Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Για "ανθρωπιστική κρίση" κάνει λόγο ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου



O Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» που αντιμετωπίζουν κάποιοι ανασφάλιστοι πολίτες στη χώρα μας. «Δεκάδες καρκινοπαθείς περιμένουν να πεθάνουν ενώ μπορούν να ζήσουν, επειδή δεν έχουν λεφτά» ενώ «δεκάδες έγκυοι γεννούν στο δρόμο, με το ρίσκο να πεθάνουν ή να έχουν μια ζωή ένα ανάπηρο παιδί, επειδή δεν έχουν 800 ευρώ για να γεννήσουν»…


Διαβάστε την -πραγματικά σοκαριστική- ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου:

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα σχέδια της συγκυβέρνησης για τα ναυπηγεία


Η διατήρηση και ανάπτυξη της απολύτως αναγκαίας ναυπηγικής βιομηχανίας προϋποθέτει τη συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα και πλήρη ρήξη με τους περιορισμούς και τις αποφάσεις η ΕΕ.

Το ΚΚΕ σχολιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφεδρεία



Η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Αυτό το στόχο υλοποιεί το μνημόνιο με την εφεδρεία - απόλυση και τις ιδιωτικοποιήσεις κι θα επιχειρήσει να τον υλοποιήσει η συγκυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Σχόλιο Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη ΝΕΤ, για το δημοσίευμα του Spiegel



Θα συνιστούσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πιο επικίνδυνης για το λαό και τον τόπο κυβέρνησης από την μεταπολίτευση και μετά απλά να σκέφτεται λογικά πριν τοποθετηθεί.
Οι δανειστές μας και ο ελληνικός λαός, έχουν άραγε τα ίδια ακριβώς συμφέροντα και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους; Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση του λαού μας, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι για τους δανειστές μας κέρδος.

Σχόλιο του KKE για τις νέες περικοπές στις συντάξεις – 7/8/2012



Οι νέες δραστικές μειώσεις που φέρνει η συγκυβέρνηση στις συντάξεις,  μετά από τις αλλεπάλληλες που έχουν ήδη γίνει, δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά έγκλημα που θα οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ψέμα, όπως ήταν και οι διακηρύξεις ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ - Και οι διακοπές είναι δικαίωμα



Θεσμός έχει γίνει πλέον και η πρόταση εναλλακτικών διακοπών της ΚΝΕ, που για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, στήνει σκηνές σε θέα χιλιάδων αστέρων, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην αναψυχή - άλλη μια κατάκτηση της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο, η ασφάλιση που χρόνο με το χρόνο αφαιρείται απ' όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων. Και φέτος η Οργάνωση κατασκηνώνει στο Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια, εκατοντάδες κατασκηνωτές το έχουν ήδη επισκεφθεί.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ (ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ) ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

του Βασίλη Σαμαρά
Ο κύκλος που ανοίγει
Το τελευταίο διάστημα στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και στα ΜΜΕ άνοιξε ένας κύκλος κριτικής στην πολιτική του ΚΚΕ. Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις επαναληπτικές εκλογές ώθησε μέλη και στελέχη του (όπως τουλάχιστον παρουσιάζονται) σε παρεμβάσεις οξύτατης κριτικής της πολιτικής του. Μια κριτική στην οποία απάντησε το ΚΚΕ με αποτέλεσμα να ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης με παρεμβάσεις σε ιστοσελίδες αλλά και στα ΜΜΕ.
Αυτό που τίθεται πλέον σε συζήτηση είναι στην ουσία το συνολικό πρόβλημα της Αριστεράς, του κομμουνιστικού και γενικά του λαϊκού κινήματος. Σε συνάρτηση με αυτό τίθενται και ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο.
Όσο μας αφορά έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα και αναλυτικά σε όλα αυτά. Με τον ίδιο τρόπο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ανεξάρτητα από το αν στο κείμενο αυτό θα σταθούμε σε ορισμένα κατά βάσιν ζητήματα.

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το κάμπινγκ "Αναιρέσεις 2012" στο Πήλιο

Δείτε νέες φωτογραφίες από το camping - Φωτορεπορτάζ
Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το κάμπινγκ «Αναιρέσεις 2012» την Κυριακή 5 Αυγούστου, στο Χορευτό Πηλίου. Στην διοργάνωσησυμμετείχαν 1.300 νέοι και εργαζόμενοι, που συνδύασαν διακοπές και συλλογική οργάνωση του χρόνου και του χώρου. Εκατοντάδες κατασκηνωτές συμμετείχαν στις σημαντικές πολιτικές συζητήσεις και τα workshop που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του κάμπινγκ. Πολύ ζωντανό και με την έντονη νεολαιίστικη σφραγίδα του κεφιού οι πολλές συναυλίες,τα γλέντια και πάρτυ στην παραλία του Χορευτού.