριάζει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων για να συζητήσει για την παρέμβασή του στην Απεργία της 23/2, αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα σε κλάδους και αγώνες. 

Ψήφισμα Αλληλεγγύης με τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ



Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, που συνήλθε στις 12-13 Φλεβάρη 2011, εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της με τους λαούς της Αιγύπτου και της Τυνησίας, που εξεγέρθηκαν εναντίον τυραννικών και διεφθαρμένων καθεστώτων, διεκδικώντας ψωμί, δουλειά, ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, σημειώνοντας τις πρώτες νίκες τους με την ανατροπή των Μουμπάρακ και Μπεν Αλί.
Χαιρετίζουμε τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις των δύο χωρών, τις νέες και τους νέους, εργαζόμενους και άνεργους, τους επιστήμονες και καλλιτέχνες, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις,  τα πολύμορφα κινήματα, που κάτω από δύσκολες συνθήκες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ελπιδοφόρες δημοκρατικές εξεγέρσεις, με  σημαντικό αντίκτυπο σ’ όλο τον  αραβικό κόσμο  και στις ήδη μεταβαλλόμενες παγκόσμιες ισορροπίες.

Ηγετική ομάδα ΠΑΣΟΚ: Πολιτικά καταστροφική για την κοινωνία και επικίνδυνη για τη δημοκρατία



Η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει ενσυνείδητα μεταλλαχθεί σε, μια βασική συστημική δύναμη, στον καλύτερο υπάλληλο των αγορών, σε πιστό οπαδό της αντιδραστικής μετεξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πιο άγριας μορφής καπιταλισμού.
Η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται σε σύγκρουση με όλα τα κατώτερα και μεσαία στρώματα της πυραμίδας της ελληνικής κοινωνίας και ωφελεί μόνο την αστική τάξη και τα προνομιούχα πλούσια στρώματα, τα οποία απολαμβάνουν όχι μόνο ασυλίας αλλά επιπλέον κερδίζουν από την κρίση. Η πολιτική της την απομονώνει από στρώματα τα οποία μέχρι τώρα αποτελούσαν συμμάχους της και δεν εξασφαλίζει κανένα περιθώριο συναίνεσης.

Η επίθεση στο ΚΚΕ θα γυρίσει πάνω τους


Η αστική τάξη ποτέ δε στερήθηκε μέσων για να επιτεθεί στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Το προπαγανδιστικό της οπλοστάσιο εμπλουτιζόταν πάντα ανάλογα με τη συγκυρία και το επίπεδο της ταξικής πάλης.
Αυτό που διαχρονικά παραμένει αναλλοίωτο, ανεξάρτητα από το ποια αστική κυβέρνηση και ποια επιτελεία αναλαμβάνουν κάθε φορά ρόλο ενορχηστρωτή στην επίθεση, είναι η στοχοποίηση του ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ, η συκοφάντηση και διαστρέβλωση της πολιτικής του, η πολεμική με άτιμους όρους στη στρατηγική του.
Μια τέτοια περίοδο έντονης επίθεσης στο λαϊκό κίνημα και στο ΚΚΕ είναι αυτή που διανύουμε. Το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα να τη διαχειριστεί προς όφελός του και οι θετικές διεργασίες που εξελίσσονται πλατιά στις λαϊκές συνειδήσεις, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην πλουτοκρατία, τα κόμματα και τους προπαγανδιστικούς της μηχανισμούς. Γι' αυτό λυσσάνε ενάντια στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και δείχνουν ξεχωριστό ζήλο στο χτύπημα του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος.

Αφγανιστάν:15 νεκροί σε επίθεση κατά του αρχηγείου της αστυνομίας



Δεκαπέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίσθηκαν σήμερα κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας της πόλης Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Το Μνημόνιο ολοένα και περισσότερο μοιάζει με βαρέλι δίχως πάτο.



Στο κυοφορούμενο Μνημόνιο η τρόικα αξιώνει να εγγραφούν έσοδα 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2015. Στην ουσία πρόκειται για πρόγραμμα γενικής εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Στρατηγικοί τομείς, όπως η ενέργεια και οι συγκοινωνίες, αλλά και ευαίσθητα τμήματα της δημόσιας περιουσίας, όπως οι ακτές, θα ριχτούν βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το ποσό που ζητείται είναι μεγάλο. Το πιθανότερο οι αγοραστές να είναι ξένοι (με τους αναγκαίους Έλληνες υπεργολάβους), οι οποίοι θα σπεύσουν να εκμεταλλευθούν τις "ευκαιρίες" από την υποτίμηση των αξιών της δημόσιας περιουσίας.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα


Στην Ελλάδα είναι κολάσιμη πράξη το να μην πληρώνεις εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες και «έγκλημα» θεωρείται πλέον να μην πληρώνεις στους μεγαλοεργολάβους και στους πουλημένους πολιτικούς (που χαρίζουν τα δημόσια έργα επιβαρύνοντας μόνο τους πολίτες) το αντίτιμο των διοδίων, για αυτοκινητόδρομους, που δεν έχουν ακόμα κατασκευαστεί. 

Όμως κανείς δεν τιμωρείται για τα εγκλήματα, που διαπράττονται καθημερινά, και σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας σε βάρος των ζώων συντροφιάς, σε βάρος των άγριων ζώων, σε βάρος των παραγωγικών ζώων. 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής


Για την κυβέρνηση και την τρόικα

•    Αν η κυβέρνηση δε συμφωνεί με τις επιλογές εκποίησης του δημόσιου πλούτου να καταγγείλει το μνημόνιο και όχι τους υπαλλήλους της τρόικας.
•    Η κυβέρνηση τα έχει συνυπογράψει και τώρα παριστάνει την αιφνιδιασμένη
•    Ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού επιστολή προς τα κόμματα μετά τη συνέντευξη της τρόικα ζητώντας συναίνεση στο Μνημόνιο 2. Δεν είχε παρακολουθήσει τη συνέντευξη; Δεν ήξερε το περιεχόμενό της;